Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις πρωθυπουργού για διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες.
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος για ελληνοτουρκικά.
- Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απο υπουργό Εξωτερικών.
- Συνεχίζεται η εισαγγελική εξέταση για το θέμα Οτσαλάν.
- Ανάπτυξη και απασχόληση προωθούν τα σοσιαλιστικά κόμματα.
- Αυξηση 2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
- Περικοπή της διδακτέας ύλης επιδιώκει η ΟΛΜΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη Ολυμπιακού και ήττα Παναθηναϊκού σε αγώνες για την Ευρωλίγκα.
- Παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Δανιήλ.
- Τη γνωστή "συνταγή"θα χρησιμοποιήσει ο Μπάγεβιτς με τη Γιουβέντους.
- Νίκη στα προημιτελικά του κυπέλλου Σαπόρτα, πέτυχε ο Αρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις πρωθυπουργού για διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες.

Υπάρχουν πολλοί, που προσπαθούν να προωθήσουν απόψεις και πολιτικές, με διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες και τη δημιουργία γεγονότων, που οδηγούν σε έκρυθμες καταστάσεις, όπως η παράνομη είσοδος του Οτσαλάν στην Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Σημίτης χθες απο το Μιλάνο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός παρέσχε πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με το θέμα, που ανέκυψε με το τηλεγράφημα του Σουηδικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο οποίο φέρεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών να είπε ότι η Αθήνα αναγκάσθηκε να δώσει τον Οτσαλάν στους Τούρκους.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για ελληνοτουρκικά.

Ανυπόστατες χαρακτήρισε ο κ. Ρέππας, τις φήμες για επεισόδια στο Αιγαίο και τη δημιουργία έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, φήμες τις οποίες απέδωσε σε κύκλους, που κινούνται από πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες. Ο κ. Ρέππας συνέστησε νηφαλιότητα και ψυχραιμία σε πολίτες και επιχειρηματίες, προσθέτοντας οτι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες φήμες στο μέλλον με αφορμή την επιδίωξη κάποιων να κερδοσκοπήσουν.

Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απο υπουργό Εξωτερικών.

Είναι ανάγκη η χώρα μας να προωθήσει τη διακομματική συνεργασία και είναι αδήριτη η ανάγκη να παίξουν και τα κόμματα έναν επιτελικό ρόλο στην υποβοήθηση των εθνικών μας προσπαθειών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις, που είχε χθες, με τους προέδρους του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΝ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση Οτσαλάν και γενικότερα για εξωτερικά θέματα. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Συνεχίζεται η εισαγγελική εξέταση για το θέμα Οτσαλάν.

Ο τέως πρέσβης μας στην Κένυα, κ. Κωστούλας, κατέθεσε για άλλες 7 ώρες χθες ως μάρτυρας στους εισαγγελείς, που διενεργούν την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και τις συνθήκες εισόδου, παραμονής και αποχώρησης από την Ελλάδα του Οτσαλάν. Επίσης, συμπληρωματική επί 3ωρο ήταν και η κατάθεση του τέως διευθυντή δημοσίων σχέσεων του κρατικού αερολιμένα, κ.Ευαγγελάτου. Οι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν και να εξετάσουν συμπληρωματικά δύο με τρεις ακόμη μάρτυρες και ακολούθως θα συντάξουν το πόρισμα.

Ανάπτυξη και απασχόληση προωθούν τα σοσιαλιστικά κόμματα.

Τα σοσιαλιστικά κόμματα επαγγέλονται μια διακυβέρνηση, που δίνει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην ταχύτερη ενοποίηση της Ευρώπης, δήλωσε ο κ. Σημίτης, με την ολοκλήρωση χθες των εργασιών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που συνεδρίασε στο Μιλάνο. Οι σοσιαλιστές, πρόσθεσε, προχωρούν σε συντονισμό των πολιτικών τους για την ανάπτυξη και την απασχόληση και αυτή "η πορεία θα δείξει αποτελέσματα". Στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΚ επανεξελέγη ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Αυξηση 2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Αύξηση 2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα δοθεί το 1999, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά από συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ για τον τρόπο υλοποίησης της μισθολογικής πολιτικής του 1999. Η αύξηση, που θα δοθεί από την 1η Ιανουρίου στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, θα ενσωματωθεί εξ' ολοκλήρου στο βασικό μισθό.

Περικοπή της διδακτέας ύλης επιδιώκει η ΟΛΜΕ.

Ως "συνειδητή τιμωρητική διαδικασία για τους μαθητές, που κινητοποιήθηκαν και αγωνίστηκαν", χαρακτηρίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να περικόψει την εξεταστέα ύλη, όπως ζήτησαν οι καθηγητές με το αιτιολογικό ότι δεν θα προλάβουν να τη διδαχθούν οι μαθητές, που είχαν κάνει καταλήψεις και έχασαν μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης. Η Ομοσπονδία καλύπτει νομικά και ηθικά τους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και κάθε εκπαιδευτικό, που θα αρνηθεί να απασχοληθεί για τη διαδικασία αναπλήρωσης της ύλης τα Σάββατα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη Ολυμπιακού και ήττα Παναθηναϊκού σε αγώνες για την Ευρωλίγκα.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ''8'' της Ευρωλίγκα έκανε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 78-66 της ιταλικής Βαρέζε στο ΣΕΦ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Τιμσίστεμ Μπολόνια με 63-58 και έχασε το πλεονέκτημα έδρας που είχε στις αναμετρήσεις του με την ιταλική ομάδα. Οι επόμενοι αγώνες θα γίνουν την Πέμπτη στο Βαρέζε και την Μπολόνια αντίστοιχα.

Παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Δανιήλ.

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης Δανιήλ. Μετά την συνάντηση που ο Ελληνας τεχνικός και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ανακοινώθηκε επίσημα η λύση της συνεργασίας τους, που ήρθε μετά από επιθυμία και των δύο πλευρών. Επικρατέστερος αντικαταστάτης του Δανιήλ, θεωρείται ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Κυράστα, Αναστασιάδη και Γκμόχ. Χρέη προσωρινού τεχνικού εκτελεί ο Βαγέλλης Βλάχος.

Τη γνωστή "συνταγή"θα χρησιμοποιήσει ο Μπάγεβιτς με τη Γιουβέντους.

Την γνωστή ''συνταγή'' που δοκιμάσθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στα έξι παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα στο τσάμπιονς λιγκ, θα χρησιμοποιήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει στο ''Ντελε Αλπι'' με τη Γιουβέντους, αφού θα παρατάξει ένα σχήμα ικανό να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Αυτός άλλωστε θα είναι και ο πρωταρχικός στόχος, με επιθετικό δίδυμο τους Γιαννακόπουλο, Γκόγκιτς.

Νίκη στα προημιτελικά του κυπέλλου Σαπόρτα, πέτυχε ο Αρης.

Νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Σαπόρτα, πέτυχε ο Αρης. Στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, οι ''κίτρινοι'' συνέτριψαν στο Αλεξάνδρειο την Πιβοβάρνα Λάσκο από την Σλοβενία με 95-72.Ετσι,ο επαναληπτικός που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην έδρα της Πιβοβάρνα, θα έχει εκτός απροόπτου, διαδικαστικό χαρακτήρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,66 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,15, γαλλικό φράγκο προς 49,84, λίρα Αγγλίας προς 483,32, ελβετικό φράγκο προς 205,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,16, τη λίρα Κύπρου προς 559,54 και το ευρώ προς 326,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 2 με 20 και στα νησιά 6 με 18 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με δυτικούς ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 6 με 19 και 2 με 18 αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 3 March 1999 - 8:00:11 UTC