Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στους δρόμους κατεβαίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας.
- Ενταση επικρατεί στο χώρο της υγείας.
- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην κηδεία του Χουσεϊν.
- Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας.
- Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα στο χώρο της παιδείας.
- Μάχη με τέσσερις κακοποιούς στα Καλάβρυτα έδωσαν αστυνομικοί.
- Ομιλία Τσοχατζόπουλου για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
- Σκληραίνει η ΝΔ απέναντι στο δήμαρχο Αθηναίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Ραντεβού σε τρία σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης έχουν δώσει με τα τρακτέρ τους αύριο οι αγρότες της Θεσσαλίας, ανοίγοντας έτσι νέο κύκλο κινητοποιήσεων, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα κλείσουν τους δρόμους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι υποκινεί και τη ΝΔ ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αναφερόμενος στους αγρότες της Καρδίτσας έκανε λόγο για εκατομμυριούχους Κομμουνιστές, που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Ενταση επικρατεί στο χώρο της υγείας.

Ενταση επικρατεί στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για το θέμα των εφημεριών. Ηδη υπολειτουργεί το Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών, ενώ από αύριο στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι γιατροί του ΚΑΤ και οι συναδελφοί τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που έχουν εξαγγείλει αποχή διαρκείας από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τις εφημερίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην κηδεία του Χουσεϊν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας και θα παραστεί στην κηδεία του Βασιλιά της Ιορδανίας Χουσείν. Ο κ.Στεφανόπουλος θα αναχωρήσει αύριο για το Αμμάν, ενώ σε δηλωσή του για το θάνατο του Ιορδανού ηγέτη εκφράζει τα ειλικρινή συλληπητήρια του Ελληνικού λαού προς την οικογενειά του και τον λαό της Ιορδανίας. Την θλίψη τους για το θάνατο του Βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεϊν, εξέφρασαν και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης με δηλώσεις τους , στις οποίες, εξήραν την προσωπικότητα του εκλιπόντος.

Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η νέα διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας. Αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή των μη δεσμευτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Τράπεζας. Οι προσφορές θα ανοιχτούν στις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, στα γραφεία της Τζί Πί Μόργκαν στο Λονδίνο.

Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα στο χώρο της παιδείας.

Κρίσημη χαρακτηρίζεται η προσεχής εβδομάδα για το χώρο της παιδείας, καθώς μέχρι την Τετάρτη τα σχολικά συμβούλια θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την αναπλήρωση της χαμένης ύλης. Το πιθανότερο σενάριο για τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη επί πολύ καιρό, είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς. Εκτιμάται ότι από αύριο η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων θα λειτουργήσει κανονικά.

Μάχη με τέσσερις κακοποιούς στα Καλάβρυτα έδωσαν αστυνομικοί.

Πραγματική μάχη με τους τέσσερις κακοποιούς που λήστεψαν την Αγροτική Τράπεζα στα Καλάβρυτα, έδωσαν κομμάντος της αστυνομίας, στην ορεινή Κορινθία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κακοποιούς σε μια χαράδρα και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών, στη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκε ο δραπέτης των φυλακών Τεμπεκερίδης, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των τρίων άλλων ληστών συνεχίζεται.

Ομιλία Τσοχατζόπουλου για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Την αισιοδοξία του οτι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα απαντήσει στις ανάγκες των καιρών και θα βάλει τις βάσεις για πολιτικές υπέρ του λαού και της κοινωνίας και οι οποίες θα κριθούν στις ερχόμενες εκλογές, εξέφρασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Την εκτίμηση ότι νικήτρια ομάδα από το συνέδριο θα αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε από την Κρήτη ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σκληραίνει η ΝΔ απέναντι στο δήμαρχο Αθηναίων.

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ και σκληραίνει τη στάση της απέναντι στο δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κορυφαία στελέχη του κόμματος προειδοποιούν τον δήμαρχο Αθηναίων να μην προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος και βάλει εμπόδια στον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία, γιατί διαφορετικά θα κοπούν οι γέφυρες με την παράταξη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα ακόμη βήμα προς την κορυφή έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε δύσκολα μέσα στον Πύργο τον Πανηλειακό με 2-1. Ο Αρης νίκησε μέσα στην Καισαριανή τον Εθνικό Αστέρα με 1-0, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Ιωνικό, απογοητεύοντας 20.000 οπαδούς του. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ξάνθη- Πανελευσινιακός 0-0, Προοδευτική-Καβάλα 1-0, Εθνικός-ΟΦΗ 1-3 και Ηρακλής- Βέροια 2-0. Οι αγώνες Ολυμπιακός-Απόλλων και ΑΕΚ-Πανιώνιος θα γίνουν αύριο.

Με δύο εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Πιό συγκεκριμένα, στην Καισαριανή η Νήαρ Ηστ έκανε το "μπάμ" κερδίζοντας με 59-58 τον ΠΑΟΚ, ενώ λίγο αργότερα στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός έχασε με 65-64 στην παράταση από την τοπική ομάδα και "μοιράζεται" πιά την πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το Σάββατο στο ΟΑΚΑ νίκησε δύσκολα με 81-76 στην παράταση την ΑΕΚ.

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται γιά τον ΠΑΟΚ ο Αγγελος Αναστασιάδης, αφού φαίνεται αξεπέραστο το ρήγμα που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Βεζυρτζής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρι Χάαν με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές άμεσης συνεργασίας, η οποία πιθανόν να ξεκινήσει άμεσα.

Καλλιθέα και Καλαμάτα πέτυχαν νίκες στην 19η ημέρα της Β'Εθνικής κατηγορίας και έμειναν ''αγκαλιά'' στην πρώτη θέση με 38 βαθμούς. Η Καλλιθέα επικράτησε άνετα με 3-0 του Εδεσσαϊκού στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου, ενώ η Καλαμάτα νίκησε με 2-1 στον Βύρωνα τον Αθηναϊκό. Τέσσερις βαθμούς πιό πίσω βρίσκεται η Παναχαϊκή, που συνετρίβη στο Καλοχώρι με 4-1 από τους Λύκους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,88 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 167,16, το γαλλικό φράγκο προς 49,84, τη λίρα Αγγλίας προς 474,33, το ελβετικό φράγκο προς 204,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,00, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα έχει αύριο όλη σχεδόν η χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που θα αρχίσουν από τα δυτικά και σύντομα θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και αργότερα στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο μηδέν με 16 και στο Αιγαίο 5 με 17 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, με πιθανή βροχή μετά το απόγευμα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 4 με 15 και -1 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 7 February 1999 - 20:00:10 UTC