Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 29/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η σχολική χρονιά.
- Φραστικά πυρά αντήλλαξαν στη Βουλή Πάγκαλος-Καραμανλής.
- Λιγοστεύουν οι ελπίδες για εντοπισμό της μηχανότρατας ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.
- Με προβλήματα θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
- Στη Βιέννη ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο του Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
- Παρέμβαση Μητσοτάκη για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η σχολική χρονιά.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η σχολική χρονιά, καθώς ορισμένα σχολεία τελούν υπό κατάληψη πάνω από δύο μήνες, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η αναπλήρωση της διδακτέας ύλης για τους μαθητές αυτούς. Το βλέμμα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι πλέον στραμμένο στη συνάντηση που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, μεταξύ του υπουργού Παιδείας και της ΟΛΜΕ, σε μια ύστατη προσπάθεια να αναζητηθεί λύση και οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία.

Φραστικά πυρά αντήλλαξαν στη Βουλή Πάγκαλος-Καραμανλής.

Φραστικά πυρά και αλληλοκατηγορίες με οξύτατους χαρακτηρισμούς, αντήλλαξαν στη βουλή ο υπουργός Εξωτερικών και ο Κώστας Καραμανλής για το θέμα της εξωτερικής πολιτικής. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι αναφορές για τους Ες- 300 και για τις φήμες περί νέου κόμματος από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του κ.Πάγκαλου ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η παραγγελία των Ες-300, καθώς και ότι θέλει να τα έχει καλά με όλους γιατί μπορεί να γίνουν συμμαχικές κυβερνήσεις.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για εντοπισμό της μηχανότρατας ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες, για τον εντοπισμό της μηχανότρατας "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ", που με πλήρωμα δύο Ελληνες και πέντε αλλοδαπούς, έχει εξαφανισθεί από τις 23 του μηνός, ενώ είχε βάλει "πλώρη" για ψάρεμα στην περιοχή των Κυκλάδων. Το ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ, με κυβερνήτη τον 37χρονο Γιάννη Μεσολογγίτη και μηχανικό τον Παναγιώτη Αθανασάκο, 56 χρόνων, εντόπισε για τελευταία φορά στις 24 του μηνός ψαροκάικο κοντά στην Ανάφη.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν μεν να αναστείλουν την αποχή διαρκείας, ύστερα από την προειδοποίηση του εισαγγελέα, αλλά δεν θα εργαστούν υπερωριακώς. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους, που θα έχουν αόριστη διάρκεια, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν κανονικά τις ημέρες των εφημεριών τους, με μειωμένο, όμως, προσωπικό.

Στη Βιέννη ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο του Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στη Βιέννη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να πάρει μέρος στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η "Ατζέντα 2000", η απασχόληση και οι ευρωεκλογές. Ανάλογη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος θα γίνει στις Βρυξέλλες, στην οποία θα πάρει μέρος ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Την αλλαγή του κανονισμού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και διατήρηση του καθεστώτος που ισχύει από 6ετίας, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μετά την παραίτηση δύο κορυφαίων πανεπιστημαικών καθηγητών των κυρίων Διονύσιου Κόκκινου και Δημήτρη Κρεμαστινού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελειωμένη θεωρείται η μεταγραφή του γνωστού Βραζιλιάνου αμυντικού Ζούλιο Σέζαρ στον Παναθηναϊκό, καθώς ο παίχτης της Ντόρτμουντ, όπου ανήκει αν και δεν αγωνίζεται τελευταίως, συναντήθηκε με τον Βαρδινογιάννη και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το ερώτημα, που προκύπτει είναι πως ο Σέζαρ, όταν έφυγε πριν μία τουλάχιστον πενταετία από τη Γιουβέντους, όπου είχε αγωνιστεί με μερική επιτυχία, λόγω των αργών κινησεών του, ήταν 34 ετών και τώρα παρουσιάζεται ως... 36χρονος;

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ άργησε, αλλά βρήκε ξένο παίχτη "διαμάντι", καθώς το νέο της απόκτημα, ο Αμερικανός Λόιντ Ντάνιελς, μπορεί να γεμίσει δύο βιβλία με τα κατορθωματά του: Ναρκωτικά, γυναίκες, φυλακές, απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, προσπάθειες αποτοξίνωσης, επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους και το περασμά του από... 24 ομάδες είναι μερικά από τα περιστατικά που γεμίζουν τη ζωή του... Πάντως, δεν είναι ψέμα ότι ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, που ακόμα δεν έχει δείξει την αξία του. Ισως γι'αυτό στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία να το δείξει στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Ελλάς-Ιταλία συμμαχία! Αυτό θα μπορούσε να ειπωθεί, μετά τη θέση που πήρε ο Μάριο Πεσκάντε, μέλος της ΔΟΕ από την Ιταλία και μέχρι πρότινος πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΟΑ Λάμπη Νικολάου διαχωρίζει τη θέση του από εκείνη του Δημάρχου της Ρώμης, που ζητά επανάληψη της ψηφοφορίας για την πόλη που θα διοργανώσει την Ολυμπιάδα του 2004 και εκφράζει την πλήρη υποστηριξή του προς την Αθήνα.

Ο Γιουγκοσλάβος μέσος της Βιτόρια Γκιμαράες Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Ενωση έναντι 200 εκατομμυρίων δραχμών. Ο Μιλοβάνοβιτς, που γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1973, έλαβε μέρος αυτή την περίοδο σε 5 αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος με την Γκιμαράες.Αλλο "καλό νέο" γιά τους φίλους της ΑΕΚ η ανανέωση της συνεργασίας του Ηλία Ατματσίδη. Ο διεθνής γκολκίπερ, το συμβόλαιο του οποίου έληγε το καλοκαίρι, θα αγωνίζεται γιά τα τρία επόμενα χρόνια στην Ενωση και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισπράξει 150 εκατομμύρια δραχμές.

Μια ακόμη μεταγραφή πραγματοποίησε σήμερα ο Απόλλων Αθηνών. Πρόκειται για τον Βλαντεμάρ Ανταμτσικ, που έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον ΟΦΗ και ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ``ελαφρά ταξιαρχία``, χωρίς ωστόσο ν` ανακοινωθεί το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,67, γαλλικό φράγκο προς 49,69, λίρα Αγγλίας προς 470,84, ελβετικό φράγκο προς 201,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,63, τη λίρα Κύπρου προς 561,55 και το ευρώ προς 325,97 δραχμές.

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών βρέθηκε σήμερα η Σοφοκλέους, με το γενικό δείκτη τιμών να καταρρίπτει το 7-ο ιστορικό ρεκόρ απο τις αρχές του 1999. Εκλεισε στις 3.149,50 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,80%. Ρεκόρ σημείωσε και η αξία των συναλλαγών ενώ ο μεγάλος αριθμός εντολών δημιούργησε προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών το οποίο έφθασε στα όρια αντοχής του και "κινδύνευσε με μπλάκ-άουτ". Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και σήμερα οι μετοχές του Τραπεζικού τομέα και ιδιαίτερα οι μετοχές της Εθνικής η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο 4%. Με πτώση 1,58% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς. Σε εβδομαιδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε κέρδη 5,48% ενώ η μέση αξία συναλλαγών έφθασε τα 112,8 δισ. δρχ. έναντι 100,5 της περασμένης εβδομάδος.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία προβλέπεται αύριο σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 5 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 10 και στο Αιγαίο 6 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 5 με 10 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 29 January 1999 - 19:58:28 UTC