Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 23/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη συνάντηση με τους μαθητές θα έχει σήμερα ο Γεράσιμος Αρσένης, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στην Παιδεία.
- Ποινική δίωξη ασκήθηκε χθες εναντίον των 25 νεαρών ατόμων, που συνελήφθησαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
- Το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Την ποινή της μομφής, επέβαλε το συνοδικό δικαστήριο στο Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, που είχε ταχθεί υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων.
- Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ, Χρήστος Βυζοβίτης, τραυματίστηκε σοβαρά χθές, σε τροχαίο δυστύχημα έξω απο τα Γιαννιτσά.
- Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα το ζευγάρι, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.
- Σύμφωνη προς τις διατάξεις του Συντάγματος, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, τη διάνοιξη της λεωφόρου Υμηττού.
- Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων θα προχωρήσουν απο τη Δευτέρα, η Εμπορική και η Αττική Τράπεζα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα Εθνικού-Πανελευσινιακού στις 3 το μεσημέρι, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Το παιχνίδι Πανιωνίου-ΑΕΚ στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στους σημερινούς αγώνες της 18ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη συνάντηση με τους μαθητές θα έχει σήμερα ο Γεράσιμος Αρσένης, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στην Παιδεία.

Κρίσιμη συνάντηση με τους προέδρους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων, θα έχει σήμερα ο Γ. Αρσένης, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο χώρο της Παιδείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέδρασε χθές οξύτατα στην ανακοίνωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητείται η αναστολή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Είναι κατώτεροι των περιστάσεων, τόνισε, όσοι έχουν αντίθετες απόψεις και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΟΛΜΕ αποφάσισε χθές να εισηγηθεί στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών 48ωρη απεργία για τις 28 και 29 Ιανουαρίου. Στο πλευρό των μαθητικών κινητοποιήσεων τάχθηκε και η ΓΣΕΕ, η οποία εξήγγειλε 4ωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε χθες εναντίον των 25 νεαρών ατόμων, που συνελήφθησαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε χθες εναντίον 25 νεαρών ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Εναντίον ενός νεαρού μαθητή, που είχε στην κατοχή του βόμβα μολότοφ ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Τη Δευτέρα επίσης θα δικαστούν στο Αυτόφωρο της Πάτρας οι 11 νεαροί, που συνελήφθησαν στα επεισόδια έξω απο το κτίριο της Νομαρχίας. Στο μεταξύ, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε οτι κινήθηκε η διαδικασία για την πειθαρχική δίωξη του ανθυπαστυνόμου των ΜΑΤ Παντελή Λαγούρου, ο οποίος κούρεψε 16χρονο μαθητή στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δήλωσε οτι το 1999 θα δημιουργηθούν 110.000 νέες θέσεις εργασίας. Σχετικά με το 35ωρο τόνισε οτι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία και οποιαδήποτε θετική εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πάντως η Ιντρακόμ ανακοίνωσε οτι καθιερώνει το 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, στους οποίους το 2002 θα δώσει και μετοχές της εταιρίας.

Την ποινή της μομφής, επέβαλε το συνοδικό δικαστήριο στο Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, που είχε ταχθεί υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων.

Την ποινή της μομφής επέβαλε χθες κατά πλειοψηφία το συνοδικό δικαστήριο, στον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, ο οποίος σε συνέντευξη του σε περιοδικό, είχε ταχθεί υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων. Ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε οτι αισθάνεται δικαιωμένος, ενω χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση και πρόσθεσε οτι μια νέα σελίδα ξεκινά στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ, Χρήστος Βυζοβίτης, τραυματίστηκε σοβαρά χθές, σε τροχαίο δυστύχημα έξω απο τα Γιαννιτσά.

Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ, Χρήστος Βυζοβίτης τραυματίστηκε σοβαρά χθες βράδυ σε τροχαίο δυστύχημα έξω απο τα Γιαννιτσά. Ο 64χρονος βουλευτής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και έπεσε σε τσιμεντένια κολώνα. Ο κ. Βιζοβίτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα το ζευγάρι, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα το ζευγάρι, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, καθώς και σφραγίδες απο αστυνομικά τμήματα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαούνη, 36 ετών άνεργο και τη φίλη του Βασιλική Αναγνώστου 30 χρόνων υπάλληλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Σε έρευνα που έγινε επίσης εξω απο το σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και τρείς κλεμένες Μερσεντές.

Σύμφωνη προς τις διατάξεις του Συντάγματος, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, τη διάνοιξη της λεωφόρου Υμηττού.

Σύμφωνη προς τις διατάξεις του Συντάγματος έκρινε κατά πλειοψηφία η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη διάνοιξη της λεωφόρου Υμηττού. Ωστόσο το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση απολοτρίωσης του ιδιωτικού δάσους του αμερικανικού κολεγίου, απο το οποίο θα διερχόταν τμήμα της λεωφόρου. Σημειώνεται οτι στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει ο δήμος της Αγίας Παρασκευής και ζητούσε την ακύρωση της μελέτης λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων θα προχωρήσουν απο τη Δευτέρα, η Εμπορική και η Αττική Τράπεζα.

Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων μέχρι και 2 μονάδες και των καταθέσεων μέχρι και 0,5% προχωρεί απο μεθαύριο Δευτέρα η Εμπορική Τράπεζα. Επίσης, χθες ανακοίνωσε νέα μειωμένα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων απο τη Δευτέρα και η Τράπεζα Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Εθνικού-Πανελευσινιακού στις 3 το μεσημέρι, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με τον αγώνα Εθνικού-Πανελευσινιακού στις 3 το μεσημέρι, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο στάδιο Καραϊσκάκη και θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Το παιχνίδι Πανιωνίου-ΑΕΚ στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στους σημερινούς αγώνες της 18ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

Το παιχνίδι Πανιωνίου-ΑΕΚ στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στους σημερινούς αγώνες της 18ης αγωνιστικής στο μπάσκετ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι Σούπερ Σπόρ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και έχουν ως έξης: Παναθηναικός-Παπάγου, Νήαρ Ηστ-Ηρακλής, Μαρούσι-Απόλλων Πατρών και Περιστέρι-Ηράκλειο. Αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες Σπόρτιγκ-Ολυμπιακός και Αρης-ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,51, γαλλικό φράγκο προς 49,94, λίρα Αγγλίας προς 466,73, ελβετικό φράγκο προς 204,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,64, τη λίρα Κύπρου προς 563,18 και το ευρώ προς 327,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 16 και στα νησιά 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 5 με 13 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους, ασθενείς βοριάδες και θερμοκρασία μηδέν με 10 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει καμία μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 23 January 1999 - 8:00:15 UTC