Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ταχεία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους προέβλεψε χθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
- Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη πανελλαδική σύνοδος των γραμματέων, των νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ.
- Σε έλεγχο των "πόθεν έσχες" και των 42.000 αστυνομικών, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
- Διάταξη με την οποία θα αντιμετωπίζεται το θέμα των "ροζ αγγελιών" στον Τύπο ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση.
- Ανησυχεί η κυβέρνηση για το τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου.
- Δεν ελήφθη οριστική απόφαση για το θέμα των ρωσικών πυραύλων στη χθεσινή συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη.
- Κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το κακουργιοδικείο Αθηνών στην 43χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου.
- Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι τελωνειακοί.
- Στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, θα παραστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής.
- Ελληνες δημοσιογράφους που επέστρεφαν απο τα Τίρανα, έκλεψαν και ξυλοκόπησαν χθες βράδυ στο χωριό Λαζαράτι ένοπλοι Αλβανοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ταχεία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους προέβλεψε χθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ταχεία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και μείωση κάτω απο το 2% μέχρι το τέλος του 1999, προέβλεψε χθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ.Παπαδήμος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, στον οποίο παρέδωσε την Ενδιάμεση Εκθεση της τράπεζας για τη Νομισματική Πολιτική το 1998. Ο κ. Παπαδήμος τόνισε οτι το θέμα της μείωσης των επιτοκίων, θα εξεταστεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη πανελλαδική σύνοδος των γραμματέων, των νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη πανελλαδική σύνοδος των γραμματέων, των νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ με την οποία εγκαινιάζονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του χθές αναφέρθηκε στους όρους και στις προϋποθέσεις για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του επερχόμενου συνεδρίου. Ζήτησε τη δημιουργία ενός ανοιχτού και μαζικού κόμματος, την ανανέωση σε όλα τα όργανα και τάχθηκε κατά της αναβίωσης των νοσηρών καταστάσεων του προηγούμενου συνεδρίου.

Σε έλεγχο των "πόθεν έσχες" και των 42.000 αστυνομικών, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σε έλεγχο των "πόθεν έσχες" και των 42.000 αστυνομικών, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αυτό τόνισε χθές στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στην αστυνομία. Ο υπουργός δήλωσε αποφασιμένος να προχωρήσει ακόμα και σε ομαδικές εκκαθαρίσεις και μεταθέσεις προκειμένου η ΕΛΑΣ να απαλλαγεί απο τους επίορκους αστυνομικούς.

Διάταξη με την οποία θα αντιμετωπίζεται το θέμα των "ροζ αγγελιών" στον Τύπο ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση.

Διάταξη με την οποία θα αντιμετωπίζεται το θέμα των "ροζ αγγελιών" στον Τύπο ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου στη Βουλή. Ο υπουργός άσκησε παράλληλα κριτική στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι με τη δημοσίευση των λεγόμενων ροζ αγγελιών, "δεν στοιχειοθετείται αδίκημα, όταν δεν αποδεικνύεται η τέλεση ασέλγειας".

Ανησυχεί η κυβέρνηση για το τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου.

Βάσιμες υποψίες έχει η κυβέρνηση για τις προθέσεις των Τούρκων να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό εργοστάσιο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Ακούγιου για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων. Αυτό αποκάλυψε χθές στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος επεσήμανε ακόμη τους κινδύνους, λόγω του σεισμογενούς του εδάφους. Η κυβέρνηση, είπε, παρακολουθεί συστηματικά το θέμα και έχει παρέμβει επανειλημμένα και προς τις χώρες και τους ιδιωτικούς φορείς που θα αναλάβουν την κατασκευή του εργοστασίου.

Δεν ελήφθη οριστική απόφαση για το θέμα των ρωσικών πυραύλων στη χθεσινή συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη.

Δεν ελήφθη οριστική απόφαση για το θέμα των ρωσικών πυραύλων, στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών των δύο κρατών, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι του ζητήματος, όπως και οι διάφορες προτάσεις που υπάρχουν σχετικά με τους περαιτέρω χειρισμούς. Τις οριστικές αποφάσεις για το θέμα θα τις πάρει η Κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το κακουργιοδικείο Αθηνών στην 43χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου.

Κάθειρξη 20 ετών συνολικά επέβαλε το κακουργιοδικείο Αθηνών στην 43χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου, για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη. Το δικαστήριο κήρυξε τη Γιαννακοπούλου ένοχη, αλλά της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος απέναντι της. Χωρίς τα ελαφρυντικά αυτά η προβλεπόμενη ποινή ήταν ισόβια κάθειρξη. Την απόφαση η Κάτια Γιαννακοπούλου τη δέχθηκε κλαίγοντας με αναφυλλητά.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει όραμα, περιεχόμενο, προοπτική και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τις καταλήψεις, αλλά και τις αρνητικές απόψεις που εξέφρασε στη βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης. Στο μεταξύ, τη συνδρομή της δικαιοσύνης και των γονέων, ζήτησε η διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σταματήσουν οι καταλήψεις σχολείων.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι τελωνειακοί.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα, εξήγγειλαν οι τελωνειακοί, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, με αίτημα να εξαιρεθεί το ταμείο τους από τις συγχωνεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο του μίνι ασφαλιστικού. Από την απεργία αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα τελωνεία.

Στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, θα παραστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής.

Στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, θα παραστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος με την ευκαιρία θα μιλήσει αύριο σε συνεστίαση στελεχών του κόμματός του.

Ελληνες δημοσιογράφους που επέστρεφαν απο τα Τίρανα, έκλεψαν και ξυλοκόπησαν χθες βράδυ στο χωριό Λαζαράτι ένοπλοι Αλβανοί.

Ελληνες δημοσιογράφους που επέστρεφαν από τα Τίρανα στην Ελλάδα έκλεψαν και ξυλοκόπησαν χθες ένοπλοι Αλβανοί στο χωριό Λαζαράτι. Οι δράστες σταμάτησαν αλβανικό ταξί και αφού αποβίβασαν το δημοσιογράφο των "Νέων" Πάνο Μπαϊλη και το φωτορεπόρτερ Γιάννη Καμπούρη, τους πήραν 200.000 δρχ. τις φωτογραφικές τους μηχανές και οτι άλλο είχαν μαζί τους. Αφού τους κράτησαν περίπου μία ώρα, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, τους ξυλοκόπησαν και τους άφησαν ελεύθερους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέβαλε έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή, με την οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, εξορία 5 αγωνιστικών ημερών και κατακύρωση του αγώνα του με τον Ολυμπιακό υπέρ των Πειραιωτών με σκορ 2-0. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει, ότι ο επόπτης Φεσόπουλος ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα και πως ο αθλητικός δικαστής δεν έδωσε την ανάλογη σημασία σε κάποια σημεία της υπόθεσης.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Βασίλης Νικάκης, πρόκειται να έχει την Δευτέρα την πρώτη και καθοριστική συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σωτήρη Αλημίση. Οπως είπε σήμερα ο κ Νικάκης έχει αποδεχθεί κατ' αρχήν την θέση προέδρου της ΕΔ αλλά θα θέσει κάποιους όρους πριν αναλάβει. Σε ότι αφορά στην αμοιβή του, ο πρώην διεθνής διαιτητής υποστήριξε ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του, όπως η ριζική αλλαγή στον χώρο της διαιτησίας.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν από την Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, για την 12η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που θα γίνει το Σάββατο 5/12 στο ΟΑΚΑ. Μετά από σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΑΕ, αποφασίσθηκε ότι θα μείνουν κλειστές οι θύρες 4Α, 5, 6, 26, 28, 29Β και 30Α, πως Θα γίνουν πολλαπλοί έλεγχοι και ότι η αστυνομία θα οδηγεί αμέσως στον εισαγγελέα όσους συλληφθούν να κατέχουν επικίνδυνα αντικείμενα.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού τένις, σημείωσε η εθνική ομάδα των γυναικών, αφού προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μετά την νίκη της με 2-1 επί της Ουγγαρίας στην πόλη Φρίντλαντ Ναντ Οσταβίτσι της Τσεχίας. Αύριο η ελληνική ομάδα, που απαρτίζεται από τις Παπαδάκη, Δανιηλίδου, Ρούση και Καπλάνη, αντιμετωπίζει στον ημιτελικό την διοργανώτρια Τσεχία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,91 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 479,99, ελβετικό φράγκο προς 206,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,66, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 334,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται σήμερα σχεδόν σ'όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει διαστήματα σχετικής βελτίωσης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 16 και στο Αιγαίο 12 με 17 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές, προβλέπονται για αύριο στα ανατολικά και νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, ενω χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές η καταιγίδες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 28 November 1998 - 9:00:21 UTC