Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τροχαία με 16 νεκρούς.
- Βελτιώθηκε σημαντικά ο καιρός.
- Επιχείρηση σωτηρίας βρέφους.
- Στην Αθήνα αύριο ο Γλαύκος Κληρίδης.
- Νέα πρόκληση της Τουρκίας.
- Χριστόδουλος για εθνικά θέματα.
- Στην Αθήνα η σορός του αστυνομικού.
- Πτώση ανεμοπτεριστή στην Πάργα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ενδιαφέρον για την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου, Τακη Φύσσα από Παναθηναϊκό,Αρη και ΑΕΚ.
- Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τροχαία με 16 νεκρούς.

Σε επιφυλακή αναμένεται να τεθεί απο το μεσημέρι η Τροχαία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων για το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων. Εάν χρειαστεί θα παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου ,ενώ θα κάνει και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.Με αίμα όμως βάφτηκε και αυτή η έξοδος,καθώς 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 207 τραυματίστηκαν σε 156 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα απο την Πέμπτη έως σήμερα το πρωί.

Βελτιώθηκε σημαντικά ο καιρός.

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός παραμένει όμως το τσουχτερό κρύο, ενώ το πρωί οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι λόγω του παγετού που επικρατεί.Δέκα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα απο τα χιόνια στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία.Κανονικά γίνεται ο απόπλους των σκαφών απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας,ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στα αεροδρόμια.Την εβδομάδα αυτή θα επικρατήσει καλός καιρός και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Επιχείρηση σωτηρίας βρέφους.

Αερογέφυρα σωτηρίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδος, έστησαν οι ελληνικές αρχές για να σωθεί το νεογέννητο αγοράκι του Αλβανού πρωθυπουργού, Παντελί Μάϊκο, που γεννήθηκε πρόωρα και παρουσίασε προβλήματα υγείας. Το μωρό μαζί με τη σύζυγο του Αλβανού πρωθυπουργού διακομίσθηκαν με C-130 στην Αθήνα, όπου εισήχθησαν στο μαιευτήριο "ΕΛΕΝΑ".Ο διευθυντής της κλινικής δήλωσε οτι το βρέφος παρουσίαζει ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια ,ενώ συμπλήρωσε οτι οι μέχρι τώρα εξετάσεις δεν δείχνουν οτι έχει λοίμωξη στο αναπνευστικό σύστημα.

Στην Αθήνα αύριο ο Γλαύκος Κληρίδης.

Φθάνει αύριο στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι πύραυλοι S-300 και τα δύο σημαντικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Χουριέτ", ομάδα εργασίας του υπουργείου Εξωτερικών,ετοιμάζει έκθεση σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη μειονοτήτων στην Ελλάδα.Στην Αγκυρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ υποστήριξε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια όχι φιλική στάση για τη χώρα του και εξέφρασε την άποψη οτι κάποια μέρα θα καταλάβει οτι η εμμονή στην αντίληψη αυτή δεν θα της επιφέρει κάνενα όφελος.

Χριστόδουλος για εθνικά θέματα.

Στα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική πολιτική αναφέρθηκε στο κηρυγμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που λειτούργησε στον ιερό ναό στην Παιανία. Στη διεθνή διπλωματία δεν υπάρχει ηθική, συναίσθημα και ιστορία. Αυτό που υπάρχει είναι τα συμφέροντα, τόνισε ο προκαθήμενος της εκκλησίας, παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου.

Στην Αθήνα η σορός του αστυνομικού.

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε χθές η σορός του αστυνομικού Αναστάσιου Μυζήθρα, 37 ετών, υπευθύνου ασφαλείας της ελληνικής πρεσβείας στην Τυφλίδα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στις σκάλες του σπιτιού του. Οι αρχές της Γεωργίας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι άτομα που προέρχονται από τη Ρωσική μαφία.Η κηδεία του θύματος θα γίνει αύριο στο Περιστέρι.

Πτώση ανεμοπτεριστή στην Πάργα.

Με πολλαπλά κατάγματα, αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου ο 27χρονος Σπύρος Δούκας,ο οποίος έπεσε με το ανεμόπτερό του σε βράχια, κοντά στην κοινότητα Ανθούσα της Πάργας, όταν άλλαξε απότομα η φορά του αέρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου, Τακη Φύσσα από Παναθηναϊκό,Αρη και ΑΕΚ.

Σε μήλο της έριδος εξελίσσεται ο Τάκης Φύσσας.Σοβαρό ενδιαφέρον γιά την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου εκδήλωσε και ο Παναθηναϊκός, που είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμος να ικανοποιήσει κάθε οικονομική απαίτηση των ``κυανερύθρων`` και του παίκτη προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του. Για την απόκτηση του Φύσσα έχει κινηθεί δραστήρια και ο Αρης, που πρόσφερε 130 εκατομμύρια δραχμές στον Πανιώνιο και μέχρις ότι ``κινηθεί`` ο Παναθηναϊκός, είχε ``κυκλοφορήσει`` ότι ο διεθνής μέσος θα ``ντυνόταν`` στα κίτρινα. Ο Φύσσας, όμως, αποτελεί ``δεδηλωμένο`` μεταγραφικό στόχο και της ΑΕΚ, όμως μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπορεί να ``κινηθεί`` άν δεν έρθει στην Αθήνα η αναμενόμενη επιχορήγηση από την ENIC.

Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα.

Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, γιά την απόκτησή του ενδιαφέρεται η Φούλαμ. Ο διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο γιά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως οι φήμες ``λένε`` ότι θα συναντηθεί και με τον προπονητή της λονδρέζικης ομάδας Κέβιν Κίγκαν. Πρόεδρος της Φούλαμ, η οποία προηγείται στην Β' κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, είναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,76, λίρα Αγγλίας προς 478,91, ελβετικό φράγκο προς 208,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,43, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 334,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα νότια θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -8 με 6, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 14 και στο Αιγαίο 5 με 13 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 1 με 11 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί -3 με 5 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 27 December 1998 - 8:00:34 UTC