Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Αρσένη στη Βουλή.
- Απέρριψε την πρόταση Αρσένη για διάλογο η ΟΛΜΕ.
- Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά σε κτίριο της Κηφισίας.
- Ποινικές διώξεις σε δέκα νεαρούς άσκησε ο εισαγγελέας.
- Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ολυμπιακή.
- Τραγικό θάνατο βρήκε στη Θεσσαλονίκη 32χρονος σε κλινική.
- Συλλήψεις δύο Ελλήνων για σύσταση ροζ κυκλώματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Αρσένη στη Βουλή.

Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη. Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επί συνόλου 290 παρόντων βουλευτών, 163 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης δυσπιστίας (161 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι ανεξάρτητοι Στ.Μάνος και Β.Κοντογιαννόπουλος) και 127 υπέρ (95 της ΝΔ, 10 του ΚΚΕ, 8 του ΣΥΝ, 8 του ΔΗΚΚΙ και οι ανεξάρτητοι Σουφλιάς, Κάκκαλος, Τατούλης, Παπαληγούρας, Καραμηνάς και Γιοβανούδας.

Απέρριψε την πρόταση Αρσένη για διάλογο η ΟΛΜΕ.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση για διάλογο, που τους απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Η πρόταση απερίφθη με επτά ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας είχε δηλώσει ότι η πρόταση του υπουργού αποτελεί τακτικό ελιγμό που περιπλέκει τα πράγματα.

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά σε κτίριο της Κηφισίας.

Καλά στην υγεία της είναι η κοπέλα που είχε εγκλωβισθεί στον 16ο όροφο του γυάλινου κτιρίου, "Ατρίνα Σέντερ", στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Την κοπέλλα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι 70 πυροσβέστες που πήραν μέρος στο έργο της κατάσβεσης με τη βοήθεια 20 υδροφόρων οχημάτων και παράλληλα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ποινικές διώξεις σε δέκα νεαρούς άσκησε ο εισαγγελέας.

Ποινικές διώξεις για εξύβριση, διατάραξη οικιακής και κοινής ειρήνης, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον των δέκα νεαρών ατόμων που συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στον ανακριτή θα παρουσιασθεί και ο 40χρονος Χαράλαμπος Τουμανίδης εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών και απόπειρα εμπρησμού στο χθεσινό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ολυμπιακή.

Παρατείνεται το αδιέξοδο που επικρατεί στην Ολυμπιακή. Η γενική συνέλευση των πιλότων απέρριψε τις προτάσεις της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οπότε από τη Δευτέρα αρχίζει νέος γύρος συζητήσεων. Η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει περικόψει τα δρομολόγια της, ενώ όπου χρειάζεται επιπλέον αεροσκάφη συνεργάζεται με τις θυγατρικές της εταιρίες, την Αεροπλοϊα και τη Μακεδονική.

Τραγικό θάνατο βρήκε στη Θεσσαλονίκη 32χρονος σε κλινική.

Τραγικό θάνατο βρήκε στη Θεσσαλονίκη ένας 32χρονος από φωτιά που ξέσπασε στο δωμάτιο του σε ιδιωτική νευρολογική κλινική όπου νοσηλευόταν, με χρόνια σχιζοφρένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Κωνσταντίνος Μπίμπος πέθανε από τις αναθυμιάσεις της φωτιάς, που προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα και δεν επεκτάθηκε σε άλλους χώρους. Δυστυχώς, όμως ο 32χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν τον βρήκαν οι πυροσβέστες.

Συλλήψεις δύο Ελλήνων για σύσταση ροζ κυκλώματος.

Δύο Ελληνες ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος 34 ετών και ο Γιώργος Μπιλάλας 44 ετών καθώς και μια Ουκρανέζα συνελήφθησαν με την κατηγορία οτι εξωθούσαν συμπατριώτισσές της στην πορνεία. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Ο Παπαδόπουλος ήταν και ο δράστης ληστείας σε βενζινάδικο στην οδό Αχαρνών στις 28 Οκτωβρίου 1998.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αέρα του πρωταθλητή των... μεταγραφών του Δεκεμβρίου, ο Αρης υπέταξε με σχετική άνεση τον ΟΦΗ με 3-1, στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου και παρουσία 4.000 φίλων των κιτρίνων, σε αγώνα για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α'εθνικής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 3-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο χαλάρωσε με αποτέλεσμα να μειώσει ο μέτριος ΟΦΗ στο 85'με τον Παπαγιαννάκη. Τα τέρματα για τους νικητές σημείωσαν οι Γεωργιάδης στο 22', Αδάμου στο 42'με αυτογκόλ και Κυζερίδης στο 45'.

Σε αγώνες για την 17η ημέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Περιστέρι 70- 68, Παπάγου-Αρης 55-60, Απόλλων Π.-Νήαρ Ηστ 80-93, Ολυμπιακός-Μαρούσι 68-50, Ηράκλειο-Σπόρτιγκ 81-62 και ΠΑΟΚ-Πανιωνίος 74-70. Ο αγώνας Ηρακλή- Παναθηναϊκού θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 469,19, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 565,88 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η βαθμιαία εξασθένηση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, ο οποίος προβλέπεται αίθριος σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο τοπικά στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες με ανέμους δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο νότιο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αθήνα με βόρειους ανέμους, οι οποίοι το βράδι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Αίθριο καιρό με περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται και στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 17 January 1999 - 7:00:12 UTC