Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 19/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει αύριο το συντονιστικό όργανό των μαθητών για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
- Κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Κυρίαρχο θέμα η αναταραχή στην εκπαίδευση.
- Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1999.
- Δηλώσεις προέδρου Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, για την παραμονή εκατοντάδων κούρδων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας.
- Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.
- Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΔΕΗ κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ.
- Την παροχή δανείου για αποκατάσταση ζημιών σε "ανύπαρκτο" κτίριο, είχε ζητήσει μία πρόεδρος πρωτοδικών, εναντίον της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.
- Το εορταστικό ωράριο των μαγαζιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει αύριο το συντονιστικό όργανό των μαθητών για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων τους θα εκτιμήσει αύριο το συντονιστικό όργανο των μαθητών, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχισθούν οι αντιδράσεις στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα, αλλά και οι αποκλεισμοί οδικών κόμβων.

Κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Κυρίαρχο θέμα η αναταραχή στην εκπαίδευση.

Το θέμα της αναταραχής στην εκπαίδευση απασχόλησε τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οπως δήλωσε ο γραμματέας του κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης, εκείνο που προέχει είναι να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία. Εξάλλου, στη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν και θέματα σχετικά με το προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1999.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1999, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, με ονομαστική ψηφοφορία. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

Δηλώσεις προέδρου Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, για την παραμονή εκατοντάδων κούρδων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας.

Ανοικτή πληγή που δοκιμάζει την κοινωνική ευαισθησία και τη δημοκρατική συνέπεια του λαού μας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, την εδώ και μήνες παραμονή εκατοντάδων κούρδων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ.Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το πρωί τον υπαίθριο καταυλισμό των Κούρδων προσφύγων στην πλατεία Κουμουνδούρου, στην Αθήνα, απ'όπου καταδίκασε παράλληλα την ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, με αναπνευστική λοίμωξη. Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι διασωληνωμένος και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΔΕΗ κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΔΕΗ, στρεφόμενη κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ και ζητώντας να ακυρωθεί η άρνηση του υπουργού να λάβει θέση στο ζήτημα αν τα υγρά απόβλητα του ατμοηλεκτρικού σταθμού Αλιβερίου, τα οποία ρίχνονται στον Ευβοϊκό κόλπο, είναι τοξικά και επικίνδυνα. Σημειώνεται ότι τα απόβλητα αυτά έχουν χαρακτηριστεί από τη Νομαρχία Ευβοίας, ως τοξικά και επικίνδυνα, ενώ την απόφαση αυτή επικύρωσε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Την παροχή δανείου για αποκατάσταση ζημιών σε "ανύπαρκτο" κτίριο, είχε ζητήσει μία πρόεδρος πρωτοδικών, εναντίον της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον μιας προέδρου πρωτοδικών, η οποία φέρεται ότι είχε ζητήσει την παροχή δανείου για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίριο λόγω σεισμού, αλλά όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο δεν υπήρχε κτίσμα. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέβαλε στη δικαστικό, η οποία υπηρετεί στη βόρεια Ελλάδα, προσωρινή αργία.

Το εορταστικό ωράριο των μαγαζιών.

Από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα θα είναι ανοικτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα. Τα πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ και τα σούπερ μάρκετς από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι σημερινοί αγώνες για τη 13-η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Το Ηράκλειο νίκησε τον Παπάγου με 76-56, ο Σπόρτιγκ τον Ηρακλή με 78-67, το Περιστέρι τον Απόλλωνα Πάτρας με 87-71, ο Πανιώνιος το Μαρούσι με 64-50 και ο Αρης τη Νήαρ Ηστ με 80-53. Αύριο θα διεξαχθούν τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και ΑΕΚ- ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ σε αγώνα της 3-ης ημέρας για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών, νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ. Τα σετ 25-17,22-26,31-30 και 25-23.

Μεταγραφή που θα προκαλέσει ``πάταγο`` έχει στα ``σκαριά`` ο Ολυμπιακός αφού η διοίκηση των ``ερυθρολεύκων`` φαίνεται αποφασισμένη να ενισχύσει την ομάδα ενόψει του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, αλλά και της συμμετοχής στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ. Αυτό επιβεβαίωσε έμμεσα και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μιλώντας τηλεφωνικά σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Πιερικός νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-0, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' εθνικής. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μαξίμοβιτς (53'), Ζαβαντίας (82') και Τσουκαλίδης (93').

Μια πολύ σημαντική απόφαση ελήφθη στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο αντικαταστάτης του Σταμάτη Γιακουμέλου στη θέση του αθλητικού δικαστή να είναι τακτικός δικαστής. Η θητεία του κ.Γιακουμέλου τελειώνει στις 10 Ιανουαρίου και μέχρι τότε τα σωματεία είτε μόνα τους είτε σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα θα έχουν απευθυνθεί στον πρόεδρο των Εφετών προκειμένου να ορισθεί τακτικός δικαστής.

Ο Πανιώνιος ενημέρωσε τη Λάτσιο, ότι συμφωνεί με το αίτημά της για αλλαγή της έδρας των αγώνων τους, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η ιταλική ομάδα ζήτησε να διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας στη Νέα Σμύρνη (4 Μαρτίου) και ο επαναληπτικός στην έδρα της (18 Μαρτίου). Την τελική απόφαση θα πάρει, πάντως, η UEFΑ που έχει ενημερωθεί ήδη για το αίτημα αυτό της Λάτσιο.

Επιβαρυντική για τον Αρη είναι η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, Παύλου Δεβετζόπουλου, ο οποίος επιρρίπτει την ευθύνη των όσων συνέβησαν στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Ο κ Δεβετζόπουλος καταλογίζει στον Αρη, έλλειψη επικοινωνίας για την εξεύρεση λύσεων στις στιγμές των γεγονότων από την ρίψη αντιεκιμένων και λιθοβολισμού από την κερκίδα.

``Προ των πυλών`` της ΑΕΚ βρίσκεται, όπως φαίνεται, ο αμυντικός του Πανιωνίου, Τάκης Φύσσας, που είχε επαφή με το ``αφεντικό`` της ``κιτρινόμαυρης`` ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποτελεί έναν από τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους της ΑΕΚ και εάν η διοίκησή της τα ``βρει`` με τον Πανιώνιο στο οικονομικό, τότε η μεταγραφή αυτή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,49, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 475,68, ελβετικό φράγκο προς 210,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,52, τη λίρα Κύπρου προς 574,69 και την ECU προς 334,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα συννεφιάσει και το βράδυ θα βρέξει κυρίως στα βορειοδυτικά. Τοπικά το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 4 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μείον 1 έως 15 και στο Αιγαίο από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός αύριο θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 2 έως 14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται αίθριος καιρός, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη από μείον 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 19 December 1998 - 20:00:19 UTC