Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τροχαία με 13 νεκρούς.
- Γεύματα αγάπης.
- Στην Αθήνα ο Κληρίδης την Τρίτη.
- Λήστεψαν δύο ξαδελφάκια.
- Τιφλίδα-Δολοφονία αστυνομικού.
- Κυνηγός σκότωσε κατά λάθος φίλο του.
- Μηνιγγίτιδα-Κοριτσάκι 16 μηνών-Ρόδος.
- Επεσε με το ανεμόπτερό του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ενδιαφέρον για την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου, Τακη Φύσσα από Παναθηναϊκό,Αρη και ΑΕΚ.
- Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τροχαία με 13 νεκρούς.

Μεγάλη ήταν η έξοδος των των αστικών περιοχών για τα Χριστούγεννα. Ομως 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 144 τραυματίστηκαν σε 114 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν απο την Πέμπτη έως σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα.Απο τα χιόνια έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε αρκετές περιοχές,ενώ χιόνια έχουν πέσει στην Πάρνηθα και την Πεντέλη. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Γεύματα αγάπης.

Γεύματα αγάπης σε αστέγους και απόρους συνανθρώπους μας μοίρασαν χθές ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Δήμος Αθηναίων,που διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε το Ιδρυμα Πρόνοιας Παίδων "Αγιος Ανδρέας",όπου φιλοξενούνται κακοποιημένα παιδιά ,παιδιά απο διαλυμένες οικογένειες και παιδιά των "φαναριών".

Στην Αθήνα ο Κληρίδης την Τρίτη.

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για την τύχη των ρωσικών πυραύλων S-300 μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την κινητικότητα που παρατηρείται απο πλευράς Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.Στη συνέχεια θα συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις.Υπενθυμίζεται οτι η Αθήνα έχει δηλώσει πως θα στηρίξει τις όποιες αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης.

Λήστεψαν δύο ξαδελφάκια.

Θύματα ληστών έπεσαν χθές το βράδυ στο Παγκράτι δύο ξαδελφάκια ηλικίας 9 και 10 ετών.Δύο άγνωστοι νεαροί, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα τους επιτέθηκαν,ενώ πήγαιναν σε κατάστημα ψιλικών και τους πήραν τα χρήματα,τα οποία είχαν μαζέψει απο τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.Σημειώνεται οτι προχθές συνελήφθησαν στην Τερψιθέα δύο νεαροί, οι οποίοι λήστεψαν δύο μαθητές την ώρα που έλεγαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Τιφλίδα-Δολοφονία αστυνομικού.

Συνεχίζονται στην Τιφλίδα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών,οι οποίοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αστυνομικό Αναστάσιο Μυζήθρα 37 ετών,ο οποίος υπηρετούσε στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Γεωργία.Πληροφορίες αναφέρουν οτι πίσω απο την πράξη αυτή είναι μέλη της ρωσικής μαφίας,ενώ οι αρχές συνδέουν τη δολοφονία με κυκλώματα που εκδίδουν βίζες για την Ελλάδα.

Κυνηγός σκότωσε κατά λάθος φίλο του.

Ενας κυνηγός 41 ετών βρήκε χθές το απόγευμα τραγικό θάνατο έξω απο την Καρδίτσα απο τις σφαίρες ενός άλλου κυνηγού φίλου του, του 39χρονου Κώστα Νταλή,ο οποίος τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε κατα λάθος.Το τραγικό περιστατικό με θύμα τον κτηνοτρόφο,Κώστα Μπάμπαλη,συνέβη κοντά στο χωριό Καστανιά.

Μηνιγγίτιδα-Κοριτσάκι 16 μηνών-Ρόδος.

Ενα κοριτσάκι 16 μηνών προσεβλήθη απο μηνιγγίτιδα στη Ρόδο και πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του με C-130 στην Αθήνα.Αντίθετα, σωτήρια ήταν η "γέφυρα", η οποία στήθηκε για έναν 8χρονο στη Νάξο, ο οποίος υπέστη κρίση σκωληκοειδίτιδας.Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας.

Επεσε με το ανεμόπτερό του.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα στο νοσοκομείο του Ρίου ο 27χρονος Σπύρος Δούκας,ο οποίος έπεσε χθές το απόγευμα με το ανεμόπτερό του στα βράχια ,κοντά στην κοινότητα Ανθούσα της Πάργας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου, Τακη Φύσσα από Παναθηναϊκό,Αρη και ΑΕΚ.

Σε μήλο της έριδος εξελλίσσεται ο Τάκης Φύσσας.Σοβαρό ενδιαφέρον γιά την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου εκδήλωσε και ο Παναθηναϊκός, που είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμος να ικανοποιήσει κάθε οικονομική απαίτηση των ``κυανερύθρων`` και του παίκτη προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του. Γιά την απόκτηση του Φύσσα έχει κινηθεί δραστήρια και ο Αρης, που πρόσφερε 130 εκατομμύρια δραχμές στον Πανιώνιο και μέχρις ότι ``κινηθεί`` ο Παναθηναϊκός, είχε ``κυκλοφορήσει`` ότι ο διεθνής μέσος θα ``ντυνόταν`` στα κίτρινα. Ο Φύσσας, όμως, αποτελεί ``δεδηλωμένο`` μεταγραφικό στόχο και της ΑΕΚ, όμως μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπορεί να ``κινηθεί`` άν δεν έρθει στην Αθήνα η αναμενόμενη επιχορήγηση από την ENIC.

Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα.

Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, γιά την απόκτησή του ενδιαφέρεται η Φούλαμ. Ο διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο γιά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως οι φήμες ``λένε`` ότι θα συναντηθεί και με τον προπονητή της λονδρέζικης ομάδας Κέβιν Κίγκαν. Πρόεδρος της Φούλαμ, η οποία προηγείται στην Β' κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, είναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,76, λίρα Αγγλίας προς 478,91, ελβετικό φράγκο προς 208,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,43, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 334,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο θυελλώδεις, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -8 με 6, στη δυτική Ελλάδα -2 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα -1 με 13 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να βρέξει προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 9 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις θα έχει στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη -3 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 26 December 1998 - 7:00:34 UTC