Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η αναταρραχή στο χώρο της Παιδείας.
- Μειώνουν τα επιτόκιά τους και άλλες τράπεζες.
- Στην Αθήνα Δευτέρα και Τρίτη ο Χόλμπρουκ για το Κυπριακό.
- Τα Κοινοτικά κονδύλια απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
- Αρχίζει σήμερα στο ΣΕΦ η 7η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.
- Μέσω Θεσσαλονίκης η μεταφορά εξοπλισμού διεθνούς δύναμης στη ΠΓΔΜ.
- Ενίσχυση των νέων δήμων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- " Kαθαροί" από κίτρινες κάρτες θα μπουν στη μάχη των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
- Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τον αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.
- Τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ΕΠΟ, έξι ΠΑΕ της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η αναταρραχή στο χώρο της Παιδείας.

Η κυβέρνηση, με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Ανθόπουλου, επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις που κριθούν απαραίτητες στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Ανθόπουλος, που εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τα Χριστούγεννα θα υπάρξει εκτόνωση της έντασης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Β'Λυκείου. Στο μεταξύ εκατοντάδες σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπο κατάληψη.

Μειώνουν τα επιτόκιά τους και άλλες τράπεζες.

Αλλες τέσσερις τράπεζες ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τα επιτόκιά τους, απο μεθαύριο Δευτέρα. Πρόκειται για την Αγροτική Τράπεζα, την Ιονική, την Πειραιώς και την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης.Μειώσεις των επιτοκίων τους έχουν ανακοινώσει επίσης η Εθνική, η Εργασίας και η Γιουρομπάνγκ. Στο μεταξύ, με απώλειες έκλεισαν χθες τα μεγαλύτερα διεθνή χρηματιστήρια.Στο Τόκιο οι απώλειες ήταν 402,16 μονάδες και στη Νέα Υόρκη 19,82. Με πτώση 3, 09% έκλεισε και η Σοφοκλέους.

Στην Αθήνα Δευτέρα και Τρίτη ο Χόλμπρουκ για το Κυπριακό.

Εφ'όλης της ύλης συνομιλίες για το Κυπριακό αναμένεται να έχουν οι Αμερικανοί πρέσβεις, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και Τόμας Μίλλερ, που αναμένονται τη Δευτέρα στην Αθήνα, με τους υπουργούς Εξωτερικών,κ. Πάγκαλο και Εθνικής Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να αναλάβουν νέα πρωτοβουλία. Σήμερα και αύριο ο κ. Χόλμπρουκ θα προεδρεύσει συνεδρίου Ελλήνων, Τούρκων και Κυπρίων επιχειρηματιών που θα γίνει στηνΚωνσταντινούπολη με αντικείμενο το Κυπριακό.

Τα Κοινοτικά κονδύλια απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε πάγωμα των κοινωνικών δαπανών και στη μείωση των αποθεματικών των κοινοτικών προϋπολογισμών, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός,Κώστας Σημίτης και οι ομόλογοί του της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Επίσης ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες υιοθετούν τη θέση των υπουργών Εξωτερικών που διαχωρίζει το καθεστώς της Τουρκίας απο εκείνο των υποψηφίων προς ένταξη χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και της Κύπρου.

Αρχίζει σήμερα στο ΣΕΦ η 7η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.

Με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της 7ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στη Συνδιάσκεψη όπου θα συμμετάσχουν 2.500 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιαστεί και θα εγκριθεί το πρόγραμμα του κόμματος.

Μέσω Θεσσαλονίκης η μεταφορά εξοπλισμού διεθνούς δύναμης στη ΠΓΔΜ.

Αρχισε απο χθες η μεταφορά μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στρατιωτικών οχημάτων και υλικού της διεθνούς δύναμης, η οποία με απόφαση του ΝΑΤΟ αναπτύσσεται στην ΠΓΔΜ με σκοπό να προστατεύσει, αν χρειαστεί, τους διεθνείς παρατηρητές που επιτηρούν την συμφωνία ειρήνης στο Κόσοβο. Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, θα μεταβεί στις 22 του μηνός στα Σκόπια για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας.

Ενίσχυση των νέων δήμων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύντομα θα παραδοθούν στους δήμους που προέκυψαν απο τις συνενώσεις, 1500 βαρέα οχήματα και μηχανήματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος. Δήλωσε επίσης ότι θα εφαρμοστεί ενιαίο σύστημα πληροφορικής, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και 2500 εξειδικευμένα στελέχη, πολλά από τα οποία ενδεχομένως θα κληθούν να υπηρετήσουν το νέο θεσμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

" Kαθαροί" από κίτρινες κάρτες θα μπουν στη μάχη των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

" Kαθαροί" από κίτρινες κάρτες θα μπουν στη μάχη των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, οι ποδοσφαιριστές των οκτώ ομάδων που συνεχίζουν στη διοργάνωση, δεν θα έχουν πρόβλημα με τις κίτρινες που πήραν στα ματς των ομίλων. Πράγμα που βολεύει ιδιαίτερα τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν δέκα παίκτες στο όριο.

Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τον αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο αθλητικός δικαστής Δημήτρης Σπύρου κάλεσε σε απολογία γιά την επόμενη Παρασκευή τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, καθώς θεωρεί ότι με βάση το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις του παρατηρητή, του 4ου διαιτητή και της ΔΕΚΑΒ, αλλά και τον ημερήσιο και αθλητικό Τύπο, συντελέστηκε δυσφήμηση του ποδοσφαίρου κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ΕΠΟ, έξι ΠΑΕ της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας.

Τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ΕΠΟ, έξι ΠΑΕ της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας, οι οποίες κατέβαλαν το ποσοστό 5 % επί των μεταγραφών τους και έτσι δεν απειλούνται πλέον με πειθαρχικές κυρώσεις. Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ,Απόλλων Καλαμαριάς,Λάρισα,Τρίκαλα Εδεσσαϊκός και Παναιτωλικός,ενώ η ΠΑΕ Αθηναϊκός είχε ήδη τακτοποιήσει την οφειλή της προς την ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,16, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 469,66, ελβετικό φράγκο προς 211,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,12, τη λίρα Κύπρου προς 573,88 και την ECU προς 333,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέχρι ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 14 και στα νησιά 9 με 15 βαθμούς. Νεφώσεις θα έχει στην Αττική, με πιθανή βροχή μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 7 με 14 βαθμούς. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανή πρόσκαιρη βροχή, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 2 με 9 βαθμούς θα έχει στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 12 December 1998 - 8:00:17 UTC