Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κακοκαιρία μέχρι αύριο το βράδυ προβλέπει η ΕΜΥ.
- Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο στην εθνική Κορίνθου - Πατρών.
- Κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ για συνάντηση με Αρσένη.
- Αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισε το συντονιστικό αγροτών Θεσσαλίας.
- Στόχος των ευρωπαίων σοσιαλιστών μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη.
- Νίκη της ΝΔ προβλέπει ο Κώστας Καραμανλής.
- Τα `Ιμια απετέλεσαν εθνική ταπείνωση δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
- Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας ο Γιώργος Παπανδρέου.
- Σεισμός στον Πατραϊκό κόλπο.
- Απεργία γιατρών στο Λαϊκό Αθηνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ επικράτησε και πάλι του Ολυμπιακού.
- Νίκη Ηρακλή στον μικρό τελικό του κυπέλλου καλαθοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κακοκαιρία μέχρι αύριο το βράδυ προβλέπει η ΕΜΥ.

`Εως και αύριο το βράδυ θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι χιονοπτώσεις, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. Σήμερα, χιόνια έπεσαν και πάλι στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας, ενώ δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Φθιώτιδα. Χιόνια έπεσαν και στα γύρω ορεινά της Αττικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη ξανάκλεισε το πρωί το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λόγω παγετού. Η κυκλοφορία των οχημάτων στα κεντρικά και βόρεια γίνεται με ιδιαίτερα προβλήματα και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο στην εθνική Κορίνθου - Πατρών.

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν συγκρούστηκαν μετωπικά στις 10 το πρωί στο 192-ο χλμ της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Παναγοπούλας. Νεκροί είναι ο Ιωάννης Κουτσογιάννης, 63 ετών και η σύζυγός του Πολυξένη 57 ετών, οι οποίοι κατευθύνονταν στη Ναύπακτο και ο Νικόλαος Μπαλοδήμος και η σύζυγός του Βαρβάρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, οι οποίοι κατευθύνονταν στην Αθήνα.

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ για συνάντηση με Αρσένη.

Νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ σήμερα, τα μέλη της οποίας καλούνται να αποφασίσουν αν θα συναντηθούν εκ νέου με τον υπουργό Παιδείας και με ποια πρόταση. Στη χθεσινή τους σύσκεψη δεν κατόρθωσαν να βρουν φόρμουλα κοινής αποδοχής. Από την πλευρά τους οι μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τρόπους για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών.

Αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισε το συντονιστικό αγροτών Θεσσαλίας.

Δίωρους αποκλεισμούς δρόμων στο νομό Καρδίτσας αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή αγροτών στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Εξάλλου, τα μέλη της επιτροπής ξεκινούν περιοδείες στη Θεσσαλία για ενημέωση των αγροτών ενόψει της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιήσουν με τα τρακτέρ τους στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιτέα Καρδίτσας και της φάλαγγας που θα σχηματίσουν στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης έως το σημείο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

Στόχος των ευρωπαίων σοσιαλιστών μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη.

Στόχος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι να οικοδομήσουν μια Ευρώπη συνεχώς αναπτυσσόμενη και κοινωνικά δικαιότερη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες στη Βιέννη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Νίκη της ΝΔ προβλέπει ο Κώστας Καραμανλής.

Τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στη Βόνη, σε συνδιάσκεψη κομματικών στελεχών από τη Γερμανία. Τόνισε ότι καταρτίζει συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάθε κρίσιμο τομέα και έστειλε ουσιαστικά μήνυμα ότι συνεχίζει στην ίδια πορεία που έχει χαράξει, προσπερνώντας στην παρούσα φάση τα σενάρια και τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τα `Ιμια απετέλεσαν εθνική ταπείνωση δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Στα `Ιμια υπήρξε μια εθνική ταπείνωση που δεν πρέπει να επαναληφθεί άλλη φορά, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην περιοχή Παπάγου για τη θυσία των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν με το ελικόπτερό τους στα `Ιμια. Ο κ. Χριστόδουλος εξέφρασε πάντως ικανοποίηση για το γεγονός ότι, όπως πληροφορήθηκε από τον υπουργό Εθνικής `Αμυνας, γίνονται νέες παραγγελίες οπλικών συστημάτων που θα κάνουν ακόμη πιο αξιόμαχες τις `Ενοπλες Δυνάμεις.

Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας επανέλαβε σήμερα από τη Λευκωσία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Προειδοποίησε παράλληλα ότι η γειτονική χώρα δεν θα έχει μέλλον στην Ευρωπαϊκή `Ενωση αν δεν αλλάξει στάση στο Κυπριακό. Επίσης, κάλεσε τα μετριοπαθή τουρκοκυπριακά "κόμματα" να ανατρέψουν την αδιάλλακτη πολιτική Ντενκτάς, η οποία, όπως είπε, είναι αδιέξοδη και λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.

Σεισμός στον Πατραϊκό κόλπο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:16 με επίκεντρο την υποθαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου κοντά στο Ρίο. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία, χωρίς πάντως να προκαλέσει ζημιές.

Απεργία γιατρών στο Λαϊκό Αθηνών.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από αύριο στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών ύστερα από απόφαση των γιατρών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών τους αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν στα χειρουργεία. Την Τρίτη οι γιατροί του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ επικράτησε και πάλι του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα του `Ολεγκ Μπλαχίν επικράτησε στο ``Νίκος Γκούμας`` του Ολυμπιακού με 2-0 και μείωσε την διαφορά της από τους πρωταθλητές και πρωτοπόρους, στους τέσσερις βαθμούς. Τα τέρματα των Μπατίστα (11`) και Νικολαίδη (45`) έδωσαν τρεις πολύτιμους βαθμούς στην `Ενωση, που εξακολουθεί να ελπίζει για μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Νίκη Ηρακλή στον μικρό τελικό του κυπέλλου καλαθοσφαίρισης.

Ο Ηρακλής κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική τετράδα του κυπέλλου Ελλάδος καλαθοσφαίρισης ανδρών, αφού στον ``μικρό τελικό`` επικράτησε του `Αρη με 70-61 (ημ: 33-26) και εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή του στο Κύπελλο Σαπόρτα της επομένης περιόδου. Στο τελικό αναμετρώνται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της ΕλλάδΑς είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 285,69 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,67, το γαλλικό φράγκο προς 49,69, τη λίρα Αγγλίας προς 470,84, το ελβετικό φράγκο προς 201,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,63, τη λίρα Κύπρου προς 561,55 και το ευρώ προς 325,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται και αύριο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Σταδιακά η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στη δυτική και νότια Ελλάδα και το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 έως 1 βαθμό, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από -4 έως 9 και στα νησιά του Αιγαίου από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένονται βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από -4 έως μηδέν βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 31 January 1999 - 19:00:12 UTC