Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- ΠΑΣΟΚ-Σύνοδος ΚΕ-Διαφωνίες.
- Παιδεία-Κρίσιμη η αυριανή ημέρα.
- ΟΑ-Νέα συνάντηση με πιλότους.
- Ικανοποιημένοι είναι οι αλιείς.
- Υγεία Μαργαρίτας Παπανδρέου.
- Μνημόσυνο για Ν. Τεμπονέρα.
- Συλλήψεις για λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Σπόρτιγκ, στο πλαίσιο της 16ης ημέρας νίκησε 76-74 την ΑΕΚ.
- Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα Βόλεϊ ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ-Σύνοδος ΚΕ-Διαφωνίες.

Η ένταση και οι διαφωνίες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σημάδεψαν τη Σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Η εισήγηση του ΕΓ έλαβε 86 θετικές ψήφους και 37 αρνητικές. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι οι πολίτες θέλουν το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και πρέπει να διαφυλαχθούν η ενότητα και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν σημαντικές αλλαγές και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα τμήμα στο ΠΑΣΟΚ που αισθάνεται ότι δεν εκφράζεται και δεν συμμετέχει.

Παιδεία-Κρίσιμη η αυριανή ημέρα.

Οι αυριανές γενικές συνελεύσεις των μαθητών αναμένεται να κρίνουν το μέλλον των καταλήψεων στα σχολεία. Για αύριο οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει δίωρη στάση εργασίας, ενώ για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της Παιδείας.

ΟΑ-Νέα συνάντηση με πιλότους.

Και νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν αύριο η διοίκηση της ΟΑ με εκπροσώπους των πιλότων, προκειμένου να εξεταστεί λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί απο την άρνησή τους να εργαστούν τα ρεπό τους.Χθες οι δύο πλευρές είχαν την πρώτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιακή έχει αποφασίσει μέχρι το τέλος του μήνα την ενοποίηση δύο έως πέντε πτήσεων καθημερινά, προκειμένου να αποφεύγονται αναβολές ή καθυστερήσεις.

Ικανοποιημένοι είναι οι αλιείς.

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν χθες οι αλιείς, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του κλάδου με τον υπουργό Γεωργίας, Γιώργο Ανωμερίτη και εξέτασαν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις του κλάδου, όπου θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ενώ θα αρχίσει διάλογος εφ'όλης της ύλης που θα ολοκληρωθεί το Μάϊο. Οι αλιείς της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας ανέστειλαν,χθες το βράδυ,τις κινητοποιήσεις τους.

Υγεία Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Βγήκε χθες απο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο η πρώην σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία υποβλήθηκε σε πετυχημένη εγχείρηση αφαίρεσης πέτρας απο τη χολή. Οι θεράποντες γιατροί δήλωσαν ότι η μετεγχειρητική πορεία της κ. Παπανδρέου είναι άριστη.

Μνημόσυνο για Ν. Τεμπονέρα.

Πολιτικό μνημόσυνο με τη συμπλήρωση 8 χρόνων απο την δολοφονία του καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα, τελέστηκε χθες το απόγευμα, στο μνημείο που βρίσκεται έξω απο το ομώνυμο σχολικό συγκρότημα. Στην τελετή παρέστησαν η σύζυγός του Αθηνά, τα δυο του παιδιά και εκπρόσωποι φορέων. Κατά τη διάρκεια της τελετής δημιουργήθηκε ένταση, καθώς ομάδα αριστεριστών φοιτητών φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία.

Συλλήψεις για λαθρομετανάστες.

Δύο άτομα που μετέφεραν με ΙΧ λαθρομετανάστες συνελήφθησαν μετά απο καταδίωξη της αστυνομίας, στην Αλεξανδρούπολη και στο Πόρτο Λάγος Ροδόπης. Πρόκειται για τους 27χρονους Γιώργο Τσιλιγκίδη και Ζαμπουλάτ Σαργιέφ απο την Καβάλα, ενώ ένα άλλο άτομο καταζητείται. Οι δύο δουλέμποροι και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σπόρτιγκ, στο πλαίσιο της 16ης ημέρας νίκησε 76-74 την ΑΕΚ.

Με εκπλήξεις συνεχίστηκε το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών. Ο Σπόρτιγκ, στο πλαίσιο της 16ης ημέρας νίκησε 76-74 την ΑΕΚ, ενώ ο Παπάγου κέρδισε εκτός έδρας 71-58 τον Πανιώνιο. Εξάλλου ο Ηρακλής επικράτησε 83-72 του Αρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε 75-61 τον Απόλλωνα Πατρών και η Νήαρ Ηστ 68-64 το Μαρούσι.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα Βόλεϊ ανδρών.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα Βόλεϊ της Α1 ανδρών, αφού νίκησε δύσκολα 3-2 τον Ηρακλή, στο ντέρμπι της 8ης ημέρας. Εξάλλου η Ορεστιάδα κέρδισε 3-0 στη Θεσσαλονίκη τον Αρη, ο Ηφαιστος 3-1 στη Δράμα τον Παναθηναϊκό, η Φιλία Ηλιούπολης υπέταξε 3-0 τον Κτησιφώντα Παιανίας, η ΑΕΚ 3-0 την Κομοτηνή και ο ΠΑΟΚ επίσης 3-0 τον Ιωνικό Νικαίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 282,14 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,19, το γαλλικό φράγκο προς 50,15, τη λίρα Αγγλίας προς 463,59, το ελβετικό φράγκο προς 203,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,68, τη λίρα Κύπρου προς 561,56 και την ευρώ προς 328,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σ'όλη τη χώρα, αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και με πιθανότητα βροχών στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το βράδυ στο Ιόνιο ισχυροί. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 13,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 19 και στα νησιά 9 με 19 βαθμούς. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 2 με 13 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 10 January 1999 - 8:00:20 UTC