Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε 15 ημέρες αρχίζει η σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων.
- Ουδέν νεότερον για τους ρωσικούς πυραύλους Ες-300.
- Κάθειρξη 20 ετών για την Κάτια Γιαννακοπούλου.
- Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει όραμα, σύμφωνα με τον Δ.Ρέππα.
- Απεργία αρχίζουν από τη Δευτέρα οι τελωνειακοί.
- Σε οίκο ανοχής είχε μετατραπεί σταύλος στην περιοχή του Κιλκίς.
- Νέο κρούσμα αυτοδικίας σε βάρος Αλβανών, αυτή τη φορά στα Γιάννενα.
- Περιοδεία Κ.Καραμανλή στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε 15 ημέρες αρχίζει η σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Σε περίπου 15 μέρες θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων, προανήγγειλε ο διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος, καταθέτοντας στη βουλή την εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Παπαδήμος εκτίμησε επίσης ότι το πληθωρισμός στο τέλος του 1999 θα πέσει κάτω από το 2%, εφόσον συνεχισθεί η ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική και χαρακτήρισε πολύ θετικές τις συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και των επιχειρηματιών για συγκράτηση των τιμών.

Ουδέν νεότερον για τους ρωσικούς πυραύλους Ες-300.

Δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη γύρω από τους ρωσικούς πυραύλους Ες-300 και τις οριστικές αποφάσεις για το θέμα θα τις πάρει η Κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Οι δύο πολιτικοί τόνισαν την ανάγκη ανάληψης διεθνών πρωτοβουλιών για αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, σημείωσαν ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και διαπίστωσαν κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Κάθειρξη 20 ετών για την Κάτια Γιαννακοπούλου.

Κάθειρξη 20 ετών συνολικά επέβαλε το κακουργιοδικείο Αθηνών στην 43χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου, για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη. Το δικαστήριο κήρυξε τη Γιαννακοπούλου ένοχη, αλλά της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος απέναντι της. Χωρίς τα ελαφρυντικά αυτά η προβλεπόμενη ποινή ήταν ισόβια κάθειρξη. Την απόφαση η Κάτια Γιαννακοπούλου τη δέχθηκε κλαίγοντας με αναφυλλητά.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει όραμα, σύμφωνα με τον Δ.Ρέππα.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει όραμα, περιεχόμενο, προοπτική και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τις καταλήψεις, αλλά και τις αρνητικές απόψεις που εξέφρασε στη βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης. Στο μεταξύ, τη συνδρομή της δικαιοσύνης και των γονέων, ζήτησε η διεύθυνση Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σταματήσουν οι καταλήψεις των σχολείων.

Απεργία αρχίζουν από τη Δευτέρα οι τελωνειακοί.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι τελωνειακοί, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, με αίτημα να εξαιρεθεί το ταμείο τους από τις συγχωνεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο του μίνι ασφαλιστικού. Από την απεργία αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα τελωνεία, ενώ ο υπουργός κάλεσε τους τελωνειακούς να αναλογιστούν της ευθύνες τους, έναντι του καταναλωτικού κοινού.

Σε οίκο ανοχής είχε μετατραπεί σταύλος στην περιοχή του Κιλκίς.

Σε οίκο ανοχής είχε μετατρέψει τον σταύλο του στην περιοχή του Κιλκίς ο 42χρονος Ανέστης Δερμεντζόγλου και η φίλη του Λαρίσα Σαμουρλίεβα, 22 χρόνων, ομογενής από τη Γεωργία, που κρατούσαν κλειδωμένες έξι αλλοδαπές και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται, αντί 10.000 δρχ. Και οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Νέο κρούσμα αυτοδικίας σε βάρος Αλβανών, αυτή τη φορά στα Γιάννενα.

Νέο κρούσμα αυτοδικίας σε βάρος Αλβανών, καταγράφηκε, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα. Ο 58χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Μακρής, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 45χρονο Αλβανό και τραυμάτισε σοβαρά έναν συμπατριώτη του, γιατί του είχαν κλέψει τα ζώα του. Σύμφωνα με το δράστη οι δύο αλβανοί του είπαν να πάνε στο χωριό Λαζαράτι για να του παραδώσουν τα γελάδια του, αφού όμως τους κατέβαλε 20 εκατ. δρχ.

Περιοδεία Κ.Καραμανλή στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Νέα δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος επισκέφθηκε καταστηματάρχες, εμπόρους και βιοτέχνες στο κέντρο της Αθήνας και συζήτησε τα προβλήματα τους. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για πορεία παρακμής και απέδωσε στην κυβέρνηση τρομακτικές ευθύνες και την κατηγόρησε πως ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αναστρέψει την πορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κατάσταση "εκτάκτου ανάγκης" βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μετά την βαριά τιμωρία που του επεβλήθη από τον αθλητικό δικαστή. Οπαδοί του δικέφαλου του Βορρά είναι αποφασισμένοι να κατεβούν και πάλι στους δρόμους και μάλιστα αυτή τη φορά να φθάσουν αν χρειαστεί και στα άκρα. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέβαλε έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά της απόφασης, με την οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, εξορία πέντε αγωνιστικών ημερών από το γηπεδό της και κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού με σκορ 2- 0.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Βασίλης Νικάκης, πρόκειται να έχει την ερχόμενη Δευτέρα την πρώτη και καθοριστική συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σωτήρη Αλημίση. Οπως είπε σήμερα ο κ Νικάκης έχει αποδεχθεί κατ' αρχήν την θέση προέδρου της ΕΔ αλλά θα θέσει κάποιους όρους πριν αναλάβει. Σε ότι αφορά στην αμοιβή του, ο πρώην διεθνής διαιτητής υποστήριξε ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του, όπως η ριζική αλλαγή στον χώρο της διαιτησίας.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν από την Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, για την 12η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που θα γίνει το Σάββατο 5/12 στο ΟΑΚΑ. Μετά από σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΑΕ, αποφασίσθηκε ότι θα μείνουν κλειστές οι θύρες 4Α, 5, 6, 26, 28, 29Β και 30Α, πως Θα γίνουν πολλαπλοί έλεγχοι και ότι η αστυνομία θα οδηγεί αμέσως στον εισαγγελέα όσους συλληφθούν να κατέχουν επικίνδυνα αντικείμενα.

Και όμως ο Πανιώνιος μπορεί να μείνει και πάλι χωρίς προπονητή... Ο Αντρέ Μανζόν είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει το νεοσμυρνιώτικο σύλλογο, σε περίπτωση που η διοίκηση του δεν ικανοποιήσει το αίτημα που έχει υποβάλλει εδώ και καιρό για τη μεταγραφή ενός αξιόλογου παίκτη από το ΝΒΑ. Ο Μανζόν τις προηγούμενες ημέρες είχε προτείνει αρκετούς, που είχαν απορριφθεί για οικονομικούς λόγους, κάτι που δυσαρέστησε ιδιαίτερα τον Ιταλό τεχνικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,91 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 479,99, ελβετικό φράγκο προς 206,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,66, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 334,67 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση μετά τη μικρή διορθωτική υποχώρηση των δυο προηγούμενων ημερών. Στο μεγαλυτερο διάστημα η αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά για να εκδηλωθεί στα τελευταία λεπτά των συναλλαγών αξιόλογο αγοραστικό ενδιαφέρον για ισχυρά χαρτιά της Βιομηχανίας και ορισμένες Τραπεζικές μετοχές με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει με άνοδο 0,95% στις 2.478,37 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε κατακόρυφη άνοδο και έφθασε τα 62, 9 δισ. δρχ. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε μικρή άνοδο 0,58% ενώ η μέση αξία συναλλαγών κυμάνθηκε στα 61,1 δισ. δρχ. εναντι 61,7 δισ. της περασμένης εβδομάδος. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς σημείωσε μικρή υποχώρηση 0,17%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένεται αύριο σ'όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί έως πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 16 και στο Αιγαίο 12 με 17 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και πιθανόν καταιγίδες αύριο στην Αθήνα, αν και από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί με εξασθένηση από το μεσημέρι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 12 με 16 βαθμούς Κελσίου. Βροχές κατά περιόδους ισχυρές, μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 7 με 11 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 27 November 1998 - 19:00:24 UTC