Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρεις νεκροί στο Θερμαϊκό, μετά από έκρηξη σε ρυμουλκό.
- Σοβαρά προβλήματα στη χώρα από το νέο κύμα κακοκαιρίας.
- Το 2.000 οι εκλογές επανέλαβε σήμερα ο Δ.Ρέππας.
- Με τον Κωστή Στεφανόπουλο συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Τούτζμαν.
- Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος.
- Μετ'εμποδίων οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Αθήνας.
- Κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει αύριο ο Αβραμόπουλος.
- Διπλασιάστηκε το ποσοστό των νέων που κάνει χρήση ναρκωτικών.
- Για την ομογένεια της Πόλης μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
- Τους τάφους των Φαραώ επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρεις νεκροί στο Θερμαϊκό, μετά από έκρηξη σε ρυμουλκό.

Ναυτική τραγωδία, εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής, σημειώθηκε στο Θερμαϊκό, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ρυμουλκό Αγιος Γεώργιος, που πήγαινε να ρυμουλκήσει το δεξαμενόπλοιο Γκόλντεν Κρήτη. Το ρυμουλκό βυθίστηκε και ύστερα από επιχείρηση βατραχανθρώπων, βρέθηκαν απανθρακωμένα τρία πτώματα, ενώ το τέταρτο μέλος του πληρώματος αγνοείται. Στο ρυμουλκό επέβαιναν οι Ιωάννης Κατράκης, Γεώργιος Τόσκας, Κυριαζής Κολιοτσίδης και Παντελής Μπούφτας. Η κατάσταση των πτωμάτων ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε την αναγνώρισή τους.

Σοβαρά προβλήματα στη χώρα από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο ήδη μετατοπίσθηκε στα Ανατολικά. Από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες, πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια, προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος, ξεριζώθηκαν δένδρα και πινακίδες, καταστράφηκαν αυτοκίνητα, ακινητοποιήθηκαν τα πλοία, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στις πτήσεις της Ολυμπιακής. Ιδιαίτερα επλήγησαν από το νέο κύμα κακοκαιρίας η η Αργολίδα, όπου το ύψος των υδάτων ανέβηκε επικίνδυνα και απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές, ενώ εκατοντάδες αιγοπρόβατα πνίγηκαν. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στην περιοχή της Λαμίας.

Το 2.000 οι εκλογές επανέλαβε σήμερα ο Δ.Ρέππας.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να επισπεύσει τις εκλογές, αφού η πορεία της είναι προδιαγεγραμμένη με ενδιάμεσους στόχους το συνέδριο, τις ευρωεκλογές, την ένταξη στην ΟΝΕ, η πορεία προς την οποία είναι απολύτως επιτυχής και οι εθνικές εκλογές του 2.000. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Με τον Κωστή Στεφανόπουλο συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Τούτζμαν.

Με την υπογραφή δύο συμφωνιών για τη συνεργασία στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος και στον τουριστικό τομέα, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδος και Κροατίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Κροατίας στην Αθήνα. Ο κ. Φράνιο Τούτζμαν είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και τα περιθώρια βελτίωσής τους σε όλους του τομείς.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος.

Την παρέμβαση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, ζήτησε ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, από τον πρίγκιπα Κάρολο, τον οποίο συνόδευσε στην ξενάγησή του στην Ακρόπολη. Ο Κάρολος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Μετ'εμποδίων οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Αθήνας.

Μετ' εμποδίων θα γίνονται από αύριο μέχρι και την Παρασκευή οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Αθήνας, λόγω στάσεων εργασίας στα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό. Αύριο τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Την Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και την Πέμπτη θα σημειωθούν τρείς στάσεις εργασίας. Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό.

Κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει αύριο ο Αβραμόπουλος.

Κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει αύριο το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εκτιμάται ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το θέμα των 64 δισ δρχ που διεκδικούν οι δήμοι, οι οποίοι μάλιστα απειλούν με υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτά που της αναλογούν.

Διπλασιάστηκε το ποσοστό των νέων που κάνει χρήση ναρκωτικών.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τη ροπή των νέων στα ναρκωτικά, το τσιγάρο και το αλκοόλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή της ψυχιατρικής Κώστα Στεφανή, την τελευταία πενταετία υπερδιπλασιάσθηκαν οι νέοι χρήστες ναρκωτικών, αλκοόλ και τσιγάρου, ενώ το άκρως ανησυχητικό είναι ότι αυξάνει επικίνδυνα και ο αριθμός των μαθητών που έχουν τάση για το σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έρευνα, περίπου ένα στα δύο παιδιά αρχίζει το κάπνισμα από το σχολείο.

Για την ομογένεια της Πόλης μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επανέλαβε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης είναι αποφασισμένοι να μείνουν στον τόπο που ετάχθησαν, παρά τις όποιες δυσκολίες. Σε ομιλία του, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου εντευκτηρίου του Μορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου του Φερίκιοϊ, τόνισε ότι η δραστηριότητα του συλλόγου αποτελεί απόδειξη του δυναμισμού της ομογένειας, που δεν πτοείται και δεν χάνει την ελπίδα της. Στο μεταξύ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα εκμεταλλευθεί την παρουσία του σε διαθρησκευτικό Συνέδριο στην Αγκυρα για να επιστήσει την προσοχή της τουρκικής κυβέρνησης στα προβλήματα του Πατριαρχείου και της ομογένειας.

Τους τάφους των Φαραώ επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Στους τάφους των Φαραώ, μετέβη το πρωί, συνοδευόμενος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που βρίσκεται στο Κάιρο για επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Στη συνέχεια μετέβη στον παλαιότερο ναό του Καϊρου, τον Αγιο Γεώργιο, όπου έψαλε δέηση, ενώ επισκέφθηκε και τις υπόγειες στοές του ναού όπου βρίσκονται οι τάφοι εννέα πατριαρχών Αλεξανδρείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς το τέλος του φαίνεται να βαδίζει το σήριαλ Ιορντανέσκου μετά τις σημερινές τοποθετήσεις του Ρουμάνου τεχνικού και του προέδρου της ΕΠΟ Αλημίση, που με κοινή τους ανακοίνωση υποστηρίζουν πως ουδέποτε ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε την πρόθεση να σπάσει το συμβολαιό του με την εθνική και ότι όλα τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι τελείως αναληθή. Τώρα, το μόνο που μένει είναι η τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και οι κινήσεις των παραγώντων στην ΕΠΟ που δεν θέλουν τον Ιορντανέσκου στο τιμόνι της εθνικής.

Ενα από τα πιο κρίσιμα ματς της ιστορίας του δίνει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας την Πόρτο στο ΟΑΚΑ. Η πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος στόχος-πρόκληση που αν επιτευχθεί θα σηματοδοτήσει και την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία των ερυθρολεύκων. Ο Μπάγιεβιτς δήλωσε αισιόδοξος τονίζοντας ότι ο καλός Ολυμπιακός θα πάρει τη νίκη, αρκεί να αγωνιστεί σε όλο το παιχνίδι με πειθαρχία και πάθος.

Χωρίς πολλά λόγια αλλά με την αποφασιστικότητα γιά νίκη της ομάδας τους, έφτασαν σήμερα στην Αθήνα οι ποδοσφαιριστές της Πόρτο, η οποία την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε μία καθοριστική και γιά τις δύο ομάδες αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του Τσάμπιονς Λίγκ. Στην διάθεση του προπονητή Φερνάντο Σάντος δεν βρίσκονται οι τραυματίες Νέλσον και Αρτουρ, ο τιμωρημένος Παουλίνιο Σάντος καθώς και ο γκολκίπερ Ιβιτσα Κράλι.

Νέα τροπή πήρε το θέμα σχετικά με την μεταγραφή του Αναστασίου στην Αντερλεχτ. Ο επιθετικός του ΟΦΗ, φέρεται ενοχλημένος από την συμπεριφορά των ανθρώπων του βελγικού συλλόγου, οι οποίοι ζήτησαν να τον ξαναδούν αγωνιζόμενο, προκειμένου να αποφασίσουν για την απόκτηση του. Η εξέλιξη αυτή δυσαρέστησε τον Αναστασίου, ο οποίος τις τελευταίες ώρες ετοίμαζε τις βαλίτσες του για το Βέλγιο, αφού οι επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές, ουσιαστικά είχαν ολοκληρωθεί.

Αναβλήθηκε ο αγώνας Καλλιθέας-Ιωαννίνων, για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος της Β'εθνικής, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, επειδή ήταν κλειστό το γήπεδο Ταύρου, όπου θα γινόταν ο αγώνας! Ο Δήμος Ταύρου έκλεισε το γήπεδο μετά από υπόδειξη γεωπόνου, ο οποίος υποστήριξε ότι αν γινόταν το παιχνίδι κινδύνευε ο χλοοτάπητας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,44, γαλλικό φράγκο προς 50,82, λίρα Αγγλίας προς 480,17, ελβετικό φράγκο προς 206,64, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,39, τη λίρα Κύπρου προς 577,02 και την ECU προς 334,95 δραχμές.

Περιορισμένη άνοδο 0,54% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και έκλεισε στις 2477,26 μονάδες. Αρχικά ο δείκτης ξεπέρασε το φράγμα των 2.500 μονάδων καταγράφοντας άνοδο μέχρι και 1,60% για να μειωθεί στη συνέχεια ο ρυθμός της ανόδου καθώς επεκράτησαν ρευστοποιήσεις για αποκομιδή μέρους των μεγάλων κερδών που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών την περασμένη εβδομάδα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον μετατοπίστηκε σήμερα απο μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και μεγάλος αριθμός απ' αυτές έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης στο 8%. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 62,1 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς σημείωσε σημαντική άνοδο 3,24%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει αύριο η κακοκαιρία, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες, θα περιοριστούν στα Ανατολικά και βόρεια, αλλά και εκεί ο γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα Δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 11 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 17 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 23 November 1998 - 20:00:11 UTC