Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καταλήψεις-Μαθητές-Υπουργείο Παιδείας.
- Προβλήματα στην ΟΑ-Ματαιώσεις πτήσεων.
- Επεσε στο 3,9% ο πληθωρισμός.
- Συνεδρίαση ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Αντιδράσεις.
- Συνάντηση Ανωμερίτη με ψαράδες.
- Αγορά 10 ΚΑΝΑΝΤΑΙΡ για πυρκαγιές.
- Περιοδεία Καραμανλή στην Αλβανία.
- Δολοφονήθηκε 75χρονη στον Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στις 17 Ιανουαρίου θα ξαναρχίσουν,τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
- Χωρίς συμπεράσματα η συνάντηση Ιορντανέσκου-προπονητών Α' εθνικής.
- Την ικανοποίηση του για την ένταξη του στον ΠΑΟ, εξέφρασε ο Φύσσας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καταλήψεις-Μαθητές-Υπουργείο Παιδείας.

Παραμένει η ένταση στο χώρο της Παιδείας λόγω των καταλήψεων αρκετών σχολείων απο μαθητές. Χθες, άνοιξαν κανονικά αρκετά σχολεία, ενώ σε άλλα οι μαθητές, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική τους Επιτροπή, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά την εισαγγελική παρέμβαση. Σύγχιση επικρατεί για τα πόσα σχολεία άνοιξαν σε όλη τη χώρα, καθώς κυβέρνηση, ΟΛΜΕ και οι μαθητές, δίνουν η κάθε μία πλευρά δικά της στοιχεία. Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λειτούργησε κανονικά το 96% των σχολείων όλης της χώρας.

Προβλήματα στην ΟΑ-Ματαιώσεις πτήσεων.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία λόγω της άρνησης των πιλότων να εργαστούν τις ημέρες των ρεπό. Χθες, η Ολυμπιακή ανακοίνωσε το νέο μειωμένο πρόγραμμα των δρομολογίων μέχρι τις 31 του μηνός. Ο υπουργός Μεταφορών έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κυβερνήτη που οδήγησε κατευθείαν το αεροπλάνο απο το Λονδίνο στην Αθήνα, ενώ έπρεπε να το προσγειώσει στη Θεσσαλονίκη.

Επεσε στο 3,9% ο πληθωρισμός.

Στο 3,9% έκλεισε ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 28 ετών. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά συνέστησε προσοχή, καθώς ο πληθωρισμός, όπως είπε, πρέπει να πέσει στο 2%. Προανήγγειλε δε συγκρατημένη μείωση των επιτοκίων το πρώτο εξάμηνο του 1999.

Συνεδρίαση ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Αντιδράσεις.

Ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα με τις ψηφοφορίες οι εργασίες της έναρξης Συνόδου της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν αναφέρθηκε στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης δέχθηκε επικρίσεις απο την εσωκομματική αντιπολίτευση για πολλούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής. Για τη ΝΔ τόνισε ότι το νόημα της τακτικής της είναι η πολιτική του Χατζηαβάτη. Η ΝΔ απάντησε ότι ο κ. Σημίτης πανικόβλητος απο τη λαϊκή κατακραυγή, καταφεύγει σε ύβρεις.

Συνάντηση Ανωμερίτη με ψαράδες.

Με τον υπουργό Γεωργίας, Γιώργο Ανωμερίτη αναμένεται να συναντηθούν σήμερα οι ψαράδες της Νέας Μηχανιώνας, οι οποίοι χθες το απόγευμα έλυσαν τον αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Διαμαρτύρονται για την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που τους απαγορεύει να ψαρεύουν σε απόσταση 3 μιλίων απο τις ακτές. Επίσης, ψαράδες της Πάτρας απέκλεισαν με το ίδιο αίτημα και το λιμάνι της πόλης.

Αγορά 10 ΚΑΝΑΝΤΑΙΡ για πυρκαγιές.

Με 10 αεροσκάφη τύπου "Κάνανταιρ" ενισχύεται ο Πυροσβεστικός στόλος της χώρας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Το κόστος της αγοράς υπερβαίνει τα 78 δισ. δραχμές, ενώ η σχετική συμφωνία που υπογράφηκε χθες μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης και της Καναδέζικης εταιρίας προβλέπει επίσης τη δυνατότητα αγοράς άλλων πέντε τέτοιων αεροσκαφών. Το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και τα υπόλοιπα έως το 2001.

Περιοδεία Καραμανλή στην Αλβανία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, περιόδευσε χθες σε χωριά των Αγίων Σαράντα, στη νότια Αλβανία. Θεμελίωσε υδραγωγείο στο Ντερμίσι, το οποίο θα λειτουργήσει με χρήματα της ΟΝΝΕΔ. Προέτρεψε δε τους βορειοηπειρώτες να παραμείνουν στις εστίες τους.

Δολοφονήθηκε 75χρονη στον Πειραιά.

Με οκτώ μαχαιριές βρέθηκε δολοφονημένη, αργά το βράδυ, μέσα στο σπίτι της, στο κέντρο του Πειραιά, η 75χρονη Πηνελόπη Βάσιλα. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ο 54χρονος γιός της, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 17 Ιανουαρίου θα ξαναρχίσουν,τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στις 17 Ιανουαρίου θα ξαναρχίσουν,εκτός απροόπτου,τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπως φάνηκε μετά την σύσκεψη του κ Φούρα με τους προέδρους και εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α` εθνικής κατηγορίας. Ολες οι πλευρές έδειξαν διατεθειμένες να κάνουν ότι είναι εφικτό για να βρεθεί λύση και σύμφωνα με τις ενδείξεις στην κρίσιμη ΓΣ της ΕΠΑΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να αποφασισθεί η λήξη της αποχής των ΠΑΕ από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Χωρίς συμπεράσματα η συνάντηση Ιορντανέσκου-προπονητών Α' εθνικής.

Χωρίς ουσιαστικά συμπεράσματα έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ,η συνάντηση του Ανγκελ Ιορντανέσκου, με προπονητές της Α' εθνικής. Στην συνάντηση δεν έλαβαν μέρος οι προπονητές του Ιωνικού, του Πανηλειακού και των ομάδων από την Β.Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, έγιναν δύο προτάσεις, που όμως μάλλον δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Η μία ήταν να διεξαχθεί μία αγωνιστική πρωταθλήματος την εβδομάδα του Πάσχα και η άλλη, οι αγώνες Κυπέλλου να είναι μονοί μέχρι τον τελικό.

Την ικανοποίηση του για την ένταξη του στον ΠΑΟ, εξέφρασε ο Φύσσας.

Την ικανοποίηση του για την ένταξη του στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε πριν από την πρώτη προπόνηση με την νέα του ομάδα, ο Τάκης Φύσσας. Ο νεαρός αμυντικός υποστήριξε ότι είναι ικανοποιημένος για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, που όπως είπε αποτελούσε όνειρο ζωής. Στο μεταξύ, οι παράγοντες της Πολόνια Βαρσοβίας έφυγαν από την Αθήνα, χωρίς να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γκράζα Μικουλένας στον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν αποκλείται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,19, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 463,59, ελβετικό φράγκο προς 203,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,68, τη λίρα Κύπρου προς 561,56 και το ευρώ προς 328,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σ'όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα δυτικά. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 16,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 20 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 20 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις,το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη,οι άνεμοι θαπνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 1 με 13 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 9 January 1999 - 8:00:22 UTC