Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.
- Απο αύριο οι μειωμένες τιμές στα ΙΧ.
- Γιορτάστηκαν στη Βενετία τα 500 χρόνια της ελληνικής κοινότητας.
- Διεθνής διημερίδα στην Αθήνα για την ταυτότητα της Ευρώπης.
- Εκδηλώσεις στην Κύπρο για το ψευδοκράτος.
- Αδιαθέτησε ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αρση Βαρών -Παγκόσμιο- Πέντε μετάλλια.
- Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βόλει - Ηττα της εθνικής
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε και το Περιστέρι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Αρχισαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την 25η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι πύλες του Ιδρύματος θα είναι ανοικτές απο τις 9 το πρωί εως τις 10 το βράδυ για την προσέλευση όσων θέλουν να τιμήσουν την εξέγερση του 1973. Πάνω απο 3000 αστυνομικοί περιφρουρούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε να αποτραπούν τυχόν επεισόδια και καταλήψεις, ενω απαγορεύθηκε η στάθμευση των αυτοκινήτων γύρω απο το Πολυτεχνείο. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Απο αύριο οι μειωμένες τιμές στα ΙΧ.

Σε εφαρμογή τίθεται απο αύριο το μέτρο μειωμένης φορολογίας για αγορά ΙΧ, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Οι μειωμένες τιμές στα καινούργια αυτοκίνητα αφορούν και τις περιπτώσεις όπου έχει γίνει η παραγγελία αγοράς από τον πελάτη, αλλά το όχημα δεν έχει ακόμη εκτελωνιστεί και έτσι δεν έχει μέχρι τώρα καταβληθεί ο φόρος. Παράλληλα το ΣΔΟΕ θα κάνει εκτεταμένους ελέγχους σε αντιπροσωπείες και εμπόρους αυτοκινήτων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το όφελος από τη μείωση του φόρου θα μεταφερθεί στον καταναλωτή.

Γιορτάστηκαν στη Βενετία τα 500 χρόνια της ελληνικής κοινότητας.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στη Βενετία τα 500 χρόνια απο τη δημιουργία της ελληνικής κοινότητας στην πόλη αυτή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του οτι η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε χωρίς τον καθολικό κόσμο, ούτε χωρίς τον ορθόδοξο. Η Ευρώπη ειναι κοινή στέγη των χριστιανών, κοινή στέγη των Ευρωπαίων, πρόσθεσε ο κ. Στεφανόπουλος.

Διεθνής διημερίδα στην Αθήνα για την ταυτότητα της Ευρώπης.

Διημερίδα για την "ευρωπαϊκή ταυτότητα" πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με κύριους ομιλητές τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον πρώην πρόεδρο της ΕΕ, Ζακ Ντελόρ. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι απέναντι στην παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, στην παντοδύναμη κεντρική εξουσία και στη γενικευμένη ανασφάλεια των πολιτών, τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να τα αντιμετωπίσουν απο κοινού εξασφαλίζοντας συνθήκες περισσότερης κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Ο κ. Ντελόρ αναπτύσσοντας τις θέσεις του αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερη δημοκρατία.

Εκδηλώσεις στην Κύπρο για το ψευδοκράτος.

Αντικατοχικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Κύπρο με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς, πριν απο 15 χρόνια. Τα κυπριακά κόμματα καταδικάζουν τη δημιουργία του ψευδοκράτους και καταγγέλουν τις διχοτομικές επιδιώξεις της Αγκυρας. Στην Κύπρο μεταβαίνει ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος θα μιλήσει το βράδυ σε εκδήλωση για την καταδίκη του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με το πρακτορείο "Ανατολή" η Τουρκία θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα δύο στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος και γύρω από τα κατεχόμενα.

Αδιαθέτησε ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Στο νοσοκομείο Ερυθρός μεταφέρθηκε αργά το βράδυ ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, Ντίνος Ηλιόπουλος, μετά απο ξαφνική αδιαθεσία, που αισθάνθηκε στο διάλειμμα της παράστασης στο θέατρο "Καλουτά", όπου εμφανίζεται αυτές τις ημέρες. Ο κ. Ηλιόπουλος θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, μετά απο τη χθεσινή δύσπνοια, που αισθάνθηκε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρση Βαρών -Παγκόσμιο- Πέντε μετάλλια.

Πέντε ακόμη μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσεως Βαρών. Οι ελληνικές επιτυχίες σημειώθηκαν στην κατηγορία των 94 κιλών, όπου ο Κάκι Κακιασβίλι πήρε δύο χρυσά μετάλλια, στο ζετέ με 220 κιλά και το σύνολο με 400 κιλά, καθώς και ένα χάλκινο, στο αρασέ με 180 κιλά. Στην ίδια κατηγορία, ο Λεωνίδας Κόκας πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ζετέ με 217.5 κιλά.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βόλει - Ηττα της εθνικής

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών στο δεύτερο αγώνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Ιαπωνία, έχασε 3-2 από την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Τα σετ 15-11, 10-15, 16-14, 11-15, 15-9. Ετσι τώρα το εθνικό μας συγκρότημα έχει δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες για το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα και σήμερα θ' αντιμετωπίσει το αντίστοιχο της Αλγερίας.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και το Περιστέρι.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και το Περιστέρι φθάνοντας τις 17 συνεχείς νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε από πέρσι ο Ολυμπιακός με 16 νίκες. Η ομάδα του Σούμποτιτς ήταν πολύ καλύτερη και νίκησε το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 10η ημέρας για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με 81-69. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αρης νίκησε τον Πανιώνιο με 67-63 και το Μαρούσι το Ηράκλειο με 86-71.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,13, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 481,29, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,01, τη λίρα Κύπρου προς 578,28 και την ECU προς 337,17 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 15, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 20 και στο Αιγαίο 13 με 21 βαθμούς.Στην Αττική αναμένεται συννεφιά και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις και θα βρέξει μετά το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 9 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 15 November 1998 - 8:00:10 UTC