Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 22/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στον κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας ολόκληρη σχεδόν η χώρα.
- Ληστεία με θύμα ιδιοκτήτη καταστήματος με γούνες στη Θεσσαλονίκη.
- Προβλήματα στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας.
- Διαμαρτυρία μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας.
- Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό από αύριο, λόγω στάσεων εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Εορτάσθηκε η ημέρα Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο.
- Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας ολόκληρη σχεδόν η χώρα.

Επεκτείνεται ταχύτατα το νέο κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που άρχισε από τα Δυτικά και θα πλήξει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές γραμμές. Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΔΕΗ.

Ληστεία με θύμα ιδιοκτήτη καταστήματος με γούνες στη Θεσσαλονίκη.

Θρασύτατη ληστεία έγινε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος με γούνες και δερμάτινα είδη. Δύο Γεωργιανοί μπήκαν στο κατάστημα και μαχαίρωσαν στο πρόσωπο και τον αυχένα τον ιδιοκτήτη Γιάννη Φαρμάκη 30 χρόνων, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Από την αστυνομία συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ ο δεύτερος καταζητείται.

Προβλήματα στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας.

Μετ' εμποδίων γινόταν μέχρι αργά το βράδυ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, καθώς ο δρόμος είχε κλείσει, από δύο νταλίκες που είχαν συγκρουστεί. Τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν, αλλά στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η κίνηση γινόταν με αργούς ρυθμούς.

Διαμαρτυρία μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας έκαναν το μεσημέρι εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων Αθήνας και Πειραιά, αλλά δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τον υπουργό, ο οποίος βρισκόταν εκτός Αθηνών. Για την ερχόμενη Πέμπτη, οι μαθητές της Αθήνας, έχουν εξαγγείλει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό από αύριο, λόγω στάσεων εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εβδομάδα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αύριο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ενώ από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή θα κάνουν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Στάση εργασίας θα κάνουν την Τρίτη και την Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό.

Εορτάσθηκε η ημέρα Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο.

Στον Γοργοπόταμο γιορτάστηκε η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης και η ανατίναξη της ομόνυμης γέφυρας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι. Η εκδήλωση οργανώθηκε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες από τη νομαρχία Φθιώτιδας και τις αντιστασιακές οργανώσεις.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Εφθασε στην Αθήνα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, προκειμένου να μετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Βρετανία-Ελλάδα" που οργανώνουν η Βρετανική πρεσβεία και το Βρετανικό συμβούλιο. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιθανόν να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 10η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Ιωνικός 2-1 Απόλλων-ΠΑΟΚ 1-4, Βέροια-Προοδευτική 3-1 , Εθνικός-Πανιώνιος 0-4 Καβάλα-Ξάνθη 1-1, Πανελευσινιακός-Εθν.Αστέρας 1-2 ΟΦΗ-Πανηλειακός 3-1. Χθες Αρης-Ολυμπιακός 1- 0 Παναθηναϊκός-Ηρακλής 3-2.

Σε αγώνες για την 11η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμαριά-Πανσερραϊκός 0-2 , Λάρισα-Αγ.Νικόλαος 2-0 Δόξα Βύρωνα-Καρδίτσα 3-3, Καλαμάτα-Ιάλυσος 1-0 , Τρίκαλα-Αθηναϊκός 1-0 Παναχαϊκή-Νίκη Βόλου 2-0 , Παναιτωλικός-Λύκοι 3- 2 και Εδεσσαϊκός-Πιερικός 1-2. Ο αγώνας Καλλιθέα-Γιάννινα θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 477,53, ελβετικό φράγκο προς 206,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,52, τη λίρα Κύπρου προς 575,38 και την ECU προς 334,98 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος, θα σημειωθούν αύριο σε όλη τη χώρα Μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία θα παρουσιάσει μικρή ύφεση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Βόρεια και Ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι Ανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, πολύ ισχυρούς ανέμους, με εξασθένηση από το απόγευμα και θερμοκρασία 12 με 16 και 5 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 22 November 1998 - 18:00:13 UTC