Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δημοσκόπηση της V.PRC στα ΝΕΑ για κυβέρνηση,ΝΔ,πολιτικούς αρχηγούς.
- Απο σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις σε τελωνεία και ΟΣΕ.
- Σημαντικές εξαγγελίες απο τον πρωθυπουργό για τη νεολαία.
- Μαθητές και καθηγητές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου για μείωση επιτοκίων και ελαφρύνσεις.
- Μετά τα Χριστούγεννα η συζήτηση για το μεγάλο πακέτο ασφαλιστικού.
- Αναστέλει τη λειτουργία της η εταιρία που εκμεταλλεύεται τον Πρίνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επι του Αρη με 6-0.
- Σε τροχιά πρόκρισης στους τελικούς του Ευρωμπάσκετ '99 βρίσκεται πλέον η εθνική μας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δημοσκόπηση της V.PRC στα ΝΕΑ για κυβέρνηση,ΝΔ,πολιτικούς αρχηγούς.

Ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση απο λίγο έως αρκετά δηλώνει το 51,6% και με τη ΝΔ το 42,4% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της V.PRC, που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ. Καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση είναι το 45,8% και με την αντιπολίτευση το 52,6%. Επίσης, το 26,8% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και το 21,7% τον Κώστα Καραμανλή. Ομως, ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται σε δημοτικότητα με 39,1%, έναντι 32,4% του κ. Σημίτη. Πρώτος σε δημοτικότητα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος με 51,4% και δεύτερος ο κ. Τσοβόλας με 45,8%.

Απο σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις σε τελωνεία και ΟΣΕ.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες πραγματοποιούν απο σήμερα οι τελωνειακοί. Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πραγματοποιούν απο τρείς τρίωρες στάσεις εργασίας, και τις επόμενες ημέρες συνεχόμενες 24ωρες απεργίες. Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη και Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι. Αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ εξήγγειλαν στάσεις εργασίας απο την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 πμ. Τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν απο σήμερα και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Σημαντικές εξαγγελίες απο τον πρωθυπουργό για τη νεολαία.

Διετές πρόγραμμα δράσης για τη νεολαία, συνολικού ύψους 425 δισ. δρχ., θα εξαγγείλει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο μέγαρο. Ο κ. Σημίτης θα παρουσιάσει το σχετικό πρόγραμμα μαζί με τα μέλη της διϋπουργικής επιτροπής που το επεξεργάστηκαν. Η μερίδα του λέοντος των πόρων αφορά δύο κυρίως τομείς: Την απασχόληση των νέων, καθώς και των νέων αγροτών στην περιφέρεια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, το 1998 θα καλυφθούν οι ανάγκες 50.000 νέων και 144.000 τη διετία 1999-2000.

Μαθητές και καθηγητές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους καθηγητές και μαθητές ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη, ενώ με συντριπτική πλειοψηφία οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών αποφάσισαν 24ωρη απεργία στις 7 ή 9 Δεκεμβρίου και συλλαλητήρια την ίδια μέρα, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Συλλαλητήριο στις 9 του μηνός έχουν εξαγγείλει και οι μαθητές.

Δηλώσεις Παπαντωνίου για μείωση επιτοκίων και ελαφρύνσεις.

Κατά 5 έως 6 μονάδες προβλέπει οτι θα μειωθούν τα επιτόκια στην επόμενη διετία ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ αρνείται οτι υπήρχε άλλος δρόμος απο αυτόν που ακολουθείται στην οικονομία τα τελευταία χρόνια και τονίζει οτι η Ελλάδα θα μπει με το σπαθί της στην ΟΝΕ. Ο κ. Παπαντωνίου προαναγγέλει ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και αύξηση των αφορολογήτων ορίων απο του χρόνου.

Μετά τα Χριστούγεννα η συζήτηση για το μεγάλο πακέτο ασφαλιστικού.

Αρχίζει αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του "μίνι" ασφαλιστικού, που θα ψηφιστεί απο την ολομέλεια πριν απο την συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, στην ΕΞΟΥΣΙΑ, ο κοινωνικός διάλογος για το "μεγάλο" πακέτο του ασφαλιστικού θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά θέματα θα αφορούν τις συγχωνεύσεις ταμείων, τα αποθεματικά τους, τα επικουρικά ταμεία, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τα επίπεδα των συντάξεων

Αναστέλει τη λειτουργία της η εταιρία που εκμεταλλεύεται τον Πρίνο.

Η διοίκηση της Εταιρίας Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε οτι απο τις 7 Δεκεμβρίου αναστέλλει κάθε δραστηριότητα στον Πρίνο. Χθες, τετρακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία κλεισίματος των πηγαδιών. Παράλληλα, απέκλεισαν για μια ώρα τον εθνικό δρόμο Καβάλας - Ξάνθης. Στις τριμερείς συναντήσεις που προηγήθηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους, τη διοίκηση και την κυβέρνηση δεν κατέστη δυνατόν να πειστεί η εταιρία να συνεχίσει την λειτουργία της και να πραγματοποιήσει γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή του Αθω.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επι του Αρη με 6-0.

Καλύτερο ντεμπούτο στην ΑΕΚ ούτε ο ίδιος ο Ολεγκ Μπλαχίν δεν ονειρευόταν. Με τον Ουκρανό τεχνικό για πρώτη φορά στον πάγκο της, η ``Ενωση`` συνέτριψε με 6-0 τον Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ετσι η ΑΕΚ ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας με 26 βαθμούς έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Καβάλας νικώντας στο ΟΑΚΑ με 4-1. Ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό είναι και ο Παναθηναϊκός που αγωνίζεται σήμερα στην Ξάνθη. Από τους υπόλοιπους αγώνες αίσθηση προκάλεσε το 5-2 του Πανιωνίου επί του Πανηλειακού και το 4-0 του Εθνικού Αστέρα επί της Βέροιας. Με το ίδιο σκορ ο Ηρακλής νίκησε τον ουραγό Εθνικό, ενώ άνετη ήταν η επικράτηση του Ιωνικού επί του Απόλλωνα (3-0) αλλά και του ΠΑΟΚ επί του Πανελευσινιακού (3-1). Τη μοναδική εκτός έδρας νίκη της 11ης αγωνιστικής, πέτυχε ο ΟΦΗ που επιβλήθηκε της Προοδευτικής με 1-0.

Σε τροχιά πρόκρισης στους τελικούς του Ευρωμπάσκετ '99 βρίσκεται πλέον η εθνική μας.

Σε τροχιά πρόκρισης στους τελικούς του Ευρωμπάσκετ '99 βρίσκεται πλέον η εθνική μας. Η ελληνική ομάδα νίκησε στη Χαλκίδα τη Σλοβακία με 79-72 και πέτυχε την 4η νίκη της σε 7 αγώνες, στον Α' προκριματικό όμιλο.Ομως,τα σπουδαία ήλθαν από τη Βόνη,όπου η Σλοβενία επιβλήθηκε με 91-76 της Γερμανίας, ένα αποτέλεσμα που ευνοεί την Ελλάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 289,91 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,31, το γαλλικό φράγκο προς 50,80, τη λίρα Αγγλίας προς 479,99, το ελβετικό φράγκο προς 206,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,66, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 334,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέχρι ισχυροί,στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 10, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 16 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 16 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 7 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 30 November 1998 - 8:00:12 UTC