Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ξεκίνησε το ευρώ τη σταδιοδρομία του στις διεθνείς αγορές.
- Ικανοποίηση ΗΠΑ για απόφαση Κληρίδη.
- Πολύνεκρη η πρωτοχρονιάτικη έξοδος.
- Συνάντηση Μαντέλη με πιλότους που αρνούνται υπερωρίες.
- Περίθαλψη απο το ΙΚΑ θα έχουν άνεργοι ηλικίας μέχρι 29 ετών.
- Εκπτώσεις στα εμπορικά του Πειραιά.
- Εμπρηστές "χτύπησαν" στο Σύνταγμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αμαρουσίου με 95-85.
- Ισόπαλο 3-3 τελείωσε το φιλικό Ολυμπιακός-Νανσί που έγινε στο ΟΑΚΑ.
- Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα,στον Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεκίνησε το ευρώ τη σταδιοδρομία του στις διεθνείς αγορές.

Απο την Αυστραλία ξεκίνησε το ευρώ τη σταδιοδρομία του στις μεγάλες διεθνείς αγορές.Στο Χρηματιστήριο του Σίδνεϊ η ισοτιμία του ήταν, αργά το βράδυ,1,1747 δολάρια ΗΠΑ και 133,20 γιέν.Σήμερα το πρωί στο Χρηματιστήριο του Τόκιο η ισοτιμία του ήταν 1,1754-58 δολάρια και 132,58-63 γιέν, σύμφωνα με την τράπεζα της Ιαπωνίας.Η ιταλική τράπεζα "Κομερτσιάλε" αγόρασε απο την τράπεζα της Σιγκαπούρης "Νατουέστ" ένα εκατομμύριο ευρώ με ισοτιμία 1,1748 δολάρια ΗΠΑ.Η ισοτιμία δραχμής-ευρώ έχει καθοριστεί στις 353,1 δραχμές.

Ικανοποίηση ΗΠΑ για απόφαση Κληρίδη.

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Κληρίδη να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο απηύθυνε ο αμερικανός ομόλογός του Μπίλ Κλιντον, αλλά ο κ.Κληρίδης δεν την αποδέχτηκε, επισημαίνοντας ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό.Ο προεδρικός απεσταλμένος κ. Χόλμπρουκ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Κληρίδη και του εξέφρασε την ευαρέσκεια του Λευκού Οίκου για την απόφασή του να μην εγκατασταθούν οι S-300 στο νησί.Σήμερα αναμένεται ανασχηματισμός της κυπριακής κυβέρνησης μετά την αντίδραση της ΕΔΕΚ για τους S-300.

Πολύνεκρη η πρωτοχρονιάτικη έξοδος.

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η επιστροφή στα αστικά κέντρα των εκδρομέων του πρωτοχρονιάτικου τριημέρου κάτω απο δυσμενείς καιρικές συνθήκες.Αιματηρή όμως ήταν και αυτή η έξοδος καθώς απο την Πέμπτη μέχρι τις 3 τα ξημερώματα σήμερα, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 301 τραυματίσθηκαν σε 194 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.

Συνάντηση Μαντέλη με πιλότους που αρνούνται υπερωρίες.

Προβλήματα υπήρξαν και χθές στις πτήσεις της Ολυμπιακής,καθώς οι πιλότοι αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά και ζητούν να προχωρήσει η εταιρία στην πρόσληψη νέων πιλότων.Το θέμα θα απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Μεταφορών κ.Μαντέλη μα αντιπροσωπεία των πιλότων της Ολυμπιακής.Οι πιλότοι απειλούν να μην εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο πρόγραμμα των πτήσεων της εταιρίας.

Περίθαλψη απο το ΙΚΑ θα έχουν άνεργοι ηλικίας μέχρι 29 ετών.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα παρέχει από σήμερα το ΙΚΑ σε όλους τους άνεργους μέχρι 29 ετών, που είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Η διάρκεια της περίθαλψης θα είναι έξι μηνών και η ανανέωση του βιβλιαρίου θα γίνεται, αφού ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει δικαιολογητικά από τον ΟΑΕΔ ότι παραμένει άνεργος.

Εκπτώσεις στα εμπορικά του Πειραιά.

Χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά αρχίζουν σήμερα, απόφαση που πάρθηκε λόγω της μειωμένης κίνησης κατά τις ημέρες των εορτών.Οι εκπτώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν απο την Πέμπτη, όμως ήδη πολλά καταστήματα έχουν ρίξει τις τιμές με τη μορφή προσφορών.

Εμπρηστές "χτύπησαν" στο Σύνταγμα.

Η οργάνωση ``Αντιεξουσιαστική Πάλη`` ανέλαβε με τηλεφώνημα αγνώστου σε ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και σε απογευματινή εφημερίδα την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού από γκαζάκια στο Αμερικανικό κολέγιο στη Λεωφόρο Αμαλίας και Ολγας στο Σύνταγμα. Τη φωτιά - που προκάλεσε υλικές ζημιές στην πόρτα του κολεγίου - έσβησαν επτά πυροσβέστες που έφθασαν με δύο οχήματα. Η οργάνωση,οπως δήλωσε ο άγνωστος, προέβη στην ένεργεια αυτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αμαρουσίου με 95-85.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας το Μαρούσι με 95-85 σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 15η ημέρα της Α1 και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό, ο οποίος το Σάββατο νίκησε εκτός έδρας 87-64 τη Νήαρ Ηστ. Οι δύο αιώνιοι βρίσκονται έναν βαθμό μπροστά από τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 74-61 στο Αλεξάνδρειο κεκλεισμένων των θυρών του Σπόρτιγκ. Εναν βαθμό πιό πίσω είναι ο Αρης, που έχασε 90-77 στην Πάτρα από τον Απόλλωνα.

Ισόπαλο 3-3 τελείωσε το φιλικό Ολυμπιακός-Νανσί που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Ισόπαλο 3-3 τελείωσε το φιλικό Ολυμπιακός-Νανσί που έγινε στο ΟΑΚΑ. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, όμως με αντεπίθεση στην επανάληψη απέφυγαν την ήττα στο πρώτο ματς της χρονιάς. Σε άλλο φιλικό ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 5-0 τον Αθηναϊκό, σ'ένα παιχνίδι όπου πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο υπό δοκιμήν Λιθουανός επιθετικός Γκρασμπίνας Νικουλένας. Τέλος, με το ίδιο σκορ (5-0) νίκησε και η ΑΕΚ την Καλλιθέα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα,στον Αρη.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη. Ο Δραμινός ποδοσφαιριστής, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, θα εισπράξει 110 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 9, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 14 και στο Αιγαίο 11 με 16 βαθμούς. Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές αλλά και διαστήματα βελτίωσης προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 14 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους θα έχει στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη συμπρωτεύουσα 6 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 4 January 1999 - 8:00:25 UTC