Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με νέα συλλαλητήρια συνεχίζουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις.
- Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στη Δ.Λιάνη-Παπανδρέου.
- Διαψεύδονται τα περί κόμματος από τον Δ.Αβραμόπουλο.
- Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην Ολυμπιακή.
- Στην Ελλάδα ο Φιλανδός πρωθυπουργός.
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την επιστροφή των "Μαρμάρων".
- Βαριές κατηγορίες σε πέντε παιδιά για ληστεία 1.000 δρχ...
- Συνελήφθη ο κακοποιός Κ.Χιρβατίδης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με νέα συλλαλητήρια συνεχίζουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις.

Με νέα συλλαλητήρια αύριο και την Πέμπτη στην Αθήνα και με αποκλεισμούς δρόμων, συνεχίζουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις τους για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενώ στο χορό μπαίνουν και οι καθηγητές με δύο 24ωρες απεργίες. Το πρόβλημα των καταλήψεων εντοπίζεται κυρίως στην Αττική, καθώς στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη. Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, επανέλαβε για άλλη μια φορά την πλήρη υποστήριξή της στον υπουργό Παιδείας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία και προσφέρθηκε να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο για να εκτονωθεί η ένταση.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στη Δ.Λιάνη-Παπανδρέου.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος του δημοσίου, άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών ΑΘηνών, κατά της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, των αδελφών Αριστείδη και Σωτήρη Λουμίδη και του επιχειρηματία Γιάννη Αλεξίου, για τη γνωστή βίλα της Εκάλης. Στόχος για άλλη μια φορά ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ιστορική προσφορά του, τονίζει η κυρία Παπανδρέου και δηλώνει αποφασισμένη να παλαίψει.

Διαψεύδονται τα περί κόμματος από τον Δ.Αβραμόπουλο.

Στη σφαίρα της φαντασίας ενέταξε το γραφείο του δημάρχου Αθηναίων, τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος, σημειώνοντας ότι η πολιτική δεν κρίνεται από φημολογίες και ψιθύρους, αλλά από πράξεις και πως ο κ.Αβραμόπουλος ενεργεί πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο όφελος. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον κ.Αβραμόπουλο, καθώς και πρόωρες εκλογές την άνοιξη του 2000 σε συνδυασμό με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην Ολυμπιακή.

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, έληξε και η νέα συνάντηση που είχε η διοίκηση της Ολυμπιακής με αντιπροσωπεία των πιλότων της εταιρίας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις πτήσεις του εθνικούς μας αερομεταφορέα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το μάνατζμεντ και την αγορά του 15-20% της Ολυμπιακής.

Στην Ελλάδα ο Φιλανδός πρωθυπουργός.

Εντυπωσιασμένος από την πορεία της Ελλάδας προς την ΟΝΕ δήλωσε ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας Παάβο Λίπονεν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Κώστα Σημίτη. Ο φιλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τάχθηκε υπέρ της παραπομπής των προβλημάτων στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την επιστροφή των "Μαρμάρων".

Την αμέριστη υποστήριξη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχει το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Το 55% των ευρωβουλευτών υπέγραψε τη δήλωση του Βρετανού ευρωβουλευτή του Εργατικού Κόμματος κ.Λόμας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα με το σκεπτικό ότι το γεγονός αυτό θα αποτελούσε σημαντική ενέργεια για την προώθηση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βαριές κατηγορίες σε πέντε παιδιά για ληστεία 1.000 δρχ...

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συρροή και από κοινού άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης εναντίον των πέντε ανηλίκων που λήστεψαν δύο συνομηλίκους τους και τους πήραν με τη βία 1.000 δρχ και μια κάρτα εισόδου σε παιχνίδι λούνα παρκ αξίας 500 δρχ. Οι δράστες ζήτησαν προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν και μέχρι τότε κρατούνται στην ασφάλεια.

Συνελήφθη ο κακοποιός Κ.Χιρβατίδης.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και πάλι ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος κακοποιός Κωνσταντίνος Χιρβατίδης, 36 χρόνων, δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας από τον Αύγουστο του 1997. Ο Χιρβαντίδης, που συνελήφθη σε ενέδρα αστυνομικών στη Σαλαμίνα, θεωρείται ως συνεχιστής του περιβόητου συνδικάτου του εγκλήματος και κατηγορείται για σωρεία ένοπλων ληστειών και δολοφονίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α'εθνικής, νίκησε σχετικά εύκολα με 2-1 εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό. Σκόρερ των πρασίνων αναδείχθηκαν οι Λυμπερόπουλος στο 9' και ο Κωνσταντινίδης στο 32', ενώ για τους γηπεδούχους που έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ακριβώς με τη λήξη του αγώνα, το μοναδικό τέρμα πέτυχε ο Δημητριάδης στο 30'.

Με αποκλεισμό του γηπέδου του για μια αγωνιστική ημέρα και πρόστιμο 800.000 δραχμών, τιμωρήθηκε ο Ηρακλής, με σημερινή απόφαση του αθλητικού δικαστή για επεισόδια οπαδών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο Καυταντζόγλειο. Ο Ηρακλής αναμένεται να προσφύγει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Το βετεράνο προπονητή μπάσκετ Κώστα Πολίτη, που έχει συνδιάσει το ονομά του με την επιτυχία της εθνικής ομάδας μας το 1987 στο Ευρωκύπελλο, θα είναι ο αντικαταστάτης του Καλαφατάκη στον πάγκο της ΑΕΚ. Οπως ανακοίνωσε η αθηναϊκή ΚΑΕ, ο έμπειρος τεχνικός θα πιάσει δουλειά, μετά την επιστροφή της ομάδας από το Μαυροβούνιο, όπου αύριο αντιμετωπίζει σε ένα κρίσιμο αγώνα την Μπουντουσνοστ για το κύπελλο Σαπόρτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,87, γαλλικό φράγκο προς 50,05, λίρα Αγγλίας προς 468,93, ελβετικό φράγκο προς 204,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,95, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,02, τη λίρα Κύπρου προς 564,78 και το ευρώ προς 328,34 δραχμές.

Εντονη αγοραστική διάθεση χαρακτήρισε τις κινήσεις των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την αλλαγή κλίματος που παρατηρήθηκε απο την Παρασκευή το απόγευμα στις διεθνείς αγορές, λόγω της υποτίμησης στην Βραζιλία. Ενδεικτικό του μεγάλου αγοραστικού ενδιαφέροντος που επεκράτησε σήμερα είναι και το γεγονός οτι η τιμή 122 μετοχών έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης του 8% ενώ η αξία των συναλλαγών κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για το 1999. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με άνοδο 3,61%, στις 2.987,36 μονάδες, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών είχε ξεπεράσει τα επίπεδα των 3.000 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 117,5 δισ. δρχ. ενώ συνολικά διακινήθηκαν 22.237.000 μετοχές και έγιναν 58.535 πράξεις. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς σημείωσε υψηλή άνοδο 6,62%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα εκτός από τα κεντρικά, ανατολικά και νότια, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις και στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 11 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 13 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα βόρεια, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 13 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 1 μέχρι 10 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 18 January 1999 - 20:00:08 UTC