Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατατίθεται το νομοσχέδιο για μείωση τιμής των αυτοκινήτων.
- Η χρηματοδότηση της Τουρκίας στο Συμ. Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.
- Αντίδραση Οικουμενικού Πατριαρχείου για Θεολογική Σχολή Χάλκης.
- Συνέντευξη Λαλιώτη και δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ΠΑΣΟΚ.
- Ακης Τσοχατζόπουλος για εγκατάσταση S-300.
- Στην Πολωνία απο σήμερα ο πρωθυπουργός για διήμερη επίσκεψη.
- Ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Λευκή ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκού και Εθνικού.
- Την 9η σε ισάριθμα παιχνίδια, πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε στα Πατήσια του Σπόρτιγκ με 81-62.
- Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στην Αρση Βαρών θα διεξαχθεί το 2001 στη Θεσσαλονίκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για μείωση τιμής των αυτοκινήτων.

Φθηνότερα 5% κατά μέσω όρο θα πωλούνται τα αυτοκίνητα. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται εντός της εβδομαδος στη Βουλή. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και ο προϋπολογισμός του 1999, στον οποίο δεν προβλέπονται νέοι φόροι και στόχος του είναι η περικοπή των καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου, η αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού και η ανάπτυξη.

Η χρηματοδότηση της Τουρκίας στο Συμ. Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλες η κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση για χρηματοδότηση της Τουρκίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές οτι θα προσφύγει ακόμη και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο εαν υιοθετηθεί η πρόταση του Ολλανδού επιτρόπου, Χανς βαν ντεν Μπρούκ. Στη σύνοδο θα παρουσιαστούν και οι εκθέσεις αξιολόγησης των δέκα χωρών της ανατολικής Ευρώπης, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Αντίδραση Οικουμενικού Πατριαρχείου για Θεολογική Σχολή Χάλκης.

Δριμύτατο κατηγορώ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή την αυθαίρετη κατάργηση της εφορευτικής επιτροπής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο Πατριάρχης έθεσε δημόσια το ερώτημα του κατά πόσο η "ισοπολιτεία και η δικαιοσύνη και η θρησκευτική ελευθερία, για την οποία ομιλεί το τουρκικό Σύνταγμα ισχύει μόνο στα χαρτιά".

Συνέντευξη Λαλιώτη και δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων τάσσεται ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Λαλιώτης, αναφερόμενος στο ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Επίσης τονίζει οτι το κόμμα οφείλει να αξιοποιήσει σωστά το μήνυμα των εκλογών και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και επισημαίνει οτι διαμορφώνεται και στην Ελλάδα "κοινωνικό κέντρο" το οποίο έχει την κίνηση του εκκρεμούς. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, τόνισε οτι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ευρεία συμφωνία για μια νέα πορεία και για την εφαρμογή πολιτικών ευρύτερης αποδοχής.

Ακης Τσοχατζόπουλος για εγκατάσταση S-300.

Σενάρια, που θα επαναλαμβάνονται, χαρακτήρισε τις πληροφορίες, που φέρουν τους πυραύλους S-300 να εγκαθίστανται στην Κρήτη, αντί στην Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Επίσης, τόνισε οτι το θέμα της άμυνας της Κύπρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η μόνη να δώσει πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό.

Στην Πολωνία απο σήμερα ο πρωθυπουργός για διήμερη επίσκεψη.

Οι εξελίξεις στη Βαλκανική και η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει στην Πολωνία με την πολιτειακή και την πολιτική της ηγεσία ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη διήμερη επίσκεψη, που πραγματοποιεί απο σήμερα.

Ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας.

Απο σήμερα και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους οι 250.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι - δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας, για φθηνές επταήμερες διακοπές το 1999.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευκή ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκού και Εθνικού.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έκανε την "γκέλα" στο στάδιο Καραϊσκάκη όπου υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία από τον Εθνικό, σε αγώνα γιά την 9η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Εθνικός Αστέρας- Απόλλων 5-1, Ηρακλής-Καβάλα 2-2, Πανηλειακός-Βέροια 0-0, Ξάνθη-Αρης 2-0 Προοδευτική-Πανελευσινιακός 0-1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 και Εθνικός-Παναθηναϊκός 0-0. Η 9η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τις συναντήσεις Πανιωνίου-ΟΦΗ και Ολυμπιακού-Ιωνικού.

Την 9η σε ισάριθμα παιχνίδια, πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε στα Πατήσια του Σπόρτιγκ με 81-62.

Ανετη νίκη, την 9η σε ισάριθμα παιχνίδια, πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε στα Πατήσια του Σπόρτιγκ με 81-62 και παραμένει μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Α1. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, νίκησε πιό δύσκολα στο Αλεξάνρειο τον Απόλλωνα Πατρών με 55-44 και είναι δεύτερος μαζί με τον Αρη, ο οποίος κέρδισε στο Περιστέρι με 85-68. Στον τρίτο αγώνα που έγινε την Κυριακή, ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μακριά από το ΣΕΦ, επικράτησε με 93-73 του Πανιωνίου, σε αγώνα που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στην Αρση Βαρών θα διεξαχθεί το 2001 στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την Αθήνα που θα φιλοξενήσει το προσεχές καλοκαίρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Αρση Βαρών, η χώρα μας ανέλαβε μια ακόμη σημαντική διοργάνωση. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που θα διεξαχθεί το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση πήρε η παγκόσμια ομοσπονδία Αρσης Βαρών,στη Φιλανδία όπου σήμερα αρχίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 283,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,90, το γαλλικό φράγκο προς 50,94, τη λίρα Αγγλίας προς 471,24, το ελβετικό φράγκο προς 207,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,84, τη λίρα Κύπρου προς 576,80 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 335,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 13,στα δυτικά 10 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα 8 με 17 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει θα έχει στην Αττική .Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 17 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 6 με 13 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 9 November 1998 - 8:00:09 UTC