Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρία χρυσά, ενα παγκόσμιο και τρία πανελλήνια ρεκόρ ο Σαμπάνης.
- Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο νοσοκομειακών γιατρών.
- Απεργούν 11πμ-4μμ οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ.
- Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου για ενταξιακή πορεία της Κύπρου.
- Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Αλβανός πρωθυπουργός.
- Μειώθηκαν οι τιμές στα καύσιμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ενα μεγάλο ρεκόρ πάει να κάνει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού,με το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
- Δύο νίκες και δύο ήττες των εκπροσώπων μας στο μπάσκετ για την 5η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς.
- Τέσσερις ακόμη ομάδες μετά την ΑΕΚ, από την Α' εθνική έπεσαν θύματα μικρότερων στην Α' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρία χρυσά, ενα παγκόσμιο και τρία πανελλήνια ρεκόρ ο Σαμπάνης.

Με τρία χρυσά μετάλλια, ένα παγκόσμιο ρεκόρ και τρία πανελλήνια, ο Λεωνίδας Σαμπάνης θριάμβευσε στα 62 κιλά του παγκοσμίου πρωταθλήματος Αρσης Βαρών, που διεξάγεται στο Λάχτι της Φιλανδίας. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης ξεκίνησε εντυπωσιακά τις προσπάθειές του, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ με 147,5 κιλά,καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 145 κιλών, ενώ στο ζετέ σήκωσε`` 172.5κ.και 320 στο σύνολο.

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός.

Αυξήσεις 2% στους μισθούς στο Δημόσιο, περιορισμό του ελλείματος, του δημοσίου χρέους, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, πολιτική σταθερής δραχμής, επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και αύξηση 12% των δαπανών για τη γεωργία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, που δεν περιέχει κανένα νέο φόρο και ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, που συγκέντρωσε ήδη τα πυρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα αρχίσει στην αρμόδια επιτροπή στις 24 Νοεμβρίου και στην Ολομέλεια της Βουλής στις 17 Δεκεμβρίου.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο νοσοκομειακών γιατρών.

Εξάωρες στάσεις εργασίας απο τις 8 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών και Θεσσαλονίκης για το θέμα των εφημεριών. Επίσης, για αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Απεργούν 11πμ-4μμ οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ.

Στάση εργασίας απο τις 11 το πρωί εως τις 4 το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα πράσινα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό και τα τρόλεϊ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου για ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

Αψιμαχίες, που δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, την κοινή δήλωση τεσσάρων χωρών, για ένταξή της στην ΕΕ, αφού λυθεί το Κυπριακό. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι κανένα ευρωπαϊκό όργανο δεν έχει αλλάξει απόφαση και για να σταματήσει η διαδικασία πρέπει να το αποφασίσουν και οι 15. Το τουρκικό ΥΠΕΞ επανέλαβε οτι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ισοδυναμεί με ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα και θα προβεί σε ανάλογη ενέργεια για τα κατεχόμενα.

Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας θα έχει ο Αλβανός πρωθυπουργός, Παντελί Μάϊκο, που πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Οι κκ Σημίτης και Μάϊκο θα υπογράψουν κοινή δήλωση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας απο τη χώρα μας στην Αλβανία.

Μειώθηκαν οι τιμές στα καύσιμα.

Μειωμένες είναι από σήμερα και για μια εβδομάδα οι τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών. Ετσι, η βενζίνη πωλείται φθηνότερη κατά μία δρχ, το πετρέλαιο κίνησης κατά 0,80 δρχ το λίτρο και το ντίζελ θέρμανσης κατά 10 λεπτά το λίτρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα μεγάλο ρεκόρ πάει να κάνει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού,με το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ενα πολύ μεγάλο ρεκόρ πάει να δημιουργήσει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, καθώς με τη νίκη της στο Βελιγράδι, επί του Ερυθρού Αστέρα, με 76-74, αύξησε σε 16-0 το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 7ης ημέρας για τον Β όμιλο της Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 14 βαθμούς και προηγείται στον όμιλο του. Γιά τον Δ' Ομιλο, ο ΠΑΟΚ έχασε στο Αλεξάνδρειο από την Βιλερμπάν με 69-65, ήττα που τον φέρνει μακριά από την υπόθεση τριάδα.

Δύο νίκες και δύο ήττες των εκπροσώπων μας στο μπάσκετ για την 5η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς.

Ο Απόλλων Πατρών επικράτησε με 74-52 της Μακάμπι Ρα Ανανά σε αγώνα για την 5η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς (7ος ομιλος) που έγινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και γιά τον 4ο όμιλο ο Πανιώνιος νίκησε στην Νέα Σμύρνη τον Κεραυνό Λευκωσίας με 81-74. Αντίθετα, το Ηράκλειο (16ος όμιλος) έχασε στην Τουρκία από την Νταρουσάφακα με 88-66 και ο Παπάγου (11ος όμιλος) ηττήθηκε στην Βοσνία με 67-51 από την Σλόμποντα Τούζλα.

Τέσσερις ακόμη ομάδες μετά την ΑΕΚ, από την Α' εθνική έπεσαν θύματα μικρότερων στην Α' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Τέσσερις ακόμη ομάδες από την Α' εθνική εθνική έπεσαν ``θύματα`` μικρότερων στην Α' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μετά την ΑΕΚ που αποκλείστηκε από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Πρόκειται για τον Απόλλωνα, ο οποίος έχασε 2-1 στο γήπεδο του Ταύρου από την Κοζάνη, ομάδα Γ' εθνικής και τον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος έχασε με το ίδιο σκορ στην έδρα του από τον Αιολικό, που μετέχει επίσης στη Γ' εθνική. Θύματα μικρότερης ίσως έκπληξης έπεσαν η Βέροια, που έχασε 2-0 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή και η Προοδευτική που γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στη θεσσαλική πρωτεύουσα από την άλλοτε κραταιά Λάρισα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,58, γαλλικό φράγκο προς 50,87, λίρα Αγγλίας προς 477,33, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,48, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 335,76 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 15, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 20 και στο Αιγαίο 13 με 23 βαθμούς.Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 19 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπονται στη Θεσσαλονική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 9 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 12 November 1998 - 8:00:08 UTC