Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη χθες του πρωθυπουργού.
- Εντονες αντιδράσεις απο την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Σημίτη.
- Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ.
- Συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Διήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
- Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών. Ανάληψη ευθύνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- "Βαρύς" έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης για τον ΠΑΟΚ.
- Ανεμος αισιοδοξίας "φυσά" στο στρατόπεδο της ΑΕΚ με τον Μπλαχίν.
- Ο Νίκος Αλέφαντος, νέος προπονητής της Προοδευτικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη χθες του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και τότε θα κριθεί το έργο της, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, που έδωσε στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο κ. Σημίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, απέκλεισε τη διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε τη θέση για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες και το διεθνές δικαστήριο, ενω τάχθηκε υπέρ της χορήγησης απο την Ιταλία πολιτικού ασύλου στον Οτσαλάν.

Εντονες αντιδράσεις απο την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Σημίτη.

Αμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε οτι ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει το μήνυμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Το ΚΚΕ οτι με τη συνέντευξη καθησύχασε και πάλι την πλουτοκρατία. Ο ΣΥΝ τον κατηγορεί οτι παραμένει δογματικά προσηλωμένος στο μονόδρομο μιας δεξιόστροφης και κοινωνικά άδικης πολιτικής. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ δήλωσε οτι η συνέντευξη αποκαλύπτει τον συνειδητά συντηρητικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του νέου ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Ενα απο τα μεγαλύτερα μαθητικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου μικρή ομάδα νεαρών εξωσχολικών ατόμων προκάλεσε ζημιές με βόμβες μολότοφ σε αυτοκίνητα στο προαύλιο της Βουλής, καθώς και σε τράπεζες στην περιοχή του Συντάγματος. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι συναδελφοί τους στα τρόλεϊ, την οποία θα επαναλάβουν και από τις 9μμ μέχρι τέλος της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο υπερψηφίστηκε χθες το απόγευμα απο την πλειοψηφία της Βουλής.

Συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα έχουν στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης. Ο κ. Σημίτης μιλώντας χθες στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τόνισε οτι η εγκατάσταση των S-300 δεν πρέπει να ειναι αυτοσκοπός και κύριος στόχος παραμένει η επίλυση του πολιτικού προβλήματος του Κυπριακού και η μείωση της έντασης και των εξοπλισμών στο νησί.

Διήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Με ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αρχίζουν το απόγευμα οι διήμερες εργασίες της πανελλήνιας σύσκεψης των γραμματειών των νομαρχιακών και των τομεακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει του συνεδρίου του Κινήματος την ερχόμενη Ανοιξη. Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών. Ανάληψη ευθύνης.

Την ευθύνη για τη χθεσινή εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, από την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ο θυρωρός της πολυκατοικίας και προκλήθηκαν μικρές ζημιές, ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Μαθητική Ανταρσία". Στο μεταξύ, αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος απο γκαζάκια εξερράγη στην είσοδο του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, στο Χαλάνδρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βαρύς" έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης για τον ΠΑΟΚ.

"Βαρύς" έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης για τον ΠΑΟΚ. Ο αθλητικός δικαστής αφού ολοκλήρωσε την εξέταση για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, κατακύρωσε το παιχνίδι στους "ερυθρόλευκους" με 2-0 ενώ παράλληλα αφαίρεσε και τρεις βαθμούς από την ομάδα του ΠΑΟΚ.Ακόμη ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με αποκλεισμό της έδρας του για πέντε αγωνιστικές. Οι παραπάνω ποινές είναι εφέσιμες. Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,Γιώργου Μπατατούδη,αλλά και του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης,Γιάννη Μαγκριώτη,στη χθεσινή απόφαση του αθλητικού δικαστή. Ο κ. Μπατατούδης δήλωσε ότι ο αθλητικός δικαστής εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του,ενώ τόνισε ότι η ΠΑΕ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να ανατρέψει την απόφαση.

Ανεμος αισιοδοξίας "φυσά" στο στρατόπεδο της ΑΕΚ με τον Μπλαχίν.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σωτήρης Αλημίσης,επιβεβαίωσε ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη σχετικά με τον Ανγκελ Ιορντανέσκου.Ο Αλημίσης αποκάλυψε ότι αρνήθηκε στον παράγοντα της ΑΕΚ την ''παραχώρηση'' του Ρουμάνου τεχνικού, για τον οποίο πρόσθεσε πως δεν θέλησε ποτέ να εγκαταλείψει την εθνική ομάδα.Την ίδια ώρα άνεμος αισιοδοξίας "φυσά" στο στρατόπεδο της ΑΕΚ μετά τις πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή Ολεγκ Μπλαχίν, που είχε την πρώτη γνωριμία με τους παίκτες, χθες στους Θρακομακεδόνες.

Ο Νίκος Αλέφαντος, νέος προπονητής της Προοδευτικής.

Ο Νίκος Αλέφαντος είναι από χθες ο νέος προπονητής της Προοδευτικής Η συμφωνία του ``Νικόλα``, που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Ανδρέα Μιχαλόπουλο, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Καρρά ανακοινώθηκε επίσημα χθες, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το οικονομικό μέρος ή την χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,47 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,37, γαλλικό φράγκο προς 50,79, λίρα Αγγλίας προς 481,09, ελβετικό φράγκο προς 206,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,40, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 334,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται σχεδόν σ'όλη τη χώρα.Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 12, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 16 και στο Αιγαίο 14 με 17 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 16 βαθμούς.Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, με βορειοανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 8 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 27 November 1998 - 8:00:15 UTC