Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μπλόκα στις εθνικές οδούς απο τους μαθητές.
- Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 1999.
- Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό.
- Ευρωπαϊκό δάνειο 232 εκατομμυρίων ECU στην Ελλάδα.
- Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη του Πάγκαλου στα Σκόπια.
- Δεν είναι αυτοσκοπός οι S-300 δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι του Ηρακλή με 2-0.
- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων κληρώθηκε με ΗΠΑ, Κίνα και Αίγυπτο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Ο Λεωνίδας Σαμπάνης και η Ολγα Βασδέκη,κορυφαίοι αθλητές το 1998.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μπλόκα στις εθνικές οδούς απο τους μαθητές.

Με μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο απο την Πελλοπόνησο μέχρι τον Εβρο και αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε Αθήνα και άλλες πρωτεύουσες νομών σήμερα, καθώς και καταλήψεις σχολείων, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές, αντιδρώντας στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση δήλωσε οτι η μεταρρύθμιση πρέπει να εφαρμοστεί, γιατί ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η κυβέρνηση αναζητεί "φόρμουλα" εκτόνωσης και αποκλιμάκωσης της έντασης.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 1999.

Με ψήφους 161 υπέρ και κατά 135, καθώς και ενα παρών, ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 1999. Ο κ. Σημίτης, κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση διαβεβαίωσε ότι όσο βελτιώνεται η πορεία της οικονομίας, θα αποδίδεται στον ελληνικό λαό το τίμημα των κόπων του. Εξέφρασε δε την πεποίθηση οτι η κυβέρνηση θα κερδίσει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2000 χάρη στο έργο της για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την ένταξη στην ΟΝΕ.

Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 1999 "εικονικής πραγματικότητας" και την κυβέρνηση αδύναμη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε οτι η χώρα μας οδηγείται προς την ΟΝΕ "ως πρόβατο επί σφαγή". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε οτι ο προϋπολογισμός κινείται στο μονοσήμαντο κυνήγι των ονομαστικών στόχων της ΟΝΕ. Για αποπροσανατολισμό του λαού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ενω ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ εκτίμησε οτι ο προϋπολογισμός δεν θα οδηγήσει στη σύγκλιση.

Ευρωπαϊκό δάνειο 232 εκατομμυρίων ECU στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποφάσισε να χορηγήσει στην Ελλάδα δάνειο ύψους 232 εκατ. ECU για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, καθώς και στους τομείς της βιομηχανίας του περιβάλλοντος και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Ειδικότερα, το δάνειο αφορά χρηματοδότηση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στο Γκάζι του Ηρακλείου Κρήτης, αποκατάσταση των Ιερών Μονών του Αθω, χρηματοδότηση έργων οδοποιϊας, λιμανιών, αεροδρομίων, καθώς και έργα προστασίας του περιβάλλοντος.

Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη του Πάγκαλου στα Σκόπια.

Επίσκεψη αστραπή θα πραγματοποιήσει σήμερα στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του γειτονικού κράτους. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Πάγκαλος δεν προτίθεται κατά τις επαφές του να θέσει θέμα τελικής ονομασίας των Σκοπίων, αλλά το βασικό ζήτημα θα είναι η προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο ημερήσιος τύπος της ΠΓΔΜ με εκτενή δημοσιεύματα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη του κ. Πάγκαλου στα Σκόπια.

Δεν είναι αυτοσκοπός οι S-300 δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Οι πύραυλοι S-300 δεν ειναι αυτοσκοπός, ειναι μέσον για την προάσπιση της Κύπρου και της προώθησης μιάς πολιτικής λύσης με ειρηνικό τρόπο, τόνισε εκτός χειρογράφου ο πρωθυπουργός, κλείνοντας στη Βουλή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε τη ΝΔ οτι δημαγωγεί για τα εθνικά θέματα για λαϊκή κατανάλωση. Οσον αφορά το ενιαίο αμυντικό δόγμα, Ελλάδας - Κύπρου ο κ. Σημίτης επεσήμανε οτι η Ν.Δ. ηταν αυτή που δεν ειχε αρχικά συμφωνήσει και ειχε ασκήσει κριτική, ενω ειναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που το προώθησε.

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Κλειστή θα μείνει σήμερα η εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από εφημερίες και θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά. Αποχή από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν και οι γιατροί στα νοσοκομεία "Πατησίων" και "Αγία Ολγα". Το απόγευμα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρων κινητοποιήσεων για το θέμα των εφημεριών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι του Ηρακλή με 2-0.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού σε αγώνα για την 14η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` εθνικής, νίκησε στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή με 2-0.Η ΑΕΚ,χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα νίκησε 4-1 τον Εθνικο στο στάδιο Καραϊσκάκη. Τέλος, ο Αρης νίκησε μέσα στη Βέροια με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ η Ξάνθη επικράτησε του Πανιωνίου. Ετσι, ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος με 34 βαθμούς, έναντι 32 της ΑΕΚ, 29 του ΠΑΟΚ και 28 της Ξάνθης και του Παναθηναϊκού

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων κληρώθηκε με ΗΠΑ, Κίνα και Αίγυπτο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τ' αντίστοιχα συγκροτήματα των ΗΠΑ, της Κίνας και της Αιγύπτου, στον 2ο όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το οποίο θα γίνει 15 με 25 Ιουλίου σε τέσσερις πόλεις της Πορτογαλίας. Θυμίζουμε ότι η εθνική μας είναι κάτοχος του τίτλου από το 1995.

Ο Λεωνίδας Σαμπάνης και η Ολγα Βασδέκη,κορυφαίοι αθλητές το 1998.

Ο αρσιβαρίστας Λεωνίδας Σαμπάνης και η πρωταθλήτρια του τριπλούν Ολγα Βασδέκη είναι οι κορυφαίοι αθλητές για το 1998, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ μεταξύ των αθλητικών συντακτών της χώρας, ενώ καλύτερη ομάδα ψηφίστηκε η εθνική ελπίδων στο ποδόσφαιρο. Τη δεύτερη και τρίτη θέση στους άνδρες κατέλαβαν ο Νίκος Μαχλάς και ο Πύρρος Δήμας αντίστοιχα, ενώ πίσω από την Βασδέκη είναι η Κατερίνα Θάνου (2η) και η Κατερίνα Κόφφα (3η).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,44, γαλλικό φράγκο προς 50,83, λίρα Αγγλίας προς 477,67, ελβετικό φράγκο προς 210,08, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,61, τη λίρα Κύπρου προς 574,47 και την ECU προς 334,73 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές,ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Απο το βράδυ θα αρχίσει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 11,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 16 και στο Αιγαίο 12 με 18 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχή και πιθανόν καταιγίδα προβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 16 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές,με εξασθένηση το απόγευμα προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι,αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης 5 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 22 December 1998 - 8:00:18 UTC