Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα θα αποφασιστεί να ασκηθεί δίωξη για υπόθεση Οτσαλάν.
- Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαψεύδει φήμες για ένταση στο Αιγαίο.
- Κοινή ελληνο-βουλγαρική πρωτοβουλία για Κόσοβο.
- Δηλώσεις ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου.
- Αρνείται η κυβέρνηση οτι ασκούνται πιέσεις απο ΗΠΑ.
- Νέες έρευνες για το αλιευτικό "Λυμπέριος".
- Συνομιλίες Μίλερ σε Λευκωσία και Αθήνα για Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε με 3-2 την Κροατία.
- Μελλοντικά όνειρα Παναθηναικού για τους Κροάτες Σούκερ και Μπόμπαν.
- Αύριο η κλήρωση του 31ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα θα αποφασιστεί να ασκηθεί δίωξη για υπόθεση Οτσαλάν.

Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας,για το θέμα Οτσαλάν, παραδόθηκε χθες στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Γιώργο Κολιοκώστα, ο οποίος σήμερα θα αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι άσκησης ποινικής δίωξης σε άτομα, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαψεύδει φήμες για ένταση στο Αιγαίο.

Διέψευσε τις φήμες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και τη λήψη έκτακτων μέτρων στις Ενοπλες Δυνάμεις. Σε ανακοίνωσή του τονίζεται οτι οι συγκεκριμένες φήμες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, εξι τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε παραβάσεις και παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή της Λήμνου. Τα Επιμελητήρια του Αιγαίου με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν το πλήγμα, που ενδέχεται να υποστούν οι οικονομίες των νησιών απο τη συνέχιση των φημών για ένταση.

Κοινή ελληνο-βουλγαρική πρωτοβουλία για Κόσοβο.

Πρωτοβουλία σύγκλησης διαβαλκανικής διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των Βαλκανίων για το Κοσσυφοπέδιο, πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων του Ραμπουγιέ, θα αναλάβουν Ελλάδα και Βουλγαρία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, που περιοδεύει στις βαλκανικές χώρες, είχε χθες συνομιλίες με τους ομολόγους του στα Τίρανα, τα Σκόπια και στη Σόφια. Σήμερα επισκέπτεται το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Δηλώσεις ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του 5ου Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 18 με 21 του μηνός. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου, πώς αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις ευρωεκλογές θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Δεν μου αρέσουν τα ηττοπαθή σενάρια και δεν συμπράττω σε αυτά, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δραματική έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος χαρακωμάτων, απηύθυνε η Βάσω Παπανδρέου, ενώ για ανταγωνισμό χωρίς αρχές, που υποβαθμίζει το κόμμα, έκανε λόγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αρνείται η κυβέρνηση οτι ασκούνται πιέσεις απο ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση αν και διέψευσε κατηγορηματικά οτι έχει γίνει αποδέκτης συγκεκριμένων πιέσεων απο αμερικανικής πλευράς, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι έχει διαμορφωθεί ένα σχετικό κλίμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης οτι δεν έχει τεθεί θέμα παγώματος στις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στη χώρα μας. Στο μεταξύ, συνεχίζει την πολυήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Ποντέστα. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Αλ Γκορ.

Νέες έρευνες για το αλιευτικό "Λυμπέριος".

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι έρευνες, στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου, μετά τον εντοπισμό ευρημάτων, που πιθανόν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του αλιευτικού σκάφους "Λυμπέριος", του οποίου αγνοείται και το 7μελές πλήρωμά του. Χθες τα δίχτυα της μηχανότρατας "Ευαγγελία", που ψάρευε τέσσερα μίλια ανοιχτά της Κύθνου, μπλέχτηκαν σε άγνωστο βαρύ αντικείμενο και ακολούθως ήρθαν στην επιφάνεια της θάλασσας πετρέλαια.

Συνομιλίες Μίλερ σε Λευκωσία και Αθήνα για Κυπριακό.

Κινητικότητα στο Κυπριακό. Πληροφορίες αναφέρουν οτι μελετάται το ενδεχόμενο εμπλοκής των 8 πλουσιότερων χωρών του κόσμου σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας. Στην Αθήνα αναμένεται το απόγευμα απο τη Λευκωσία ο ειδικός συντονιστής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Μίλερ, που χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη, πριν την αναχώρησή του θα έχει συνάντηση με το Ραούφ Ντενκτάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε με 3-2 την Κροατία.

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε με 3-2 την Κροατία σε έναν συναρπαστικό φιλικό αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία περίπου 5.000 θεατών, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση πριν τις καθοριστικές αναμετρήσεις της με Νορβηγία και Λετονία γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Στέλιος Γιαννακόπουλος (11`, 55`) και Ντέμης Νικολαίδης (86`), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Βλάοβιτς (68`) και Σούκερ (80`-πέναλτι).

Μελλοντικά όνειρα Παναθηναικού για τους Κροάτες Σούκερ και Μπόμπαν.

"Παραθυράκι" ελπίδας για τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά το ενδεχόμενο ν' αποκτήσει μελλοντικά τους Κροάτες διεθνείς ποδοσφαιριστές, Νταβόρ Σούκερ και Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ,Γιώργος Βαρδινογιάννης τους δέχθηκε χθες στο γραφείο του και συζήτησε μαζί τους θέματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ,ενώ και οι δύο άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό.

Αύριο η κλήρωση του 31ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ο πρόεδρος τη ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, θα εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην κλήρωση των ομίλων και των αγώνων του 31ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ,που θα γίνει αύριο στο Παρίσι. Οι16 ομάδες, οι οποίες μετέχουν στο Ευρωμπάσκετ είναι οι Βοσνία-Ερζεγοβίνη,Κροατία, Τσεχία,Γαλλία,FYROM, Γερμανία,Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ισπανία,Τουρκία και Γιουγκοσλαβία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,49 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,82, γαλλικό φράγκο προς 49,74, λίρα Αγγλίας προς 482,95, ελβετικό φράγκο προς 203,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,37, τη λίρα Κύπρου προς 562,18 και το ευρώ προς 326,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει σ'όλη τη χώρα.Το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 0 με 21 και στα νησιά 6 με 18 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 5 με 20 και 3 με 19 βαθμούς αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 11 March 1999 - 8:00:10 UTC