Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονα αντέδρασε η κυβέρνηση, στις δηλώσεις της γραμματέας του Οτσαλάν, περί εμπλοκής της χώρας μας, στη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη.
- Στη συνέντευξή της, η γραμματέας του Οτσαλάν, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά, σχετικά με την υπόθεση.
- Για αχαριστία κατηγόρησε τη συνεργάτιδα του Οτσαλάν, ο Μίκης Θεοδωράκης.
- Ολοκληρώθηκαν χθες, οι καταθέσεις των τριών συνεργατιδών του Οτσαλάν στους Εισαγγελείς, για την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη.
- Την παραίτηση του πρωθυπουργού, για την υπόθεση Οτσαλάν, ζήτησαν Ν.Δ, ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ.
- Αυξάνονται τα αστικά τηλεφωνήματα απο αύριο.
- Εκλογές διεξάγονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη συνέδρων.
- Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και οι δικηγόροι όλης της χώρας, προκειμένου να αναδείξουν τα νέα διοικητικά τους συμβούλια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη δεύτερη θέση στον πρώτο ημιτελικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατέκτησε η εθνική μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών.
- Καθοριστική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο, αφού επικράτησε με 2-1 επι του ΟΦΗ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονα αντέδρασε η κυβέρνηση, στις δηλώσεις της γραμματέας του Οτσαλάν, περί εμπλοκής της χώρας μας, στη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη.

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στους ισχυρισμούς της γραμματέας του Οτσαλάν περί εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη. Η Ελλάδα, τόνισε ο κ.Ρέππας είναι δημοκρατική χώρα και το ανθελληνικό παραλλήρημα με την υιοθέτηση της πιο αισχρής τουρκικής προπαγάνδας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Παράλληλα υπογράμμισε ότι πολλά είναι τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Καλούμε, τόνισε, όλους τους αλλογενείς πολίτες να σεβαστούν τη χώρα που τους φιλοξενεί και τους παρέχει τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή να πάψουν να διεκδικούν ρόλους που ανήκουν μόνο στον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Στη συνέντευξή της, η γραμματέας του Οτσαλάν, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά, σχετικά με την υπόθεση.

Στη συνέντευξή της η γραμματέας του Οτσαλάν, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, σχετικά με την υπόθεση. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι εναπλάκη σε συνωμοσία κατά του ηγέτη της, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει στοιχεία. Ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός, οι παραιτηθέντες υπουργοί και ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ, συμμετείχαν σε μια διεθνή συνωμοσία των ΗΠΑ, της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Ρωσίας. Ανέφερε ότι καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα της Κένυας έπαιξαν οι παρεμβάσεις Ελληνα επιχειρηματία, χωρίς να τον κατανομάσει. Ισχυρίστηκε ότι για την αναχώρηση του Οτσαλάν απο το Ναϊρόμπι, καταλυτικής σημασίας ήταν ένα τηλεφώνημα του κ. Πάγκαλου, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Κούρδο ηγέτη ότι είχαν κανονιστεί τα πάντα με την κυβέρνηση της Κένυας.

Για αχαριστία κατηγόρησε τη συνεργάτιδα του Οτσαλάν, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Για αχαριστία και συκοφαντία κατηγόρησε τη γραμματέα του Οτσαλάν ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ενω διευκρίνισε ότι δεν θα παραστεί ο ίδιος στη συναυλία υπερ των Κούρδων, που διοργανώνεται αύριο στο κέντρο της Αθήνας. Τόνισε ότι ουδέποτε η Ελλάδα βρέθηκε στο πλευρό των καταπιεστών αλλά αντίθετα ήταν πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων και των θυμάτων. Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που ακούστηκαν δεν αφορούν τον κ. Σημίτη και τον κ. Πάγκαλο αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Ολοκληρώθηκαν χθες, οι καταθέσεις των τριών συνεργατιδών του Οτσαλάν στους Εισαγγελείς, για την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ, οι καταθέσεις των τριών συνεργατιδών του Οτσαλάν στους Εισαγγελείς, που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση για την είσοδο και διαμονή του Κούρδου ηγέτη στη χώρα μας. Σε νέες δηλώσεις της η κ. Κιλίτς προσπάθησε να αναστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε απο τα όσα υποστήριξε νωρίτερα, στη διάρκεια της συνέντευξης της. Πρόσθεσε ότι επιχειρήθηκε διαστρέβλωση των δηλώσεών της, ενω ευχαρίστησε τον αδελφό, όπως τον χαρακτήρισε, ελληνικό λαό καθώς και τον ΥΠΕΞ, Γιώργο Παπανδρέου.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού, για την υπόθεση Οτσαλάν, ζήτησαν Ν.Δ, ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής, απο την Κρήτη, δήλωσε ότι ξενίζει η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης στο θέμα Οτσαλάν και αρνείται να πιστέψει ότι Ελληνας πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργός, διέπραξε μία τέτοια, ατιμία, σε βάρος της χώρας και του έθνους. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, Αρης Σπηλιωτόπουλος, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, προκειμένου, όπως σημειώνει, να σωθεί το γόητρο της χώρας. Απαντώντας ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η δήλωση αυτή συνιστά μείζονα πρόβλημα και μνημείο μικροκομματικής ανευθυνότητας, επειδή υιοθετεί ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον της χώρας. Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησαν επίσης το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, ενώ η Πολιτική Ανοιξη τόνισε ότι οι δηλώσεις της συνεργάτιδας του Οτσαλάν επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο σχέδιο εναντίον του Κούρδου ηγέτη.

Αυξάνονται τα αστικά τηλεφωνήματα απο αύριο.

Αυξάνονται τα αστικά τηλεφωνήματα απο αύριο. Για τις τοπικές κλήσεις οι μονάδες θα πέφτουν κάθε λεπτό αντί για 3λεπτο που ήταν μέχρι σήμερα και θα χρεώνονται 6 δραχμές. Παράλληλα το νέο τιμολόγιο του ΟΤΕ προβλέπει μικρές μειώσεις στα υπεραστικά και διεθνή τηλεφωνήματα.

Εκλογές διεξάγονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη συνέδρων.

Εκλογές διεξάγονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των συνέδρων. Ειδικότερα, 215 χιλιάδες περίπου μέλη του κόμματος προσέρχονται στις κάλπες για την εκλογή των 5,5 χιλιάδων αντιπροσώπων, ενόψει του συνεδρίου του Μαρτίου.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και οι δικηγόροι όλης της χώρας, προκειμένου να αναδείξουν τα νέα διοικητικά τους συμβούλια.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι δικηγόροι όλης της χώρας, προκειμένου να αναδείξουν τα νέα διοικητικά τους συμβούλια για την ερχόμενη τριετία. Οι εκλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ψηφίζουν 20 χιλιάδες περίπου δικηγόροι θα συνεχιστούν και αύριο. Εάν δεν αναδειχθεί πρόεδρος απο τον πρώτο γύρο της εκλογής, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στις 7 και 8 Μαρτίου, οπότε θα αναμετρηθούν οι δύο επικρατέστεροι απο τον πρώτο γύρο. Στο δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας τη διοίκηση διεκδικούν 10 συνδυασμοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη δεύτερη θέση στον πρώτο ημιτελικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατέκτησε η εθνική μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών.

Τη δεύτερη θέση στον πρώτο ημιτελικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατέκτησε η εθνική μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αγώνα για την 10η και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης που έγινε στο Σαρλερουά, επικράτησε με 82-73 του Βελγίου και έφτασε τους 17 βαθμούς, όσους και η Γερμανία που όμως πήρε την τρίτη θέση λόγω της διαφοράς στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Καθοριστική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο, αφού επικράτησε με 2-1 επι του ΟΦΗ.

Καθοριστική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο, αφού επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η "αυλαία" της 21ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το ματς κρίθηκε στα 14 τελευταία λεπτά, αφού σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 76ο λεπτό με τέρμα του Πέτρου Μαρινάκη, για το οποίο διαμαρτύρονται οι ερυθρόλευκοι ότι προηγήθηκε χέρι. Τα τέρματα του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Γεωργάτος στο 77 με πέναλτι και Καραπιάλης στο 89.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,07, γαλλικό φράγκο προς 49,81, λίρα Αγγλίας προς 474,37, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,84, τη λίρα Κύπρου προς 561,76 και το ευρώ προς 326,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 2 με 17 και στο Αιγαίο 8 με 18 βαθμούς. Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 5 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 1 με 13 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη. Για αύριο σε όλη τη χώρα, προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 28 February 1999 - 8:00:10 UTC