Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 18/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τις παραιτήσεις των κυρίων Πάγκαλου, Παπαδόπουλου και Πετσάλνικου ζήτησε και έλαβε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.
- Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαχώρησε το μεσημέρι, τη στάση του, στην υπόθεση του Κούρδου ηγέτη.
- Σκληρή δήλωση με την οποία αποστασιοποιείται απο τους χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν, έκανε το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου.
- "Χειρίστηκα το θέμα Οτσαλάν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", δήλωσε το μεσημέρι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Ενταση το πρωί στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητούντο οι εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν.
- Νέα οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το πρωί ο Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
- Συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα οι νεολαίες όλων των κομμάτων.
- Στην ελληνική πρεσβεία, στο Ναϊρόμπι, παραμένουν, ασφαλείς, οι τρείς σύντροφοι του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
- Υπό κατάληψη εξακολουθούν να είναι οι πρεσβείες της Ελλάδας στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και τη Βέρνη.
- Την επιθυμία να στείλει αντιπροσωπεία στην Τουρκία εξέφρασε το Συμβούλιο της Ευρώπης.
- Ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον Κούρδων ανταρτών του ΠΕ- ΚΑ-ΚΑ στο βόρειο Ιράκ έχει εξαπολύσει η Αγκυρα.
- Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής, αν και συνεχίζουν την αποχή οι γιατροί του "Λαϊκού" και του ΚΑΤ.
- Υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα απο την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την κύρωση της συνθήκης του Αμστερνταμ.
- Δύο ληστείες έγιναν τις πρωϊνές ώρες στην Αθήνα.
- Ταλαιπωρία προκλήθηκε το πρωί στο επιβατικό κοινό που διακινείται με τον ηλεκτρικό, μετά απο τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας.
- Υπογράφηκε χθες στη Μόσχα η νέα συμφωνία, για εγκατάσταση των πυραύλων S- 300 στην Κρήτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις παραιτήσεις των κυρίων Πάγκαλου, Παπαδόπουλου και Πετσάλνικου ζήτησε και έλαβε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.

Τις παραιτήσεις των υπουργών Πάγκαλου, Παπαδόπουλου και Πετσάλνικου, ζήτησε και έλαβε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο κ.Σημίτης έδωσε επίσης εντολή, να αναζητηθούν οι ευθύνες όλων εκείνων, που έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα και οδήγησαν στη δημιουργία του προβλήματος. Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Ρέππας τόνισε οτι ο πρωθυπουργός, δεν είχε οποιαδήποτε ευθύνη και ανάμιξη στην υπόθεση Οτσαλάν, απλά ενημερωνόταν. Ο κ. Ρέππας δήλωσε επίσης ότι οι συνθήκες κράτησης του Κούρδου ηγέτη και οι απαιτούμενες εγγυήσεις για τη ζωή του, αποτελούν θέμα πρώτης σημασίας. Η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν την υποχρέωση πρόσθεσε, να διασφαλίσουν την εφαρμογή των αρχών και των κανόνων του δικαίου και δεν θα πρέπει να παραμείνουν απλοί παρατηρητές.

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαχώρησε το μεσημέρι, τη στάση του στην υπόθεση του Κούρδου ηγέτη.

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαχώρησε το μεσημέρι, με δηλώσεις του, τη στάση, την οποία τήρησε, στους χειρισμούς για την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη. Τόνισε ότι απο την πρώτη στιγμή εισηγήθηκε τη σύλληψη όλων όσων σχεδίασαν ή επέτρεψαν την άφιξη Οτσαλάν στην Ελλάδα. Εισηγήθηκε επίσης τη σύλληψη του Οτσαλάν και όλων των συνοδών του και δημοσιοποίηση του γεγονότος. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πώς εισηγήθηκε τη δημοσιοποίηση των εξελίξεων και την περασμένη Κυριακή, όταν ήταν εμφανές ότι δεν ήταν δυνατή η απεμπλοκή του θέματος. Τόνισε ότι οι εισηγήσεις του δεν έγιναν δεκτές ενω επισήμανε δε ότι δεν καλύπτεται πίσω απο τη συλλογική ευθύνη.

Σκληρή δήλωση με την οποία αποστασιοποιείται απο τους χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν, έκανε το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σκληρή δήλωση, με την οποία αποστασιοποιείται απο τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση Οτσαλάν, έκανε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Τονίζει ότι τα τελευταία γεγονότα έπληξαν το κύρος της χώρας μας, υπονόμευσαν το αίσθημα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας του φιλόξενου ελληνικού λαού και δημιούργησαν σημαντικά ερωτηματικά για τα πραγματικά γεγονότα. Ο κ. Παπανδρέου καλεί τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ζητεί ενημέρωση για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

"Χειρίστηκα το θέμα Οτσαλάν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", δήλωσε το μεσημέρι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε ότι χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει τη συνείδησή του ήσυχη. Για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν ενήμερος και θα πρέπει να μιλάει για θέματα που γνωρίζει. Πρόσθεσε ότι αυτοί που έφεραν τον Κούρδο ηγέτη στην Ελλάδα εγκλημάτησαν κατά του Εθνους και είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Οτσαλάν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ, εξέφρασε το μεσημέρι την ικανοποίηση του για την παραίτηση του έλληνα ομολόγου του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ενταση το πρωί στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητούντο οι εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν.

Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητούντο οι εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν. Αφορμή ήταν η απουσία του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, απο την Επιτροπή, καθώς, όπως είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής, είχε συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, δήλωσε ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του απο τον κ Πάγκαλο. Ο Στέλιος Παπαθεμελής ζήτησε μέχρι και τη βίαιη προσαγωγή του στην Επιτροπή, ενώ ο κ. Σπυριούνης είπε ότι αν το κόμμα του ενέχεται σε τέτοια ατιμία είναι έτοιμος να φύγει απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είπε ότι η μόνη απάντηση πλέον είναι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε.

Νέα οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το πρωί ο Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν 42 μέλη της, προκειμένου να συζητηθούν οι χειρισμοί στο θέμα Οτσαλάν. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επέκριναν με δριμύτητα την κυβέρνηση. Στη Νέα Δημοκρατία συνεδρίασε το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αντικείμενο την υπόθεση Οτσαλάν. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης,τονίζοντας ότι η χώρα μας δοκιμάζεται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μίλησε για φιάσκο και διασυρμό και πρόσθεσε ότι η χώρα και η αξιοπιστία της έχουν εκτεθεί. Το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, έδωσε συνέντευξη Τύπου, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα οι νεολαίες όλων των κομμάτων.

Για το απόγευμα όλες οι νεολαίες όλων των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την τουρκική πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, διοργανώνει συγκέντρωση το απόγευμα, η επιτροπή αλληλεγγύης του Κουρδιστάν, η οποία θα πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Στην ελληνική πρεσβεία, στο Ναϊρόμπι, παραμένουν, ασφαλείς, οι τρείς σύντροφοι του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι παραμένουν τρείς σύντροφοι του Κούρδου ηγέτη, οι οποίοι δηλώνουν σε τηλεφωνικές επαφές με ραδιοσταθμούς της Αθήνας, πως είναι ασφαλείς όσο βρίσκονται εκεί. Στο μεταξύ στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών, προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση της μικτής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Στην επιτροπή αυτή μετέχει και ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος.

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να είναι οι πρεσβείες της Ελλάδας στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και τη Βέρνη.

Στο μέτωπο των πρεσβειών υπό κατάληψη εξακολουθούν να είναι διπλωματικές αποστολές στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και τη Βέρνη.Στην Κύπρο η κυβέρνηση διόρισε ειδικό ανακριτή για να εξετάσει τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ταξίδευε με κυπριακό διαβατήριο, που έφερε τα στοιχεία του δημοσιογράφου, Λάζαρου Μαύρου.

Την επιθυμία να στείλει αντιπροσωπεία στην Τουρκία εξέφρασε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, εξέφρασε σήμερα την επιθυμία να στείλει αντιπροσωπεία στην Τουρκία για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η Ρώμη κάλεσε την Αγκυρα να διασφαλίσει τη διεξαγωγή μία δίκαιης δίκης για τον Οτσαλάν και να μην του επιβληθεί η θανατική ποινή. Η τουρκική τηλεόραση έδειξε σήμερα νέο βίντεο απο τη μεταφορά του Οτσαλάν στη φυλακή. Τον δείχνουν σε μία ταπεινωτική στάση μπροστά απο δύο τουρκικές σημαίες, ενω κάποια στιγμή ακούγεται να λέει, οτι έχει πρόβλημα με τα μάτια του. Η παρουσιάστρια ανέφερε, οτι οι εικόνες αυτές, δείχνουν τη συνθηκολόγηση της τρομοκρατίας. Στο μεταξύ τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις ισραηλινές διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό ενισχύθηκαν, καθώς εκφράζονται φόβοι για κουρδικές επιθέσεις, μετά το θάνατο τριών Κούρδων διαδηλωτών απο τα πυρα φρουρών του ισραηλινού προξενείου στο Βερολίνο. Στη διάρκεια της νύχτας, οργισμένοι Κούρδοι, οπλισμένοι με μπαστούνια του μπέιζ μπόλ και μολότωφ, εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον Κούρδων ανταρτών του ΠΕ- ΚΑ-ΚΑ στο βόρειο Ιράκ έχει εξαπολύσει η Αγκυρα.

Στο μεταξύ ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον Κούρδων ανταρτών του ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ στο βόρειο Ιράκ έχει εξαπολύσει η Αγκυρα, αγνοώντας το κύμα των κουρδικών αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο, για τη σύλληψη του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Περίπου 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με την κάλυψη της αεροπορίας, έχουν αναπτυχθεί στο ιρακινό έδαφος, με στόχο να επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στους Κούρδους. Την ίδια ώρα η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη περισσότερους απο 350 υποστηρικτές του μεγαλύτερου νόμιμου φιλοκουρδικού κόμματος "Χαντέπ". Ο πιθανός διάδοχος του Οτσαλάν στο ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ Τσεμίλ Μπαγίκ, προειδοποίησε σήμερα οτι ο αγώνας των Κούρδων συνεχίζεται, παρά τη σύλληψη του ηγέτη τους.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής, αν και συνεχίζουν την αποχή οι γιατροί του "Λαϊκού" και του ΚΑΤ.

Κανονικά λειτουργούν απο σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς έληξαν χθες οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχε κηρύξει η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ και αναβλήθηκε η γενική συνέλευση του κλάδου γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Εξαίρεση αποτελούν οι γιατροί του "Λαϊκού" και του ΚΑΤ, οι οποίοι συνεχίζουν την αποχή απο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Επίσης, απο τα καθήκοντά τους απέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα απο την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την κύρωση της συνθήκης του Αμστερνταμ.

Υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα απο την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την κύρωση της συνθήκης του Αμστερνταμ. Υπερ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, κατά του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ, ενώ οι βουλευτές του Συνασπισμού δήλωσαν παρών.

Δύο ληστείες έγιναν τις πρωϊνές ώρες στην Αθήνα.

Δύο ληστείες έγιναν τις πρωϊνές ώρες στην Αθήνα. Η πρώτη σε βάρος του οδηγού ταξί Σάββα Καπέλου, απο τον οποίο δύο άγνωστοι, με την απειλή πιστολιού, άρπαξαν στο Μενίδι 15 χιλιάδες δραχμές και εξαφανίστηκαν. Η δεύτερη έγινε στον Κολωνό, σε καφενείο, όπου Αλβανοί ακινητοποίησαν τον ομοεθνή υπάλληλο του καφενείου καθώς και επτά θαμώνες, τους έδεσαν με χειροπέδες, άρπαξαν 70 χιλιάδες δραχμές απο το καφενείο και προσωπικά είδη απο τους πελάτες και εξαφανίστηκαν.

Ταλαιπωρία προκλήθηκε το πρωί στο επιβατικό κοινό που διακινείται με τον ηλεκτρικό, μετά απο τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας.

Ταλαιπωρία προκλήθηκε το πρωί στο επιβατικό κοινό που διακινείται με τον ηλεκτρικό. Αγνωστος τηλεφώνησε και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε ένα βαγόνι. Ολα τα τρένα εκκενώθηκαν, η κυκλοφορία σταμάτησε, ενώ γίνονται έρευνες απο πυροτεχνουργούς και δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπογράφηκε χθες στη Μόσχα η νέα συμφωνία, για εγκατάσταση των πυραύλων S- 300 στην Κρήτη.

Υπογράφηκε χθες στη Μόσχα η νέα συμφωνία, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κρήτη. Τη συμφωνία υπέγραψε ο υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Χρυσοστομής και εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας που κατασκευάζει τους πυραύλους, παρουσία του γενικού διευθυντή εξοπλισμών της Ελλάδας, Γιάννη Σμπώκου. Ο κ.Χρυσοστομής είχε χθες και ιδιαίτερη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του στρατάρχη Σερκέεφ με τον οποίο εξέτασε θέματα περαιτέρω στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αγωνίζονται σήμερα στο πλαίσιο των επαναληπτικών αγώνων της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Στις 4 και τέταρτο η Ξάνθη υποδέχεται τον Ολυμπιακό, απο τον οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα με 3-1. Εξάλλου, στις 7.00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, τον οποίο είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα με 3-0. Και τα δύο παιγνίδια, θα μεταδοθούν απ'ευθείας απο την ΕΤ-1. Χθες, στα ημιτελικά προκρίθηκαν Ηρακλής και Αθηναϊκός.

Την ισπανική Ταουγκρές, υποδέχεται σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 6-ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκα. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 9.30 και θα μεταδοθεί απ'ευθείας απο το "Σκάι". Χθες, η Τιμσίστεμ Μπολόνια νίκησε στο Φάληρο τον Ολυμπιακό με 73-62 και η ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα, τον ΠΑΟΚ με 77-67.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 474,47, ελβετικό φράγκο προς 204,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,02, τη λίρα Κύπρου προς 561,29 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια επικρατούν σήμερα στα βορειοδυτικά, ενώ τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα νησιά του βόρειου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Προς το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση απο τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικα και το Ιόνιο τους 13 και στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου. Αύριο, στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 18 February 1999 - 17:00:13 UTC