Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοικτό άφησε ο Δρυς την απόσυρση ΙΧ μετά το 1999.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών.
- Νέα κοινοτική εύνοια προς την Τουρκία.
- Τη Διεθνή Αμνηστία θα απασχολήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
- Σημίτης και Ντελόρ ομιλητές σε διεθνή διημερίδα στην Αθήνα.
- Θετικές αντιδράσεις απο ΣΕΒ για προϋπολογισμό.
- Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τέσσερα ακόμη μετάλλια ενα ασημένιο και τρία χάλκινα κατέκτησαν οι αρσιβαρίστες.
- Ούτε η Αλμπα Βερολίνου στάθηκε εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία που ακολουθεί ο Ολυμπιακός τις τελευταίες εβδομάδες.
- Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός, ο Ιωνικός και ο ΟΦΗ προκρίθηκαν στον β` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοικτό άφησε ο Δρυς την απόσυρση ΙΧ μετά το 1999.

Φθηνότερα θα πωλούνται απο τη Δευτέρα τα αυτοκίνητα. Μιλώντας ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, χθες στη Βουλή, τόνισε οτι στόχος του μέτρου, που έλαβε η κυβέρνηση ειναι να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων, που κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα μας και είναι 11,5 χρόνια, έναντι 6,5 στην ΕΕ. Ο κ. Δρυς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, μετά όμως το 1999, αφού - όπως είπε - το θέμα αυτό δεν απασχολεί τώρα την κυβέρνηση.

Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών.

Προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων αναμένονται και σήμερα, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, με κύριο αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες. Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για το ίδιο θέμα, καθώς και για την αύξηση των ιατρικών αμοιβών. Επίσης, απο την Τετάρτη απεργούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής.

Νέα κοινοτική εύνοια προς την Τουρκία.

Παρά την έντονη ελληνική αντίδραση στη χθεσινή σύνοδο των Μονίμων Αντιπροσώπων των "15" της ΕΕ, αποφασίστηκε η "προσκόλληση" της Τουρκίας με τις 11 προς ένταξη υποψήφιες χώρες, μεταξύ των οποίων ειναι και η Κύπρος. Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι παρέπεμψαν τις εκθέσεις αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποψήφιες χώρες και την Τουρκία σε ομάδες εργασίας, που θα τις επεξεργαστούν.

Τη Διεθνή Αμνηστία θα απασχολήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η νέα τουρκική προκλητική ενέργεια με την καθαίρεση της εφορευτικής επιτροπής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα απασχολήσει τη Διεθνή Αμνηστία. Μπροστά στις έντονες διεθνείς αντιδράσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για χρησιμοποίηση του χώρου της Σχολής για δραστηριότητες πέραν των σκοπών της, αναφερόμενο προφανώς στα ετήσια διεθνή οικονολοκά συνέδρια, που διοργανώνει το Πατριαρχείο.

Σημίτης και Ντελόρ ομιλητές σε διεθνή διημερίδα στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, θα είναι οι βασικοί ομιλητές της διεθνούς διημερίδας, με θέμα "Αναζητώντας την ευρωπαϊκή ταυτότητα", που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια". Στη διημερίδα θα εκφράσουν τις απόψεις τους 70 προσωπικότητες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θετικές αντιδράσεις απο ΣΕΒ για προϋπολογισμό.

Θετικά ήταν σε γενικές γραμμές τα σχόλια των βιομηχάνων για τον προϋπολογισμό του 1999, στόχος του οποίου, όπως τόνισαν, είναι η σύγκλιση της οικονομίας και η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ο ΣΕΒ παρατηρεί ότι η πολιτική αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί με συνέπεια χωρίς αποκλίσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, δήλωσε οτι οι φόροι μένουν και η σπατάλη συνεχίζεται. Κατώτερο των περιστάσεων χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Γιώργος Σουφλιάς. Η ΓΣΕΕ εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα προετοιμάζεται για την 25η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο εορτασμός θα αρχίσει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, θα είναι τριήμερος, όπως κάθε χρόνο και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου το απόγευμα, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι πρυτανικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου να αναδειχθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου και να περιφρουρηθούν οι εκδηλώσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερα ακόμη μετάλλια ενα ασημένιο και τρία χάλκινα κατέκτησαν οι αρσιβαρίστες.

Τέσσερα ακόμη μετάλλια, ένα ασημένιο και τρια χάλκινα, πρόσθεσε στο ενεργητικό της η χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσεως Βαρών, που διεξάγεται στο Λάχτι της Φιλανδίας. Δύο από αυτά, τα πήρε ο Γιώργος Τζελίλης, ο οποίος ήταν δεύτερος στο σύνολο των 69 κιλών και τρίτος στο αρασέ.Ο Λεωνίδης έμεινε 7ος στο αρασέ με 150 κιλά, ενώ πήρε την τρίτη θέση στο ζετέ και 185 κιλά και ήταν πέμπτος στο σύνολο με 335 κιλά. Στα 77 κιλά, ο Βίκτωρας Μήτρου ήταν τρίτος στο ζετέ με 202.5κ., 11ος στο αρασέ με 157.5κ. και τέταρτος στο σύνολο με 360κ.

Ούτε η Αλμπα Βερολίνου στάθηκε εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία που ακολουθεί ο Ολυμπιακός τις τελευταίες εβδομάδες.

Ούτε η Αλμπα Βερολίνου στάθηκε εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία που ακολουθεί ο Ολυμπιακός τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ``ερυθρόλευκοι`` σε αγώνα για την 7η ημέρα της Ευρωλίγκα που έγινε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, επικράτησαν με 94-65 της γερμανικής ομάδας, αυξάνοντας το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη στο 9-0. Πρώτος σκόρερ για το συγκρότημα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, αναδείχθηκε ο Κόμαζετς που σημείωσε 19 πόντους.

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός, ο Ιωνικός και ο ΟΦΗ προκρίθηκαν στον β` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον β` γύρο του Κυπέλλου αφού σε αγώνα για τον πρώτο γύρο που έγινε στο ΟΑΚΑ,επικράτησε με 4-2 του Αιγάλεω. Στην επόμενη φάση προκρίθηκε και ο Παναθηναϊκός, αφού μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησε στην Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-1, χάρη σε ένα τέρμα του Λυμπερόπουλου στο 112`. Ο Ιωνικός πέρασε τον Ολυμπιακό Βόλου κερδίζοντας 4- 3 στα πέναλτι, ενώ ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,26, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 475,54, ελβετικό φράγκο προς 206,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,52, τη λίρα Κύπρου προς 573,45 και την ECU προς 334,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, προβλέπονται και σήμερα σ' όλη τη χώρα και κατά τόπους θα είναι ισχυρά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικά βόρειοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 14,στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 20 και στο Αιγαίο 15 με 21 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική νοτιοδυτικοί μέτριοι και στη Θεσσαλονίκη βορειοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 20 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 10 με 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 13 November 1998 - 8:00:09 UTC