Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συγκεντρώσεις αγροτών σήμερα σε Βιοκαρπέτ,Μικροθήβες και Μάλγαρα.
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή της Β.Εύβοιας.
- Συνέντευξη Παπαντωνίου για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
- Σήμερα η κηδεία του Βασιλιά Χουσείν.
- Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη Κορινθία για τους ληστές.
- Διορία έδωσαν στη κυβέρνηση οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Από σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία όλοι οι μαθητές.
- Ανοίγουν το απόγευμα οι προσφορές για την Ιονική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της Νήαρ Ηστ επι του ΠΑΟΚ με 59-58.
- Σπουδαία νίκη Παναθηναϊκού στον Πύργο επί του Πανηλειακού με 2- 1.
- Παρελθόν για τον ΠAOK, ο Αγγελος Αναστασιάδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκεντρώσεις αγροτών σήμερα σε Βιοκαρπέτ,Μικροθήβες και Μάλγαρα.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων.Η Πανθεσσαλική Επιτροπή έκρινε ως ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης και έχει προγραμματίσει για σήμερα τρείς συγκεντρώσεις στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, στις Μικροθήβες και στα διόδια των Μαλγάρων. Η κυβέρνηση προειδοποίησε χθες οτι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κλείσει την εθνική οδό και κατηγόρησε το ΚΚΕ οτι υποκινεί τις κινητοποιήσεις και τη ΝΔ οτι τις υποστηρίζει. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη διαφωνία του με τα μπλόκα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή της Β.Εύβοιας.

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Εύβοιας λίγο μετά τα μεσάνυχτα απο την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Εύβοιας. Απο τη σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ρωγμές σε παλαιά οικήματα, ενώ έσπασαν τζάμια σπιτιών και βιτρίνες καταστημάτων. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην περιοχή της Αττικής.

Συνέντευξη Παπαντωνίου για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Αύξηση του φορολογικού ορίου, αυξημένες φορολογικές εκπτώσεις για οικογένειες με παιδιά και κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, ειναι οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το 2000. Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, αποκαλύπτει επίσης οτι μετά το Μάιο, θα μετοχοποιηθεί ένα ακόμη ποσοστό του ΟΤΕ. Εως τα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνεται η πώληση της Ιονικής. Εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ο διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο να ολοκληρωθεί εως τον Ιούνιο.

Σήμερα η κηδεία του Βασιλιά Χουσείν.

Δεκάδες ηγέτες απο όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο Αμάν, προκειμένου να παραστούν σήμερα στην κηδεία του αποθανόντος βασιλιά της Ιορδανίας, Χουσεϊν. Νέος βασιλιάς της Ιορδανίας ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής ο 37χρονος γιός του αποθανόντος, Αμπντάλα, ο οποίος δήλωσε οτι θα συνεχίσει την πορεία, που χάραξε ο πατέρας του. Στην κηδεία αναμένεται να παραστούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, ο Γερμανός καγκελάριος, ο γγ του ΟΗΕ και ο πρόεδρος της χώρας μας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη Κορινθία για τους ληστές.

Ασύληπτοι συνεχίζουν να παραμένουν, παρά το ανθρωποκυνηγητό, που έχουν εξαπολύσει οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, οι τρείς από τους τέσσερις δράστες της ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα στην Κλειτορία την περασμένη Τρίτη. Χθες, σε συμπλοκή με αστυνομικούς των ΕΚΑΜ, τραυματίστηκε θανάσιμα ο τέταρτος ληστής, ο 46χρονος Θεοχάρης Τεμπερεκίδης. Οι κακοποιοί, σύμφωνα με την αστυνομία, κρύβονται σε δάσος μεταξύ των χωριών Καρτέρι και Καστανιά, στην ορεινή Κορινθία.

Διορία έδωσαν στη κυβέρνηση οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απο μεθαύριο Τετάρτη, οι γιατροί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, αν μέχρι τότε δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα απο τις εφημερίες, που έχουν πραγματοποιήσει και αν δεν καθοριστεί εγγράφως απο το υπουργείο Υγείας ο τρόπος κατάρτισης των εφημεριών. Ηδη απέχουν οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου και απο σήμερα οι γιατροί επίσης του ΚΑΤ, των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Από σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία όλοι οι μαθητές.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τρέχουσα εβδομάδα για το χώρο της Παιδείας. Μέχρι την Τετάρτη τα σχολικά συμβούλια θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης. Από σήμερα αναμένεται να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία. Το Συντονιστικό όργανο των μαθητών αποφάσισε χθες σε όσα σχολεία συνεχίζονται οι καταλήψεις, να γίνουν σήμερα γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι μαθητές την παραπέρα πορεία τους. Παράλληλα, προγραμματίζουν νέα μαθητικά μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας την ερχόμενη Πέμπτη.

Ανοίγουν το απόγευμα οι προσφορές για την Ιονική.

Στη τελική ευθεία εισέρχεται η νέα διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας. Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των μη δεσμευτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Τράπεζας. Οι προσφορές θα ανοιχτούν στις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, στα γραφεία της Τζί Πί Μόργκαν, στο Λονδίνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της Νήαρ Ηστ επι του ΠΑΟΚ με 59-58.

Με δύο εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Πιό συγκεκριμένα, στην Καισαριανή η Νήαρ Ηστ έκανε το ``μπάμ`` κερδίζοντας με 59-58 τον ΠΑΟΚ, ενώ λίγο αργότερα στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός έχασε με 65-64 στην παράταση από την τοπική ομάδα και ``μοιράζεται`` πιά την πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το Σάββατο στο ΟΑΚΑ νίκησε δύσκολα με 81-76 στην παράταση την ΑΕΚ.

Σπουδαία νίκη Παναθηναϊκού στον Πύργο επί του Πανηλειακού με 2- 1.

Σπουδαία νίκη με 2-1 σημείωσε ο Παναθηναϊκός στον Πύργο επί του Πανηλειακού για την πρεμιέρα του Β' γύρου στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας, αφού τον κρατά στην κορυφή της κατάταξης με 4 0 βαθμούς, μαζί με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως, έχει έναν αγώνα λιγότερο. Σημαντικές νίκες σημείωσαν επίσης, ο Αρης στην Καισαριανή με 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα, η Προοδευτική στον Κορυδαλλό επί της Καβάλας με το ίδιο σκορ και ο ΟΦΗ στο Στάδιο Καραϊσκάκη επί του Εθνικού με 3-1. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε ``λευκή`` ισοπαλία στην Τούμπα απέναντι στον Ιωνικό, όπως και η Ξάνθη στην έδρα της με τον Πανελευσινιακό, ενώ ο Ηρακλής επεβλήθη με 2-0 της Βέροιας.

Παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Αξεπέραστο φαίνεται να είναι το ρήγμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον Αγγελο Αναστασιάδη, που μάλλον θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν γιά τον ``δικέφαλο του Βορά``. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Βεζυρτζής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρι Χάαν, που θα είναι πιθανότατα ο αντικαταστάτης του Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,88 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 167,16, το γαλλικό φράγκο προς 49,84, τη λίρα Αγγλίας προς 474,33, το ελβετικό φράγκο προς 204,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,00, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, που στα Δυτικά θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τη νύκτα από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 4 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο -1 με 16 και στο Αιγαίο 5 με 17 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής μέχρι το βράδυ, θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 15 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 0 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 8 February 1999 - 7:31:26 UTC