Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρεμιέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία.
- Ενδιαφέρον επιστημόνων για τη σεισμική δραστηριότητα στην Ευβοια.
- Ακόμα ένας κακοποιός βρέθηκε νεκρός στην ορεινή Κορινθία.
- Συνεχίζεται η κρίση στο χώρο της υγείας.
- Ρυθμίστηκαν οι διαδικασίες για εγκατάσταση των S-300 στην Κρήτη.
- Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του καπετάνιου του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.
- Θα ψηφίσουν στις πρεσβείες οι Ελληνες εξωτερικού στις Ευρωεκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρεμιέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία.

Πρεμιέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία, με μικρή συμμετοχή και αντίξοες καιρικές συνθήκες. Περίπου 450 τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στην εθνική οδό, γεγονός που έχει προβληματίσει έντονα την Πανθεσσαλική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας αρχίζουν περιοδεία στα χωριά για να πείσουν τους αγρότες. Η κυβέρνηση εκτίμησε ότι η Πανθεσσαλική επιτροπή, η οποία δεν εκπροσωπεί το σύνολο των αγροτών, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε. Για απραξία που προκαλεί κοινωνική αναταραχή, κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ.

Ενδιαφέρον επιστημόνων για τη σεισμική δραστηριότητα στην Ευβοια.

Με ζωηρό ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επιστήμονες την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας στη βόρεια Εύβοια, μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, που προκάλεσε μικρορωγμές σε παλιά κυρίως σπίτια. Οι σεισμολόγοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι το μικρό αυτό ρήγμα, έχει να δώσει σεισμό από 1916, όπου σημειώθηκε δόνηση 5,9 Ρίχτερ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ενέργειας, η οποία θα πρέπει να εκτονωθεί.

Ακόμα ένας κακοποιός βρέθηκε νεκρός στην ορεινή Κορινθία.

Αλλο ένα από τα μέλη της τετραμελούς σπείρας των κακοποιών που λήστεψαν την Αγροτική Τράπεζα Καλαβρύτων, βρέθηκε νεκρός και παγωμένος σε σπηλιά στην ορεινή Κορινθία, όπου οι κομάντος της αστυνομίας έχουν εγκλωβίσει τους κακοποιούς. Το όνομά του δεν έγινε γνωστό, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τη σύλληψη και των άλλων δύο δραστών.

Συνεχίζεται η κρίση στο χώρο της υγείας.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των γιατρών που διαμαρτύρονται για το θέμα των εφημεριών και ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων. Στα νοσοκομεία αυτά εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Ρυθμίστηκαν οι διαδικασίες για εγκατάσταση των S-300 στην Κρήτη.

Οι υπουργοί Αμύνης Ελλάδος και Κύπρου υπέγραψαν το τελικό κείμενο με το οποίο ρυθμίζονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση των πυραύλων Ες-300 στην Κρήτη. Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία ελλήνων και κυπρίων αξιωματούχων θα μεταβεί στη Μόσχα, όπου θα υπογραφούν οι τελικές ρυθμίσεις, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η επιλογή των δύο χωρών.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του καπετάνιου του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του καπετάνιου του αλιευτικού ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ Λευτέρη Μεσολογγίτη, αποφάνθηκαν οι δύο ιατροδικαστές που διενήργησαν δεύτερη νεκροψία, ύστερα από αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος. Στο μεταξύ, το ωκεανογραφικό σκάφος Αιγαίο, του Πολεμικού Ναυτικού, άρχισε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου, προκειμένου να λύσει το γρίφο με την εξαφάνιση της μηχανότρατας.

Θα ψηφίσουν στις πρεσβείες οι Ελληνες εξωτερικού στις Ευρωεκλογές.

Οι Ελληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, του τόπου διαμονής τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση από τις 10 του μηνός μέχρι τις 24 Μαρτίου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο για τις Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου. Με τις Ευρωεκλογές ασχολήθηκε και η αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά πήρε το πρωτάθλημα της Α εθνικής μετά την απρόσμενη λευκή ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πλησίασαν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να έχει προσανατολισμό παγιδεύθηκε από τη σωστά στημένη άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος είχε για καλύτερο ποδοσφαιριστή τον τερματοφυλακά της Χαλκιά. Λίγο μετά, η ΑΕΚ μπροστά σε 15.000 οπαδούς της νίκησε εύκολα τον Πανιώνιο με 3-0, σε ένα καλό παιχνίδι που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα του Μπλαχίν, με μερικά από τα νέα της αποκτήματα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ενώ τα τέρματα πέτυχαν οι Μπατίστα στο 23', Νικολαϊδης στο 69' και ο νεοαποκτηθείς από την Αρσεναλ, Ρε στο 88', μετά από έξοχη ενέργεια. Να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος έπαιζε με δέκα παίχτες από το 65', λόγω αποβολής του Ιωαννίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με εννέα παίχτες από το 77', λόγω αποβολής του Μπάκερουντ.

Ο Ολλανδός προπονητής Αρι Χάαν, επανέρχεται στον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του "Δικεφάλου του Βορρά" ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου με τον Αγγελο Ανασταστιάδη και την αντικατάστασή του από τον Χάαν, ο οποίος συμφώνησε για συνεργασία 1.5 έτους.

Για όσους γνωρίζουν την ιστορία και τη φιλοσοφία της Γιουβέντους ήταν θέμα χρόνου το τέλος της συνεργασίας με τον Μαρτσέλο Λίπι. Ισως να χρειάζονταν, όπως σε όλο τον κόσμο, η ταπεινωτική ήττα με 4-2 από την Πάρμα, για να ληφθεί αυτή η απόφαση, αλλά ήταν σίγουρο ότι ο μεγάλος αυτός τεχνικός δεν θα έφτανε μέχρι το τέλος της περιόδου, καθώς είχε ήδη συμφωνήσει με την Ιντερ για την επόμενη σεζόν, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος πριν λίγους μήνες. Ετσι, ένα κύκλος εκπληκτικών εμφανίσεων, τίτλων και γοητείας έκλεισε για τη Γιούβε. Τώρα, οι ευθύνες πέφτουν στις πλάτες του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ανέλαβε πέντε μήνες νωρίτερα τους μπιανκονέρι, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Λίπι. Ετσι, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Γιούβε του Αντσελότι, ο οποίος ίσως φτιάξει κι αυτός το δικό του θριαμβευτικό κύκλο, αν κατακτήσει φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ...

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,14, γαλλικό φράγκο προς 49,83, λίρα Αγγλίας προς 415,09, ελβετικό φράγκο προς 204,17, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,33, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,91 δραχμές.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στις 3.322,63 μονάδες, με άνοδο 0,45%. Υψηλή προτίμηση υπήρξε για μετοχές του Κατασκευαστικού Τομέα, η συντρηπτική πλειοψηφία των οποίων έκλεισε με άνοδο 8%. Επίσης, αρκετές περιφερειακές μετοχές σημείωσαν άνοδο 8%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,74%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν στα Ανατολικα. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 1 με 13 και στο Αιγαίο 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μέχρι ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 3 με 13 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 1 με 10 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 8 February 1999 - 20:00:15 UTC