Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αθήνα, Λευκωσία, ΕΕ για ψηφίσματα ΟΗΕ.
- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας-μαθητών.
- Χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
- Σίτιση απόρων απο Ερυθρό Σταυρό και Δήμο Αθήνας.
- Ευρεία σύσκεψη για το κυβερνητικό έργο.
- Αντικειμενικές αξίες.
- Βελτιώθηκε η υγεία του Ντίνου Ηλιόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 76-60.
- Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Ιωνικό στη Γ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αθήνα, Λευκωσία, ΕΕ για ψηφίσματα ΟΗΕ.

Ικανοποίηση για τα δύο ομόφωνα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό εξέφρασαν Αθήνα και Λευκωσία και η προεδρία της ΕΕ. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η υιοθέτηση των ψηφισμάτων αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό, αλλά και το ότι το ΣΑ έχει συνειδητοποιήσει πλέον τους κινδύνους που περικλείει η παράταση του προβλήματος.Ο Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε την αντίθεσή του στην έκκληση του ΟΗΕ για επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών επιμένοντας στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας-μαθητών.

Η μεταρρύθμιση δεν είναι υπο διαπραγμάτευση ούτε υποχωρεί αλλά προχωρεί, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας δίνοντας στη δημοσιότητα δείγματα των ερωτήσεων των πανελλαδικών εξετάσεων.Ο κ. Αρσένης πρόσθεσε οτι μετά τις γιορτές οι μαθητές θα βρούν στα σχολεία τους υποδείγματα ερωτήσεων για τις εξετάσεις και αφού τα μελετήσουν θα κατανοήσουν τη φιλοσοφία του νέου συστήματος.Οι μαθητές δήλωσαν οτι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και καταλήψεις μετά τις γιορτές,ενώ προανήγγειλαν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις 15 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες δημιούργησαν οι χιονοπτώσεις στην δυτική και κεντρική Μακεδονία,την Ηπειρο και στην κεντρική Ελλάδα.Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην Κοζάνη,Γρεβενά, Φλώρινα, Καστοριά καθώς και στους εθνικούς δρόμους απο Ιωάννινα προς Τρίκαλα, Κοζάνη, Κόνιτσα,Ηγουμενίτσα και Κακαβιά.Λόγω ισχυρών ανέμων στα πελάγη,παραμένουν δεμένα τα πλοία στον Πειραιά και τη Ραφήνα.Η τροχαία έχει τεθεί επί ποδός ενόψεις της αυξημένης κίνησης λόγω της εξόδου απο τα αστικά κέντρα.

Σίτιση απόρων απο Ερυθρό Σταυρό και Δήμο Αθήνας.

Πρόγραμμα σίτισης για άπορους έχει ετοιμάσει για σήμερα και αύριο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.Προσφέρει φαγητό συσκευασμένο,το οποίο θα διανέμεται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου 21,στην Αθήνα.Επίσης,κινητή καντίνα- πούλμαν του δήμου Αθηναίων θα προσφέρει, απο την ερχόμενη εβδομάδα, δωρεάν φαγητό στους άπορους άστεγους της πόλης, κάθε βράδυ από τις 9 και μετά,η οποία θα σταθμεύει στις πλατείες της πρωτεύουσας αρχίζοντας απο την Ομόνοια.

Ευρεία σύσκεψη για το κυβερνητικό έργο.

Αξιόλογο και πλούσιο έργο σε όλους τους τομείς,έχει επιτελέσει η κυβέρνηση όπως π.χ. στην οικονομία, όπου αποδεικνύεται ότι οι θυσίες αποδίδουν καρπούς.Η άποψη αυτή διατυπώθηκε,σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.Εκτιμήθηκε οτι είναι αναστρέψιμο το προβάδισμα της ΝΔ κατά 4% στην πρόσφατη δημοσκόπηση της "ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ" και εξετάστηκε η εσωτερική πολιτική κατάσταση και η πορεία του Κινήματος προς το συνέδριο.

Αντικειμενικές αξίες.

Αλλοι 266 δήμοι,κοινότητες και οικισμοί σε ολόκληρη τη χώρα εντάσσονται απο 1/1/99 στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.Το μέτρο αφορά περιοχές των νομών Αργολίδος,Σύρου, Φθιώτιδας,Βοιωτίας,Εύβοιας, Λάρισας,Μαγνησίας, Πιερίας, Εβρου, Γρεβενών, Ηρακλείου,Ρεθύμνου,Κοζάνης και Καστοριάς.

Βελτιώθηκε η υγεία του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Χαμόγελα και ελπίδες για τον αγαπημένο Ελληνα πρωταγωνιστή Ντίνο Ηλιόπουλο, που βγήκε χθές από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ.Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλύτερα. Οι προβλέψεις από τους γιατρούς είναι αισιόδοξες για την πορεία της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 76-60.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Οι ``ερυθρόλευκοι`` επικράτησαν στην έδρα τους με 76-60 της ΑΕΚ και παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό που νίκησε με 94-78 τη Νήαρ Ηστ στο ΟΑΚΑ. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 14ης ημέρας έχουν ως εξής: Ηράκλειο-ΠΑΟΚ 72-82, Σπόρτιγκ-Παπάγου 62-51, Περιστέρι-Ηρακλής 76-71, Πανιώνιος-Απόλλων Π. 75-61 και Αρης-Μαρούσι 66-54.

Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος (2- 4) που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 1.5 εκατομ. δραχμών και ο Ολυμπιακός με 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 750.000 δραχμών. Πάντως οι παραπάνω ποινές είναι εφέσιμες.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Ιωνικό στη Γ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Δύσκολη αποστολή θα έχει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στη Γ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού κληρώθηκε να παίξει με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Εξίσου δύσκολη είναι και η αποστολή του Παναθηναϊκού στην έδρα του Πανηλειακού. Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Αιολικός-Καλαμάτα, Λύκοι-Κοζάνη, ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός, Λάρισα-Αθηναϊκός, Ξάνθη-Αναγέννηση Καρδίτσας και Ποσειδώνας Μηχανιώνας- Ηρακλής. Τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθούν στις 13 Ιανουαρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,41, γαλλικό φράγκο προς 50,82, λίρα Αγγλίας προς 477,21, ελβετικό φράγκο προς 209,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,28, τη λίρα Κύπρου προς 575,40 και την ECU προς 334,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -5 με 5, στα δυτικά 0 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 11 βαθμούς. Νεφώσεις θα έχει στην Αττική με σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια και ανατολικά, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 9 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις, ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 0 με 5 βαθμούς θα έχει στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 24 December 1998 - 8:00:31 UTC