Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υγείας με νοσοκομειακούς γιατρούς.
- Περίπου 110.000 φορολογούμενοι με πολλαπλούς ΑΦΜ.
- Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Ανωμερίτη-Πανθεσσαλικής επιτροπής.
- Δεν έλαβε οριστικές αποφάσεις το ΚΥΣΕΑ.
- Παραδόθηκε ο τρίτος απ'τους ληστές της Αγροτικής στα Καλάβρυτα.
- Πλήρη κάλυψη στον Γιαννόπουλο από την κυβέρνηση.
- Καθημερινό, πια, φαινόμενο τα κρούσματα διαρρήξεων σε εκκλησίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υγείας με νοσοκομειακούς γιατρούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις έξι το απόγευμα η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υγείας Λάμπρου Παπαδήμα με αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση στο χώρο της υγείας και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, πολλά από τα οποία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών. Αμέσως μετά τη συνάντηση θα συνεδριάσει η ΕΙΝΑΠ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Πάντως ένα πρώτο βήμα καλής θέλησης έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία ενέκρινε τα αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, κονδύλια για τις εφημερίες ολόκληρου του 1999, ενώ εντός των αμέσως προσεχώς ημερών θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα του 1998.

Περίπου 110.000 φορολογούμενοι με πολλαπλούς ΑΦΜ.

Λίστες με ονόματα 110.000 φορολογουμένων με πολλαπλούς αριθμούς φορολογικού μητρώου έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών. Οι λίστες θα αποσταλούν στις κατά τόπους εφορίες, οι οποίες θα καλέσουν τους φορολογούμενους να δώσουν εξηγήσεις και όπου διαπιστωθεί δόλος θα επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις. Παράλληλα συνεχίζεται μέσω του προγράμματος ΤΑΞΙΣ, η διασταύρωση στοιχείων για να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Ανωμερίτη-Πανθεσσαλικής επιτροπής.

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η νέα συνάντηση που είχε ο υπουργός Γεωργίας με αντιπροσωπεία αγροτών της Θεσσαλίας. Ο κ. Ανωμερίτης έδωσε διευκρινίσεις για τη γενναία, όπως είπε, ρύθμιση των αγροτικών χρεών, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ τα μέλη της Πανθεσσαλικής επιτροπής επέμειναν στη λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του εισοδήματός τους. Τόνισαν επίσης ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ το θέμα θα τεθεί σε συνέλευση, στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, όπου παραμένουν σε θέση μάχης τα τρακτέρ.

Δεν έλαβε οριστικές αποφάσεις το ΚΥΣΕΑ.

Δεν έλαβε το ΚΥΣΕΑ οριστικές αποφάσεις για τα νέου τύπου μαχητικά αεροσκάφη, με τα οποία θα ενισχυθεί η Πολεμική μας Αεροπορία. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην παραγωγή του ευρωπαϊκού μαχητικού τέταρτης γενιάς Γιουροφάιτερ, με στόχο να παραδοθούν στην Ελλάδα περίπου 80 αεροσκάφη το 2005. Παράλληλα, ενέκρινε την αγορά 50 εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου Τ-6Α Τεχάν και 11 αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τύπου Κροτάλ.

Παραδόθηκε ο τρίτος απ'τους ληστές της Αγροτικής στα Καλάβρυτα.

Στο νοσοκομείο της Κορίνθου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο τρίτος από τους ληστές της Αγροτικής Τράπεζας στα Καλάβρυτα, Γιάννης Καραδήμος, ο οποίος παραδόθηκε στους αστυνομικούς, στο χωριό Καστανιά Κορινθίας. Ο ληστής, που είναι τραυματισμένος από σφαίρα, επικοινώνησε με τους οικείους του, στους οποίους είπε ότι θέλει να παραδοθεί, παρουσία όμως τηλεοπτικών συνεργείων. Τα ίχνη και η ταυτότητα του τέταρτου μέλους της συμμορίας, παραμένουν άγνωστα.

Πλήρη κάλυψη στον Γιαννόπουλο από την κυβέρνηση.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Δικαιοσύνης, στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου, για την αντιστασιακή του δράση, παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης ήταν συνεργάτης της εκάστοτε κατοχικής εξουσίας. Ο κ.Γιαννόπουλος είναι γνωστό πως απετέλεσε κορυφαίο αντιστασιακό παράγοντα που έχει αναγνωριστεί από όλους, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καθημερινό, πια, φαινόμενο τα κρούσματα διαρρήξεων σε εκκλησίες.

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνουν τα κρούσματα διαρρήξεων σε εκκλησίες, γεγονός που έχει προβληματίσει τόσο την αστυνομία, όσο και την εκκλησία. Ιερόσυλοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών στο Βύρωνα, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό απο το παγκάρι, καθώς και διάφορα τάματα και εξαφανίστηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

``Είμαι ικανοποιημένος που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ, για τον οποίο διαπίστωσα, ότι είναι τώρα σε διαφορετική κατάσταση απ' ότι όταν τον άφησα πριν από 3,5 χρόνια. Παρακολουθούσα από μακριά την πορεία του και γνωρίζοντας τις δυνατότητές του συμφώνησα ν' αναλάβω``. Αυτά τόνισε ο νέος προπονητής του ``δικεφάλου του βορρά``, Αρι Χάαν, σήμερα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα Ευάγγελος Βενιζέλος από την πορεία των διαδικασιών και της ωρίμανσης των Ολυμπιακών έργων, καθώς και για την πλήρη διαφάνεια, με την οποία λειτουργεί η "Αθήνα 2004" ΑΕ. Ο κ.Βενιζέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία και υποχρέωση να συμβάλει καθοριστικά με γνησιότητα και με πρωτοβουλίες στην επαναθεμελίωση και την επαναπροβολή των Ολυμπιακών ιδεωδών.

Με πρόστιμα τιμωρήθηκαν, τελικά, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, από τον αθλητικό δικαστή, για τα επεισόδια οπαδών τους στον μεταξύ τους αγώνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με 1.000.000 δραχμές, ενώ ο Ολυμπιακός με 2.700.000, συνολικά. Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.800.000 δραχμών, για επεισόδια οπαδών του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, τ' οποίο έγινε στο ουδέτερο γήπεδο του Αργους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,11, γαλλικό φράγκο προς 49,82, λίρα Αγγλίας προς 472,62, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,57, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,85 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ, το 14-ο απο τις αρχές του έτους. Εκλεισε στις 3.322,86 μονάδες, με άνοδο 2,08% ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών είχε καταγράψει ανώτερη τιμή στις 3.442,34 μονάδες οταν σημείωνε άνοδο 3,57%. 0 δείκτης Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,98%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με χιονόνερο η χιόνι στα βόρεια αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους και χιόνια στα ορεινά, αλλά στα κεντρικά και νότια θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο μηδέν με 12 και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 11 και -1 με 6 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 12 February 1999 - 18:00:15 UTC