Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.
- Μανιφέστο Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
- Φορολογικές ελαφρύνσεις προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.
- Επίσκεψη Τούντζμαν στην Αθήνα.
- Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Πανευρωπαϊκή απεργία σιδηροδρομικών.
- Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με τον Κάρολο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Εθνικού Αστέρα επί του Πανελευσινιακού με 2-1.
- Η 11η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β`εθνικής, ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνάντηση Καλλιθέας-Ιωαννίνων.
- Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την ύπαρξη συμφωνίας με τον Ιορντανέσκου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Εντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ, ενω χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων, παραμένουν δεμένα στα λιμάνια όλα τα πλοία, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στο πορθμό Ρίο-Αντίρριο. Αποκλεισμένα απο τα χιόνια είναι 37 χωριά στα Γρεβενά και τη Κοζάνη.

Μανιφέστο Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών παρουσιασε επισήμως χθές στις Βρυξέλλες το μανιφέστο του για την αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής των κρατών- μελών της ΕΕ στο πλαίσιο της ΟΝΕ. Βασικός στόχος του μανιφέστου είναι η αύξηση της απασχόλησης, η δημιουργία ισχυρών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης και παράλληλα η επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Στην παρουσίαση ήταν ο κ. Παπαντωνίου, που χαρακτήρισε "ιστορικής σημασίας" το μανιφέστο, τονίζοντας οτι οι Σοσιαλιστές της ΕΕ είναι σε θέση να καθορίζουν την οικονομική πολιτική της.

Φορολογικές ελαφρύνσεις προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Μείωση του ύψους των φορολογικών συντελεστών, θέσπιση της ετήσιας τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας και αύξηση των αφορολογήτων ορίων κατά 200 έως 500 χιλιάδες προτίθεται να λάβει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τους πρώτους μήνες του 1999, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Επίσης, αναφέρεται οτι ο πρωθυπουργός θα θέσει με κάποιο τρόπο το θέμα του 35ωρου για το οποίο στην, προ ημερών συνάντησή του, με την ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν τοποθετήθηκε ευνοϊκά. Τα παραπάνω θα γίνουν αντικείμενο ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου.

Επίσκεψη Τούντζμαν στην Αθήνα.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος της Κροατίας, Φράνιο Τούντζμαν, προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, όπου θα εξεταστούν η κατάσταση στη Βαλκανική και οι διμερείς σχέσεις. Ο Φράνιο Τούντζμαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα επισκεφθεί και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Εκστρατεία στα σχολεία για ενημέρωση σχετικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αρχίζει απο σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων Αθήνας και Πειραιά, που αντιδρούν στην μεταρρύθμιση, πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας εξω από το υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τον υπουργό, ο οποίος βρισκόταν εκτός Αθηνών. Για την ερχόμενη Πέμπτη, οι μαθητές της Αθήνας, έχουν εξαγγείλει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Πανευρωπαϊκή απεργία σιδηροδρομικών.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής εκδήλωσης με αίτημα την αλλαγή πολιτικής της ΕΕ στο θέμα των μεταφορών. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση πριν το μεσημέρι έξω απο τα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Καρόλου.

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με τον Κάρολο.

Στην Αθήνα βρίσκεται απο χθες ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, προκειμένου να μετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Βρετανία-Ελλάδα", που οργανώνουν η Βρετανική πρεσβεία και το Βρετανικό συμβούλιο. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα γίνει δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω χθες είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Εθνικού Αστέρα επί του Πανελευσινιακού με 2-1.

Η νίκη του Εθνικού Αστέρα επί του Πανελευσινιακού με 2-1 και οι εκτός έδρας νίκες ΠΑΟΚ και Πανιώνιου, ήταν τα χαρακτηριστικά της 10ης ημέρας στην Α` εθνική. Η ΑΕΚ επικράτησε του Ιωνικού με 2-1 και έμεινε δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, που νίκησε το Σάββατο 3-1 τον Ηρακλή, η Ξάνθη πήρε 1-1 στην Καβάλα, με 3-1 νίκησαν ο ΟΦΗ τον Πανηλειακό και η Βέροια την Προοδευτική, ενώ το Σάββατο ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 στο Χαριλάου από τον Αρη. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 10ης ημέρας έχουν ως εξής: Απόλλων-ΠΑΟΚ 1-4 Βέροια-Προοδευτική 3-1 Εθνικός-Πανιώνιος 0-4 Καβάλα-Ξάνθη 1-1 ΟΦΗ- Πανηλειακός 3-1 ΑΕΚ- Ιωνικός 2-1, Πανελευσινιακός-Εθν.Αστέρας 1-2, Αρης- Ολυμπιακός 1-0 και Παναθηναϊκός-Ηρακλής 3-2.

Η 11η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β`εθνικής, ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνάντηση Καλλιθέας-Ιωαννίνων.

Σε αγώνες για την 11η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμαριά-Πανσερραϊκός 0-2, Λάρισα-Αγ.Νικόλαος 2-0, Δόξα Βύρωνα- Καρδίτσα 3-3, Καλαμάτα-Ιάλυσος 1-0, Τρίκαλα-Αθηναϊκός 1-0, Παναχαϊκή-Νίκη Βόλου 2-0, Παναιτωλικός-Λύκοι 3-2 και Εδεσσαϊκός- Πιερικός 1-2. Η 11η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνάντηση Καλλιθέας-Ιωαννίνων.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την ύπαρξη συμφωνίας με τον Ιορντανέσκου.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα την ύπαρξη συμφωνίας με τον Ανγκελ Ιορντανέσκου. Η ``κιτρινόμαυρη`` ΠΑΕ`, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία ``σε όλα`` με τον Ρουμάνο προπονητή, ο οποίος, όμως, έχει ήδη δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν ``σπάει το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ``. Με βάση ότι η διοίκηση της ΕΠΟ έχει κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να επιτρέψει παράλληλη απασχόληση του ``Αγγελου``, κάτι που απαγορεύει άλλωστε το συμβόλαιό του, ουδείς γνωρίζει ποιές θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 477,53, ελβετικό φράγκο προς 206,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,52, τη λίρα Κύπρου προς 575,38 και την ECU προς 334,98 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες,στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά πολύ ισχυρές.Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.Το απόγευμα η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 10,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες,προβλέπονται στην Αττική.Απο το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 16 βαθμούς.Εντονη κακοκαιρία προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με εξασθένηση το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 5 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 23 November 1998 - 8:00:16 UTC