Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά ο Γ.Αρσένης.
- Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ στη Βόννη.
- Θύμα απαγωγής και ληστείας έπεσε επιχειρηματίας.
- Βολές από την ηγεσία του Αρείου Πάγου δέχθηκε ο Ε.Γιαννόπουλος.
- Θα πέσουν τα επιτόκια μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.
- Στη Λάρισα ο υπουργός Γεωργίας. Συλλαλητήρια ετοιμάζουν οι αγρότες.
- Παράλυτο χαρακτήρισε το κράτος από την Ηπειρο ο Κ.Καραμανλής.
- Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο.
- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά ο Γ.Αρσένης.

Εκστρατεία για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές να μειωθεί η ένταση στο χώρο της παιδείας, αρχίζει ο Γεράσιμος Αρσένης. Αύριο θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση των διευθυντών λυκείων του νομού Αττικής, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις. Ο υπουργός παιδείας τόνισε ότι θα δεχθεί διορθωτικές κινήσεις, αλλά όχι αναστολή της μεταρρύθμισης. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ οι μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς δρόμων και συλλαλητήρια.

Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ στη Βόννη.

Την πρώτη του συνάντηση με το νέο Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βόννη. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό, ενώ ο κ. Σημίτης αναμένεται να θέσει και το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα.

Θύμα απαγωγής και ληστείας έπεσε επιχειρηματίας.

Θύμα απαγωγής και ληστείας έπεσε ο 54χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Λεωνιδόπουλος, κάτοικος Κηφισιάς. Ο Λεωνιδόπουλος βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου που ήταν εγκαταλελειμμένο σε πάρκιν εστιατορίου, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Οπως κατήγγειλε στην αστυνομία δύο άτομα τον απήγαγαν και αφού του πήραν 50.000 δρχ, δύο πιστωτικές κάρτες και ένα ρόλεξ, τον έδεσαν, τον έβαλαν στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου, που ήταν κλεμμένο και τον εγκατέλειψαν.

Βολές από την ηγεσία του Αρείου Πάγου δέχθηκε ο Ε.Γιαννόπουλος.

Βολές από την ηγεσία του Αρείου Πάγου δέχθηκε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος με αφορμή διάταξη υπό κατάθεση νομοσχεδίου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό δικαιοσύνης να εκδίδει εγκυκλίους για τον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων μορφών εγκλημάτων. Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν λόγο για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού.

Θα πέσουν τα επιτόκια μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη μάχη των επιτοκίων αναμένεται να ριχθούν αυτή την εβδομάδα οι εμπορικές τράπεζες, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου, μετά τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού, αλλά και την ανάλογη κίνηση που έκαναν ήδη 11 κεντρικές Ευρωπαϊκές τράπεζες που θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του Ευρώ. Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνει την Τετάρτη και από την επομένη αναμένεται η κούρσα μείωσης των επιτοκίων χορηγήσεων και πιθανώς των καταθέσεων από τις εμπορικές τράπεζες.

Στη Λάρισα ο υπουργός Γεωργίας. Συλλαλητήρια ετοιμάζουν οι αγρότες.

Δεν συναντήθηκε τελικά με τα μέλη της Πανθεσσαλικής επιτροπής αγροτών, ο υπουργός γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, που βρίσκεται στη Λάρισα, στο πλαίσιο περιοδείας του, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα των αγροτών. Στο μεταξύ, οι αγρότες της Θεσσαλίας, έχουν προγραμματίσει για το προσεχές διήμερο συλλαλητήρια σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Παράλυτο χαρακτήρισε το κράτος από την Ηπειρο ο Κ.Καραμανλής.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά την επισκεψή του στα χωριά Χαραυγή και Βύσανη κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένα ξέφραγο αμπέλι και έκανε λόγο για ένα κράτος αποχαυνωμένο και παράλυτο, αφού όπως είπε δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες του από τις επιθέσεις των αλβανών κακοποιών.

Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο.

Τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο τίμησε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό, σε μια λαμπρή τελετή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Στην ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γεώργιος Ιωαννίδης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας του Στόλου.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Σε νέες κινητοποιήσεις στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης προέβησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη, οπως υποστηρίζουν μεταχείρηση της ομάδος τους από τον Αθλητικό δικαστή, για τα επεισόδια στον αγώνα της Τούμπας με τον Ολυμπιακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το εξπρές του Παναθηναϊκού σταμάτησε τελικά στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος υποχρέωσε τους ``πράσινους`` στην πρώτη τους ήττα μετά από 18 συνεχείς νίκες σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε 82-73 (ημ. 46-37) σε αγώνα για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1. Κορυφαίος παίκτης των ''κυανέρυθρων'' ήταν ο Αμερικανός Ντουέιν Κούπερ, που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Πανιωνίου.

Αγωνιστική των εκπλήξεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 12η της Α' εθνικής. Πρώτη και καλύτερη, το 2-1 της Καβάλας επί της ΑΕΚ που ''γκρέμισε`` τον ''Δικέφαλο'' από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου πλέον αναπαύεται ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτησή του με 4-2 στο ντέρμπι των ''αιωνίων''. Επίσης, μεγάλη νίκη πέτυχε η Προοδευτική με 2-1 επί του Πανηλειακού στον Πύργο, ενώ ο Εθνικος Αστέρας εντυπωσίασε και πάλι αφού απέσπασε ισοπαλία 1- 1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Υλικές καταστροφές αρκετών εκατομμυριών δραχμών, στις κερκίδες του Ολυμπιακού σταδίου, και τα επεισόδια πριν την έναρξη του χθεσινού μεγάλου ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ήταν η... αθέατη πλευρά της μονομαχίας των ``αιωνίων αντιπάλων``. Πριν την έναρξη του ντέρμπι σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού σταδίου, τα οποία δεν πήραν έκταση λόγω της έγκαιρης επέμβασης της αστυνομίας.

Με νίκη αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού. Οι ''πράσινοι'' σε αγώνα για τον έκτο όμιλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας που διεξήχθη στο Μόσιντεν της Νορβηγίας, επικράτησε με 3-0 της διοργανώτριας Μόζεν, ωστόσο κατετάγη δεύτερη πίσω από την γαλλική Μονπελιέ που πήρε και το ``εισιτήριο`` για την επόμενη φάση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,88 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,72, γαλλικό φράγκο προς 50,92, λίρα Αγγλίας προς 476,30, ελβετικό φράγκο προς 208,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 335,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, ο οποίος θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 14 και στο Αιγαίο 14 με 17 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 14 θα έχει η Αθήνα. Βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 10 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 6 December 1998 - 20:00:17 UTC