Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπληρώνονται σήμερα 25 χρόνια.
- Υπουργεία ανακοίνωσαν διαγωνισμούς για την κάλυψη 932 θέσεων.
- Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.
- Δυο ταχυτήτων αυξήσεις θα δοθούν στους συνταξιούχους.
- Εξελέγη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.
- Επιμένει η Ελλάδα για την επιστροφή του κατοχικού δανείου.
- Απεργία σήμερα στα ΕΛΤΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας ελπίδων στα Τίρανα.
- Εφτασαν χθές στην Αθήνα τα ``κουρασμένα παληκάρια`` της εθνικής μας ομάδας Αρσεως Βαρών, που κυριάχησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπληρώνονται σήμερα 25 χρόνια.

Ολοκληρώνονται το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του ιδρύματος, που είναι ανοικτές απο το πρωί θα κλείσουν στις 4μμ. Για την αποτροπή επεισοδίων έχουν τεθεί σε επιφυλακή 4.000 αστυνομικοί.

Υπουργεία ανακοίνωσαν διαγωνισμούς για την κάλυψη 932 θέσεων.

Αναρτάται τις επόμενες ημέρες στις νομαρχίες όλης της χώρας η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 932 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων των υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Πολιτισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας και διαφόρων νομαρχιών και επαρχιών της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 177 για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 230 Εθελοντών Πενταετούς Θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι αιτήσεις κατατίθενται μέχρι την 18η Δεκεμβρίου 1998, στα γραφεία του ΓΕΝ.

Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.

Πρόοδο στην πορεία σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ανάγκη για πιο σφικτή δημοσιονομική πολιτική, προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός μέχρι τα μέσα του 2000, προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην εξαμηνιαία έκθεσή του, που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα.

Δυο ταχυτήτων αυξήσεις θα δοθούν στους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν φέτος αυξήσεις δύο ταχυτήτων. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, μαζί με το ΕΚΑΣ, θα διαμορφωθεί στις 130.000 δρχ., έτσι ώστε να συνδεθεί με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, που αποτελεί βασικό αίτημα των συνδικάτων. Στα άλλα ταμεία, που εισηγούνται μεταλύτερες αυξήσεις και που αποδεδειγμένα μπορούν να ανταποκριθούν, οι διοικήσεις τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις, πάντα όμως στα πλαίσια, που θέτει για το 1999 ο στόχος για ένταξη στην ΟΝΕ.

Εξελέγη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Νέα πρόσωπα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, εξελέγησαν στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ. Απο τα κοινοβουλευτικά στελέχη που μετέχουν σε αυτή ειναι οι Βασίλης Μιχαλολιάκος, Γιώργος Ορφανός, Μαριέτα Γιαννάκου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη εξελέγη τελευταία με 46 ψήφους.

Επιμένει η Ελλάδα για την επιστροφή του κατοχικού δανείου.

Η Ελλάδα επιμένει στην επιστροφή απο την Γερμανία του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε το αίτημα αναφερόμενος στη συμφωνία του 1960. Επίσης, δήλωσε ότι η χώρα του έχει συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα μέσω των πόρων της ΕΕ. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε κατηγορώντας τον για ανακρίβειες, επισημαίνοντας οτι άλλο θέμα είναι οι πολεμικές επανορθώσεις και άλλο το κατοχικό δάνειο. Ακόμη υπογράμμισε οτι η πολιτική συνοχής της ΕΕ δεν ανήκει σε καμία χώρα.

Απεργία σήμερα στα ΕΛΤΑ.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, ζητώντας να σεβαστεί η κυβέρνηση τους όρους του συμβολαίου διαχείρισης και να τους συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για την ταχυδρομική αγορά. Αύριο και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας απο την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9πμ και απο τις 10μμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη και Παρασκευή στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα πράσινα λεωφορεία και στον ηλεκτρικό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας ελπίδων στα Τίρανα.

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Αλβανοί ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Εθνική μας στα Τίρανα γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Μάλιστα,ο προπονητής του αλβανικού συγκροτήματος, δήλωσε ότι κατά την γνώμη του, οι πιθανότητες της ομάδας του φτάνουν το 100% εκπλήσσοντας τους πάντες. Με μια προπόνηση ολοκληρώθηκε στα Τίρανα η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Αλβανίας που θα γίνει σήμερα στο στάδιοΚεμάλ Στάφα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εφτασαν χθές στην Αθήνα τα ``κουρασμένα παληκάρια`` της εθνικής μας ομάδας Αρσεως Βαρών, που κυριάχησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εφτασαν στην Αθήνα τα ``κουρασμένα παληκάρια`` της εθνικής μας ομάδας Αρσεως Βαρών, που κυριάχησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φιλανδίας κατακτώντας την πρώτη θέση στην βαθμολογία των ανδρών και 15 μετάλλια, 6 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, που καθοδήγησε και πάλι τους αθλητές μας στον δρόμο των επιτυχιών δήλωσε: ``Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Μία ημέρα πρίν τελειώσουν οι αγώνες μας έστειλε μήνυμα με τον χαιρετισμό και την αγάπη του και μας ζέστανε όλους γιά να αγωνιστούμε την κρίσιμη τελευταία ημέρα και να πάρουμε την πρώτη θέση στην κατάταξη``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,82, γαλλικό φράγκο προς 50,97 , λίρα Αγγλίας προς 476,64, ελβετικό φράγκο προς 207,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,12, τη λίρα Κύπρου προς 577,61 και την ECU προς 335,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το απόγευμα και απο τα δυτικά θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια πελάγη τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 15, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις,με πιθανότητα βροχής το απόγευμα προβλέπονται για την Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές αλλά και βελτίωση του καιρού απο το βράδυ προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοικαι η θερμοκρασία θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 17 November 1998 - 8:00:11 UTC