Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας.
- Η κρίση της Βραζιλίας συμπαρέσυρε τα διεθνή Χρηματιστήρια.
- Συλλαλητήριο αγροτων σήμερα στη Λάρισα.
- Δηλώσεις Καραμανλή και Αβραμόπουλου.
- Ολοκληρώνει ο πρωθυπουργός την επίσκεψή του στην Ισπανία.
- Αυξημένη απο τα μεσάνυχτα η τιμή στα καύσιμα.
- Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα σε Δάφνη και Εξάρχεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αποσύρρεται απο την ενεργό δράση ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας Μάϊκλ Τζόρνταν.
- Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε ο ΠΑΟΚ.
- Νίκη που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση, πήρε ο Πανιώνιος στη φάση των "16" του Κυπέλλου Κόρατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας.

Μικροεπεισόδια μεταξύ γονέων και μαθητών σημειώθηκαν χθες σε πολλά υπο κατάληψη σχολεία. Ο αριθμός των σχολείων, που τελούν υπο κατάληψη παραμένει συγκεχυμένος. Αύριο θα πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το Σαββατοκύριακο οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση των καθηγητών. Ο υπουργός Παιδείας προειδοποίησε χθες οτι λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, αρκετοί μαθητές δεν θα μπορέσουν να διαγωνισθούν τον Ιούνιο, καθώς έχουν χαθεί πολλές ώρες διδασκαλίας.

Η κρίση της Βραζιλίας συμπαρέσυρε τα διεθνή Χρηματιστήρια.

Σημαντικές απώλειες υπέστησαν χθες σχεδόν όλα τα διεθνή Χρηματιστήρια μετά την κρίση και την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της Βραζιλίας. Χθες ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 25,12 μονάδων, του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι με 141,98, του Λονδίνου με 183,50, της Ζυρίχης με 169,34, του Χονγκ Κονγκ με 437,83. Η πτώση στη Σοφοκλέους ηταν της τάξεως του 6,21%. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Χρηματιστήριο της Βραζιλίας είχε απώλειες 5,1%. Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου του Τόκιο.

Συλλαλητήριο αγροτων σήμερα στη Λάρισα.

Κλιμακώνονται αύριο και την Τρίτη οι κινητοποιήσεις των αγροτών με συλλαλητήρια σε πολλές περιοχές και μπλόκα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Στη Λάρισα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν σήμερα συλλαλητήριο, αντιδρώντας στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Στις 25 του μηνός ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, θα συναντηθεί με την Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγώνα.

Δηλώσεις Καραμανλή και Αβραμόπουλου.

Εμμεση προειδοποίηση στο Δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τις πληροφορίες, που τον φέρουν να προχωρεί στην ίδρυση κόμματος, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση υπογράμμισε οτι "εμείς δεν κάνουμε προσωπικές διαδρομές, αλλά υπηρετούμε αξίες". Νωρίτερα ο Δήμαρχος Αθηναίων απονέμοντας το Χρυσό Μετάλλιο και το Κλειδί της Πόλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε τονίσει πως ειναι σημαντικό να αναδεικνύεται κανείς στη πολιτική απο την εργασία και την κοινωνική αυτοδυναμία και όχι το αντίθετο.

Ολοκληρώνει ο πρωθυπουργός την επίσκεψή του στην Ισπανία.

Την εκτίμηση οτι οι χώρες του νότου θα έχουν κοινή στάση για τις διαπραγματεύσεις για την "Ατζέντα 2000" διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο τη Μαδρίτη, όπου σήμερα ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του στην Ισπανία. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε οτι παρά το γεγονός πως κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα, πρέπει να μπουν σε πρώτη βάση τα βασικά ζητήματα και τέτοια είναι η αναζήτηση νέου τρόπου υπολογισμού των εσόδων της ΕΕ, η συνέχιση της πολιτικής συνοχής και των διαρθρωτικών ταμείων.

Αυξημένη απο τα μεσάνυχτα η τιμή στα καύσιμα.

Ακριβότερα πωλούνται από τα μεσάνυχτα τα καύσιμα. Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 2,2 δραχμές το λίτρο, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 2,7 δραχμές και του πετρελαίου κίνησης κατά 2,2 δραχμές το λίτρο.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα σε Δάφνη και Εξάρχεια.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός απο γκαζάκια εξερράγη στις 02.15 στην είσοδο πάρκιγκ στην Πετρούπολη, όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο του Γιώργου Πολυμενέα, δικηγόρου, το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Αργότερα, στη Δάφνη άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο της βιομηχανίας "Αλουμίνιο Προφίλ". Επίσης, σε υπαίθριο πάρκιγκ στα Εξάρχεια, εκδηλώθηκε φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποσύρρεται απο την ενεργό δράση ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας Μάϊκλ Τζόρνταν.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε την απόφαση του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, θέτοντας έτσι τέλος σε μία ανεπανάληπτη, σχεδόν μαγική καριέρα, κατά την διάρκεια της οποίας ``έσπασε`` σχεδόν όλα τα ρεκόρ και συγκλόνισε τους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με την προηγούμενη προσωρινή απόσυρσή του από τα γήπεδα,το 1993, όταν εγκατέλειψε γιά έναν χρόνο το μπάσκετ προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπέιζμπολ, ο Τζόρνταν τόνισε αυτή τη φορά, ότι η απόφασή του είναι οριστική.

Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αφού έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό σε αγώνα γιά τον 7ο όμιλο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε αγώνα για την 12η ημέρα της διοργάνωσης επικράτησε με 71-57 των ``ερυθρολεύκων`` κι αύξησε τις ελπίδες της για μια θέση στην πρώτη τριάδα του ομίλου της. σκόρερ την Ντε Σόουζα που σημείωσε 23 πόντους.

Νίκη που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση, πήρε ο Πανιώνιος στη φάση των "16" του Κυπέλλου Κόρατς.

Νίκη που ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση, πήρε ο Πανιώνιος στη Γιουγκοσλαβία. Η ομάδα του Αντρέ Μανζόν, στον πρώτο αγώνα για την φάση των ``16`` του Κυπέλλου Κόρατς, επικράτησε με 88-74 της Ραντνίτσκι Βελιγραδίου και όπως όλα δείχνουν μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας που θα γίνει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Αντίθετα δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Γαλλία η ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, αφού έχασε με 68-52 από την Ντιζόν, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες γιά τον γύρο των ''16'' στο Κύπελλο Κόρατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,15, γαλλικό φράγκο προς 50,43, λίρα Αγγλίας προς 466,61, ελβετικό φράγκο προς 207,00, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,38, τη λίρα Κύπρου προς 566,37 και το ευρώ προς 330,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην Κρήτη,τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες,ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά,γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις,με γρήγορη εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 9,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 15 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς. Συνεφιά με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 15 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχή και πιθανόν καταιγίδα προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 6 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 14 January 1999 - 8:00:07 UTC