Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 13/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί.
- Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν και οι αγρότες.
- Δηλώσεις Σημίτη για Ευρωεκλογές.
- Επίθεση Κώστα Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.
- Στα χέρια της αστυνομίας και ο τέταρτος κακοποιός που λήστεψε την Αγροτική Τράπεζα στα Καλάβρυτα.
- Συνεχίζεται η φραστική αντιπαράθεση Γιαννόπουλου-Κεδίκογλου.
- Παρανάλωμα του πυρός συνεργείο της ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, παρά το γεγονός ότι ένα από τα βασικά τους αιτήματα, τα αυξημένα κονδύλια για τις εφημερίες, ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση. Οι γιατροί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν εξάωρες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα, ενώ οι συναδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Από τη Δευτέρα αρχίζει και η πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι θα πάρει μέτρα για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν και οι αγρότες.

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Γεωργίας. Περίπου 500 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, έξω από τη Λάρισα, χωρίς μέχρι στιγμής τουλάχιστον να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Δηλώσεις Σημίτη για Ευρωεκλογές.

Τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής, προσέδωσε ο πρωθυπουργός στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2.000. Από τις Σέρρες που βρίσκεται, στο πλαίσιο περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα, ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι η χώρα μας θα κερδίσει το στοίχημα της ένταξης στην ΟΝΕ και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής.

Επίθεση Κώστα Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Χαλκιδική που βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε προεκλογικά τερτίπια τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών και τις νομιμοποιήσεις αυθεραίτων. Παράλληλα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για νεοφώτιστους σωτήρες, από τους οποίους δεν έχουμε ανάγκη, γιατί όπως είπε, είναι επικίνδυνοι.

Στα χέρια της αστυνομίας και ο τέταρτος κακοποιός που λήστεψε την Αγροτική Τράπεζα στα Καλάβρυτα.

Αδοξο τέλος είχε η συμμορία των τεσσάρων κακοποιών που λήστεψε την Αγροτική Τράπεζα στα Καλάβρυτα. Μετά τον Γιάννη Καραδήμο και ο 32χρονος Διονύσης Ντούρος παραδόθηκε, τραυματισμένος και εξαντλημένος στους αστυνομικούς. Και οι δύο νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Συνεχίζεται η φραστική αντιπαράθεση Γιαννόπουλου-Κεδίκογλου.

Σκληρή απάντηση στον Βασίλη Κεδίκογλου, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, για τα όσα υποστηρίζει για τον ίδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αντιστασιακή του δράση. Σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει τον κ. Κεδίκογλου ώς ψυχοπαθή ο οποίος, όπως αναφέρει, βρίσκεται εκτός νοσηλευτικού καταστήματος

Παρανάλωμα του πυρός συνεργείο της ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ.

Ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια δρχ οι ζημιές που προκλήθηκαν σε συνεργείο της ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός, από γκαζάκια που πέταξαν άγνωστοι στο εσωτερικό του. Στο μεταξύ, η οργάνωση αυτόνομοι πυρήνες εξεγερτικής δράσης, ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, σε περιπολικό της αστυνομίας, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά έπαθε ελαφρά εγκαύματα ο αρχιφύλακας Δημήτρης Λιόλης, 39 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΟΦΗ, σε αγώνα της 19ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο Ηράκλειο, νίκησε 3-1 τον Ηρακλή. Τα γκολ της κρητικής ομάδας σημειώσαν οι Ιορδανίδης (15'), Μαρινάκης (33', 37'), ενώ σκόρερ του "γηραιού" αναδείχθηκε ο Στολτίδης (7'). Ετσι τώρα ο ΟΦΗ με 32 βαθμούς έπιασε την Ξάνθη στην 6η θέση, η οποία έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο, ενώ ο Ηρακλής παρέμεινε στην 8η θέση με 27 βαθμούς. Προηγείται ο Ολυμπιακός με 41 βαθμούς (18 αγ.) και ακολουθούν Παναθηναϊκός 40 (18 αγ.) και ΑΕΚ 39 (18 αγ.).

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κέρδισε τη μάχη στη συσκεψη της FIBA με θέμα την επανεξέταση της απόφασης του Κεντρικού Γραφείου περί ελεύθερης ``διακίνησης`` των μπασκετμπολιστών σε όλες τις χώρες του κόσμου. Μετά τη συνεδρίση στο Μόναχο, η απόφαση αυτή αναστέλλεται μέχρι την 1η Ιουνίου του 2000, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί να ισχύσει από τη νέα περίοδο. Παράλληλα, έως την ημερομηνία αυτή, η κάθε ηπειρωτική ζώνη διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίζει μόνη της αν θ' ακολουθήσει την απόφαση του κεντρικού Γραφείου.

Τα Βριλήσσια, σε αγώνα της 18ης ημέρας για το πρωτάθλημα Βόλεϊ ης Α1 γυναικών, που έγινε στο γήπεδο της Κυψέλης, νίκησαν 3-0 τον Πανελλήνιο. Τα σετ 25-15,25-12, 25-22. Ετσι τώρα τα Βριλήσσια παρέμειναν στην κορυφή με 35 βαθμούς, έναντι 32 του Παναθηναϊκού, που έχει έναν αγώνα λιγότερο και ο Πανελλήνιος είναι στην 3η θέση με 30 βαθμούς.

Ο πρωταθλητής μας του Πιγκ Πογκ, Καλίν Κρεάνκα, σημείωσε την τρίτη νίκη του στο ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12, που διεξάγεται στο Σπλιτ της Κροατίας. Ο Κρεάνκα (Νο 14 στον κόσμο), στον πρώτο αγώνα του για τη 2η ημέρα της διοργάνωσης, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε 3-2 τον Σουηδό Γιαν Ούβε Βάλντνερ, που είναι 5ος στην παγκόσμια κατάταξη. Ετσι τώρα ο πρωταθλητής μας έχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο ΠΑΟΚ, σε αγώνα της 5ης ημέρας για το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α2 ανδρών, που έγινε στην Πάτρα, νίκησε 20-10 τον Θρίαμβο.

Ο Εσπερος, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε την αυλαία της 15ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 ανδρών, νίκησε εκτός έδρας τον Ηλυσιακό με 75- 60.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,11, γαλλικό φράγκο προς 49,82, λίρα Αγγλίας προς 472,62, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,57, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 12 και στο Αιγαίο 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Αστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις και πιθανή βροχή, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 12 βαθμούς χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία μηδέν με 6 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 13 February 1999 - 19:00:13 UTC