Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μεγάλη άνοδος στη Σοφοκλέους.
- Θα συνεχιστεί η πολιτική της σκληρής δραχμής.
- Τραγικό θάνατο παππού και εγγονής από φορτηγό στην Αργυρούπολη.
- Πρόσκληση για συνάντηση στην ΟΛΜΕ απηύθυνε ο Γ.Αρσένης.
- Τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο ο Γ.Κύρτσος.
- Ληστεία στο σούπερ-μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ του Βύρωνα.
- Αρχισαν οι εκπτώσεις στον Πειραιά. Την Πέμπτη σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
- Διαμαρτυρία από ιδιοκτήτες μηχανότρατων στην παραλία Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλη άνοδος στη Σοφοκλέους.

Θεαματική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η Σοφοκλέους στο Ευρώ, κατά την είσοδο του στο Χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης τιμών έσπασε όλα σχεδόν τα ρεκόρ κλείνοντας με εκρηκτική άνοδο 6,71%. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στις 332,057 δραχμές, ενώ έντονη ήταν η παρουσία ξένων θεσμικών επενδυτών με μεγάλες αγορές σε μετοχές τραπεζών και του ΟΤΕ.

Θα συνεχιστεί η πολιτική της σκληρής δραχμής.

Ταχεία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, πτώση των επιτοκίων και συνέχιση της πολιτικής της σκληρής δραχμής, προβλέπονται μεταξύ άλλων στο πρώτο εξάμηνο του 1999, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Αποτέλεσμα της πολιτικής της σκληρής δραχμής είναι η συγκράτηση των αυξήσεων στους μισθούς, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν το 1,6% το 1999.

Τραγικό θάνατο παππού και εγγονής από φορτηγό στην Αργυρούπολη.

Τραγικό θάνατο βρήκαν παππούς και εγγονή όταν τους παρέσυρε φορτηγό στην Αργυρούπολη. Νεκροί είναι ο Γιώργος Μιχαλόπουλος 69 χρόνων, συνταξιούχος αστυνομικός και η εγγονή του Μαριάννα 5 χρόνων. Το δυστύχημα έγινε όταν ο 69χρονος και η εγγονή του προσπάθησαν να διασχίσουν την οδό Γράμμου με αποτέλεσμα να βρεθούν κάτω απο τις ρόδες του φορτηγού. Ο οδηγός του φορτηγού, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πρόσκληση για συνάντηση στην ΟΛΜΕ απηύθυνε ο Γ.Αρσένης.

Πρόσκληση στην ΟΛΜΕ για συνάντηση την προσεχή Πέμπτη, απηύθυνε με επιστολή του ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα υποδείγματα των εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας για τη Β'Λυκείου,. Εντός των επομένων ημερών, ο υπουργός θα αποστείλει επιστολή και στους γονείς, ενώ έδωσε εντολή στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα υπό κατάληψη σχολεία.

Τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο ο Γ.Κύρτσος.

Με ελαφρά τραύματα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, ο Γιώργος Κύρτσος, διευθυντής του "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ", η γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά, οι οποίοι τραυματίσθηκαν σε μετωπική σύγκρουση με φορτηγό κοντά στο Λιανοκλάδι Λαμίας.

Ληστεία στο σούπερ-μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ του Βύρωνα.

Περίπου ενάμισι εκατομμύριο δραχμές ήταν η λεία των δύο ένοπλων οι οποίοι εισέβαλαν το μεσημερι στο σούπερ-μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, στο Βύρωνα και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν με μοτοσικλέτα. Τα ξημερώματα, ένας ταξιτζής έπεσε θύμα δύο ληστών από τον οποίο πήραν 25.000 δραχμές.

Αρχισαν οι εκπτώσεις στον Πειραιά. Την Πέμπτη σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Αρχισαν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά, ενώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν από την Πέμπτη. Πολλά καταστήματα πάντως, έχουν ρίξει τις τιμές με τη μορφή προσφορών. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Διαμαρτυρία από ιδιοκτήτες μηχανότρατων στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες μηχανότρατες "έδεσαν" στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των πλοιοκτητών για την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας, η οποία δεν επιτρέπει το ψάρεμα σε απόσταση τριών μιλίων από τις ακτές και θα προκαλέσει, όπως υποστηρίζουν μείωση των αλιευμάτων έως και 50%.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου θέλουν τον Κροάτη επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Νταβόρ Σούκερ, να συνεχίζει πιθανότατα την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ την περίπτωση απόκτησής του εξετάζει και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς λιγκ, Γιουβέντους. Η εφημερίδα "Marca", αναφέρει ότι ο Σούκερ βρίσκεται πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει προσφέρει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 2 δις δρχ γιά την απόκτησή του.

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με αποκλεισμό της έδρας της για μια αγωνιστική και πρόστιμο 500.000 δραχμών, λόγω των επεισοδίων οπαδών της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αν δεν πέσει η ποινή της Ενωσης στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου πρόκειται να προσφύγει, τότε θα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο τον αγώνα της με τον Ηρακλή, για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Η μεταγραφή του Πάολο Αντριόλι από τον Ιωνικό στον Αρη, βαίνει προς ολοκλήρωση κι όταν θα συμβεί αυτό, ο Βραζιλιάνος παίκτης θα είναι ο πέμπτος νέος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά τους Σιγκουργκέϊσον, Κυζερίδη, Κούτση και ΓΣ Γεωργιάδη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης δήλωσε ότι τις επόμενες ώρες θα έχει κλείσει το θέμα, ενώ περιμένει μαζί με τον προπονητή της ομάδας ο Αντριόλι να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα 100 εκατομ. δρχ για δύο χρόνια συμβόλαιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,78, γαλλικό φράγκο προς 50,62, λίρα Αγγλίας προς 466,40 ελβετικό φράγκο προς 205,49 τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,15 τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,01 τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και Ευρώ προς 332,057.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε σήμερα η Σοφοκλέους, στη νέα εποχή που σηματοδοτεί η έλευση του ΕΥΡΩ, αλλά και στην είσοδο του νέου έτους. Απο την έναρξη των συναλλαγών της πρώτης συνεδρίασης του 1999, το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη και ο γενικός δείκτης τιμών "συνέτριψε" το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 2.825,52 μονάδων, που είχε σημειωθεί στις 21 Ιουλίου του 1998. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.921,28 μονάδες, στα υψηλότερα σημεία όλων των εποχών, σημειώνοντας εκρηκτική άνοδο 6,71%. Ανάλογη αύξηση παρουσίασε και ο όγκος των συναλλαγών, η αξία των οποίων ξεπέρασε τα 100 δισ. δραχμές και ανήλθε στα 106,8 δισ. Εντονη ήταν σήμερα η παρουσία ξένων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σημαντικές αγορές, σε ισχυρά χαρτιά των τραπεζών (Εθνική, Πίστεως, Εργασίας) αλλά και σε μετοχές του βιομηχανικού κλάδου (ΟΤΕ, PANAFON, ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΤΙΤΑΝ). Το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος επικεντρώθηκε σε μετοχές των τραπεζών, ο δείκτης των οποίων "έσπασε" τα επίπεδα των 6.000 μονάδων, καταγράφοντας κέρδη 7,59%. Πέντε μετοχές του τραπεζικού κλάδου (Εθνική, Εργασίας, Εμπορική, Πίστεως, Μακεδονίας-Θράκης) σημείωσαν άνοδο στο ανώτατο όριο διακύμανσης στο 8%. Με άνοδο 3,42% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πολύ ισχυροί βορειάδες στο Αιγαίο και βροχές στη νότια και ανατολική Ελλάδα θα επικρατήσουν αύριο. Ειδικότερα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μηδέν έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικα 4 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 13 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές το πρωί, ανέμους βόρειους, βορειοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία 8 με 13 θα έχει η αύριο Αθήνα. Νεφώσεις το πρωί, βόρειους-βορειοανατολικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 έως 8 βαθμούς θα έχει αύριο και η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 4 January 1999 - 20:00:27 UTC