Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους Ευρωπαίους για τουρκικέςσυκοφαντίες.
- Συνεχίζει να πυροδοτεί το κλίμα η Τουρκία.
- Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καραμανλής και Κωνσταντόπουλος.
- Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση απο διεθνείς επενδυτικούς οίκους.
- Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε στάση εργασίας αύριο στην Αττική.
- Απέχουν οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου.
- Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα η μεταγραφή της σπρίντερ Μαρλέν Οτι στον Ολυμπιακό.
- Απόψε Ελλάδα-Γερμανία για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο μπάσκετ.
- Αγώνα δρόμου δίνει το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού για να είναι έτοιμος ο Κούλης Καραταίδης για το παιχνίδι με τη Γιουβέντους.
- Θέμα χρόνου είναι πλέον το ``διαζύγιο`` ΑΕΚ-Δώνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους Ευρωπαίους για τουρκικέςσυκοφαντίες.

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής απο τη Βουλή, για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης Οτσαλάν, δήλωσε οτι θα προτείνει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Βόνη μεθαύριο και στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Κυριακή, θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη συκοφαντική εκστρατεία της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας. Υπο την προεδρία του κ. Σημίτη συνεδριάζουν σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζει να πυροδοτεί το κλίμα η Τουρκία.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση του Τούρκου προέδρου, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών, που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Οτσαλάν υποστηρίζει οτι το ΡΚΚ βοηθούσαν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Νότιος Αφρική και η πρώην Τσεχοσλοβακία. Χθες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και εξέτασε την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. Στην Ιταλία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα η πρώτη απόφαση για τη χορήγηση ή μη πολιτικού ασύλου στον Οτσαλάν.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καραμανλής και Κωνσταντόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, επισκέφθηκε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Στεφανόπουλο και του εξέφρασε τις ανησυχίες του για την εξέλιξη της υπόθεσης Οτσαλάν. Σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, με επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς, ζητεί να ορίσουν συναντήσεις, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση απο διεθνείς επενδυτικούς οίκους.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε οτι τον κορυφαίο στόχο της κυβέρνησης, ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ, ουδείς μπορεί να ανακόψει. Η πολιτική αναταραχή, λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν, έχει μεν οδηγήσει σε κάποιους προβληματισμούς στις διεθνείς αγορές, όμως το αίσθημα που φαίνεται να υπερισχύει είναι ότι δύσκολα μπορεί να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, που δίνει μια εικόνα του κλίματος, που επικρατεί στους ξένους επενδυτικούς οίκους.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε στάση εργασίας αύριο στην Αττική.

Τρίωρη στάση εργασίας 12μμ - 3μμ σ' όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη, πρώτη μέρα του κοινωνικού διαλόγου για το φορολογικό. Οι συνδικαλιστές του δημοσίου απαιτούν να ισχύσουν οι κυβερνητικές υποσχέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις στο εισόδημα του 1999. Ζητούν ακόμα πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση των κοινωνικών δαπανών και θεσμοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο.

Απέχουν οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου εξακολουθούν να απέχουν απο τις εφημερίες και τα χειρουργεία. Ζητούν την αλλαγή της διοίκησης του Ιδρύματος, την οποία κατηγορούν για αδυναμίες.

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ.

Ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό Αθήνας και Πειραιά. Στάση εργασίας από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα η μεταγραφή της σπρίντερ Μαρλέν Οτι στον Ολυμπιακό.

Μεγάλη μεταγραφική έκπληξη πραγματοποιήθηκε στο στίβο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος απέσπασε την υπόσχεση από την Τζαμαϊκανή σπρίντερ, Μαρλέν Οτι, ότι θ' αγωνιστεί στο διασυλλογικό πρωτάθλημα του Απριλίου με τα ``ερυθρόλευκα``. Πάντως αναμένεται η συμφωνία να κλείσει οριστικά σήμερα μετά το μίτινγκ στίβου "Αθήνα '99" που θα γίνει στο ΣΕΦ, σε συνάντηση που θα έχουν παράγοντες του Ολυμπιακού με την 39χρονη αθλήτρια.

Απόψε Ελλάδα-Γερμανία για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο μπάσκετ.

Δυο προβλήματα αντιμετωπίζει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενόψει του σημερινού αγώνα με την Γερμανία για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει στο κλειστό γήπεδο της Δράμας. Ο Δημήτρης Παπανικολάου τις τελευταίες ώρες ταλαιπωρείται από ίωση και δεν προπονήθηκε καθόλου χθες, ενώ ο Γιώργος Μπαλογιάννης έχει πρόβλημα στη μέση και αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήρε μέρος στο διπλό.

Αγώνα δρόμου δίνει το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού για να είναι έτοιμος ο Κούλης Καραταίδης για το παιχνίδι με τη Γιουβέντους.

Αγώνα δρόμου δίνει το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού έτσι ώστε να είναι έτοιμος ο Κούλης Καραταίδης για το παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Ο διεθνής λίμπερο τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Βέροια και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης. Σήμερα θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις,προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του και το άν θα παίξει με τη Γιουβέντους.

Θέμα χρόνου είναι πλέον το ``διαζύγιο`` ΑΕΚ-Δώνη.

Θέμα χρόνου είναι πλέον το ``διαζύγιο`` ΑΕΚ-Δώνη. Ο επιθετικός παίκτης είπε στον Ολεγκ Μπλαχίν να μην τον υπολογίζει για τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους και η συμπεριφορά του δείχνει ότι δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, κάτι με το οποίο συμφωνεί και η διοίκηση της ΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,21 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,61, γαλλικό φράγκο προς 49,97, λίρα Αγγλίας προς 482,85, ελβετικό φράγκο προς 205,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,93, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,70, τη λίρα Κύπρου προς 564,84 και το ευρώ προς 327,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Γρήγορη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 9 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 2 με 13 και στο Αιγαίο 8 με 16 βαθμούς.Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές,προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 13 και στη Θεσσαλονίκη 2 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 24 February 1999 - 8:00:09 UTC