Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Σημίτης υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Κωστή Στεφανόπουλου.
- Αύριο νέο συλλαλητήριο μαθητών - Μειώνονται οι καταλήψεις.
- Επιχορηγείται με 88 δισ. η απασχόληση 85.000 ανέργων.
- Στην Αθήνα σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ.
- Αύριο υπογράφεται η σύμβαση του μετρό Θεσσαλονίκης.
- Μέτρα στις εφορίες για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.
- Θέματα αγροτικής πολιτικής, στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Σάρατοφ με 86-76.
- H εθνική μας ομάδα νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη της Φιλανδίας.
- Στη Πάτρα θα γίνει ο αγώνας Παναθηναϊκού-Προοδευτικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Σημίτης υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Κωστή Στεφανόπουλου.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ και επανέλαβε οτι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης οτι δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ενω αναφέρθηκε εκτενώς στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, στην επίτευξη του στόχου ένταξης στην ΟΝΕ, στα θέματα της Παιδείας και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Αύριο νέο συλλαλητήριο μαθητών - Μειώνονται οι καταλήψεις.

Ελάχιστα είναι πλέον τα σχολεία, στα οποία συνεχίζονται οι καταλήψεις. Το ενδιαφέρον όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει επικεντρωθεί τώρα στους τρόπους αναπλήρωσης της χαμένης διδακτικής ύλης. Για αύριο το συντονιστικό των μαθητών έχει εξαγγείλει ενα ακόμη συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ενω η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας.

Επιχορηγείται με 88 δισ. η απασχόληση 85.000 ανέργων.

Προγράμματα απασχόλησης, που αφορούν περίπου 85.000 ανέργους, συνολικής δαπάνης 88 δισ δρχ., άρχισαν να "τρέχουν" απο χθές. Τα προγράμματα προβλέπουν: Την επιχορήγηση της πρόσληψης 60.000 ανέργων νέων 18 ως 29 ετών, για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Την επιχορήγηση 10.000 ανέργων μέχρι 64 ετών για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων. Την επιχορήγηση για τη δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ως 64 ετών.

Στην Αθήνα σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ.

Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, η νέα δομή του ΝΑΤΟ, αλλά και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναμένεται να είναι από τα θέματα, που θα συζητηθούν στις συνομιλίες, που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας, που πραγματοποιεί στις πρωτεύουσες των χωρών - μελών της Συμμαχίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην Ουάσιγκτον τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αύριο υπογράφεται η σύμβαση του μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπογράφεται αύριο σε ειδική τελετή η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, θα αρχίσουν οι εργασίες και το έργο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2004, ενώ το κόστος του θα ανέλθει στα 220 δισ δρχ. Η συνολική γραμμή θα έχει μήκος περίπου 10 χλμ., θα κατασκευαστούν 14 ενδιάμεσοι σταθμοί, ενώ το μετρό θα έχει μεταφορική ικανότητα 18.500 επιβατών ανά κατεύθυνση σε ώρες αιχμής.

Μέτρα στις εφορίες για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Παρατείνεται για δύο εβδομάδες η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης. Επίσης, σε κάθε εφορία θα συσταθούν δύο γραφεία, ένα για παραλαβή δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων και άλλο από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ακόμη, υπάλληλοι θα παρέχουν συμβουλές προς όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων.

Θέματα αγροτικής πολιτικής, στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα "καυτά" αγροτικά θέματα θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις, οι οποίες θα ληφθούν, θα κοινοποιηθούν αμέσως απο τον υπουργό Γεωργίας στην Πανθεσσαλική Επιτροπή. Στη Βουλή χθες ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των προέδρων του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, υπογράμμισε οτι ο αγροτικός τομέας και ο Ελληνας αγρότης υπήρξαν πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, η οποία για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος χορήγησε 1,3 τρισεκατομμύρια δραχμές το 1997.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Σάρατοφ με 86-76.

Το τρένο του Παναθηναϊκού ``πάτησε`` και τη Σάρατοφ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν τη ρωσική ομάδα με 86-76 στη 14η ημέρα της Ευρωλίγκα και παράλληλα δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα καταριφθεί. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον η ομάδα με τις περισσότερες διαδοχικές νίκες στην Ευρώπη, αφού τα 14 ``ροζ φύλλα`` που έχει κερδίσει φέτος στην Ευρωλίγκα, καταρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στην ιταλική Καντού με 13 ``σερί`` επιτυχίες στο κύπελλο Κόρατς της περιόδου 1989-90.

H εθνική μας ομάδα νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη της Φιλανδίας.

Χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη της Φιλανδίας, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά ``Αργύρης Γαβαλάς`` που ξεκίνησε χθες στην Κύπρο.Στον τελικό της Παρασκευής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο που νίκησε 1-0 την Κύπρο.

Στη Πάτρα θα γίνει ο αγώνας Παναθηναϊκού-Προοδευτικής.

Στο γήπεδο της Παναχαϊκής θα διεξαχθεί ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου,όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΑΕ λόγω τιμωρίας των ``πρασίνων``. Ακόμη στο εθνικό στάδιο Λειβαδιάς θα γίνει η συνάντηση της Καλλιθέας με τον Εδεσσαϊκό την προσεχή Κυριακή, λόγω τιμωρίας των πρωτοπόρων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 287,19 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,59, το γαλλικό φράγκο προς 49,67, τη λίρα Αγγλίας προς 470,06, το ελβετικό φράγκο προς 203,87, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,82, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,66, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 325,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το πρωι στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -10 με 5,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο -3 με 12 και στο Αιγαίο 5 με 14 βαθμους.Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 2 με 11 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και είναι πιθανόν αργότερα να σημειωθεί χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί -3 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 4 February 1999 - 12:36:18 UTC