Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλάν.
- Δεν υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης για πολιτικούς,λέει ο Δ.Ρέππας.
- Διέψευσε η κυβέρνηση τις φήμες περί έντασης στο Αιγαίο.
- Με τον Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο ο Τ.Μίλερ, για το Κυπριακό.
- Με τον Αλ Γκορ συναντήθηκε ο Κ.Καραμανλής στην Ουάσιγκτον.
- Συνάντηση με τον Ρ.Χόλμπρουκ είχε ο Γ.Παπανδρέου, για το Κόσοβο.
- Εμπλοκή στις έρευνες για το ναυάγιο του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.
- Νέα διαμάχη στους κόλπους της εκκλησίας για την καύση των νεκρών.
- Συνεχή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ε.Γιαννόπουλου.
- Την προσεχή εβδομάδα κυκλοφορεί στη χώρα μας το Βιάγκρα.
- Το 1ο Συνέδριο Νεολαίας αποδήμων στο Σικάγο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλάν.

Ποινικές ευθύνες για εννέα πλημμελήματα και ένα κακούργημα, καταλογίζει σε 18 μή πολιτικά πρόσωπα το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλάν. Παράλληλα, ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κώστα Μπαντουβά. Το πόρισμα εστάλη στη Βουλή για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπουργών, ενώ αύριο συζητείται η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Δεν υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης για πολιτικούς,λέει ο Δ.Ρέππας.

Δεν υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων ή υπηρεσιακών παραγόντων, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επικρίνει όλους εκείνους που με δική τους πρωτοβουλία οργάνωσαν την είσοδο του Οτσαλάν στην Ελλάδα και έφεραν τη χώρα προ τετελεσμένων γεγονότων. Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι δημιουργείται μείζον θέμα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος γνώριζε όλες τις εισηγήσεις και τις ενέργειες των υπουργών.

Διέψευσε η κυβέρνηση τις φήμες περί έντασης στο Αιγαίο.

Διέψευσε κατηγορηματικά η κυβέρνηση τις φήμες περί έντασης στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς τες ως αποκυήματα της φαντασίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο Αιγαίο επικρατεί ηρεμία, αν και παραδέχθηκε ότι η αεροπορία μας τέθηκε σε "κόκκινο συναγερμό", γεγονός συνηθισμένο στο πλαίσιο λειτουργίας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Ρέππας διέψευσε τις πληροφορίες περί ύπαρξης αμερικανικού καταλόγου με ονόματα δέκα ατόμων που φέρονται αναμεμιγμένα στη "17 Νοέμβρη".

Με τον Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο ο Τ.Μίλερ, για το Κυπριακό.

Με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο ο Αμερικανός μεσολαβητής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, στο πλαίσιο νέας περιοδείας του στο τρίγωνο Αθήνας-Αγκυρας-Λευκωσίας για προώθηση λύσης του προβλήματος. Το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά κυριάρχησαν και στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής με τον αντιπρόεδρο Αλ Γκορ. Αύριο ο κ.Καραμανλής θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Με τον Αλ Γκορ συναντήθηκε ο Κ.Καραμανλής στην Ουάσιγκτον.

Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τρομοκρατίας καθώς και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Ο κ. Καραμανλής κατήγγειλε την τακτική απειλών για χρήση βίας από την Τουρκία, λέγοντας ότι είναι μία τακτική που δεν ταιριάζει σε σύγχρονα κράτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί απόψε στη Νέα Υόρκη, όπου αύριοι θα έχει συνάντηση με το γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Συνάντηση με τον Ρ.Χόλμπρουκ είχε ο Γ.Παπανδρέου, για το Κόσοβο.

Την ανησυχία των βαλκανικών χωρών για την έκρυθμη κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, μεταφέρει στον προεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του των Βαλκανίων. Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης συνάντηση μίας ώρας στο Βελιγράδι με τον αμερικανό διπλωμάτη Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Εμπλοκή στις έρευνες για το ναυάγιο του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

Εμπλοκή παρουσιάσθηκε στις έρευνες που διεξάγονται μεταξύ Κύθνου και Κέας για τον εντοπισμό του πιθανού ναυαγίου του αλιευτικού ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ. Η υποβρύχια κάμερα που πόντισε το καταδυτικό σκάφος, μπλέχτηκε στα δίχτυα της μηχανότρατας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, που είχε εντοπίσει το ναυάγιο σε βάθος 350 μέτρων. Γίνονται προσπάθειες να απεμπλακεί η κάμερα, ώστε να μπορέσει να δώσει εικόνες του ναυαγίου, οι οποίες πιθανόν να λύσουν το μυστήριο εξαφάνισης του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

Νέα διαμάχη στους κόλπους της εκκλησίας για την καύση των νεκρών.

Νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, για το θέμα της καύσης των νεκρών. Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων χαρακτήρισε προσβλητική την επιστολή που έλαβε από την Ιερά Σύνοδο για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με το θέμα. Οι ιεράρχες δεν ασχολήθηκαν με την ουσία των δηλώσεων Θεόκλητου, αλλά με την εμφάνισή του στα Μέσα Ενημέρωσης, απάντησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

Συνεχή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ε.Γιαννόπουλου.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την υγεία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος όπως εκτιμούν οι γιατροί, αν όλα πάνε καλά μέχρι τη Δευτέρα θα βγεί από το νοσοκομείο. Η υγεία του κ. Γιαννόπουλου παρουσιάζει συνεχή βελτίωση, μετά την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται για την αντιμετώπιση της ιογενούς λοιμώξεως.

Την προσεχή εβδομάδα κυκλοφορεί στη χώρα μας το Βιάγκρα.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στα φαρμακεία το γνωστό χάπι Βιάγκρα κατά της σεξουαλικής ανικανότητας. Αύριο θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης για να εγκρίνει και τυπικά την κυκλοφορία του, και να καθορίσει την τιμήν του, η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 3.500-4.000 δρχ ανά δισκίο.

Το 1ο Συνέδριο Νεολαίας αποδήμων στο Σικάγο.

Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Βορείου Αμερικής καλεί τις Ομοσπονδίες, συλλόγους και οργανισμούς της ομογένειας να συμμετάσχουν στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Απριλίου στο Σικάγο. "Είναι η πρώτη προσπάθεια για την αποτελεσματική προσέγγιση της Ελληνοαμερικανικής νεολαίας, η οποία κινδυνεύει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο κομμάτι της ομογένειας από την αφομίωση, που καλλιεργείται στην κοινωνία μας, τόνισε ο πρόεδρος Β.-Ν. Αμερικής του ΣΑΕ, Χρήστος Τομαράς. Οπως έγινε γνωστό, ειδική παρουσίαση θα γίνει για τους Ολυμπιακούς του 2004, καθώς και την "Ελληνιάδα", το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Αποδήμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεί παρελθόν για την εθνική μας ομάδας μπάσκετ. Ο "Δράκος" μετά από 2,5 χρόνια προσφορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο τελευταίος αναφερόμενος στην παραίτηση Γιαννάκη είπε: ``Η απόφαση του Παναγιώτη Γιαννάκη αποτελεί μια γενναία πράξη η οποία διακρίνεται από ήθος, ευπρέπεια και υπερβολική ευαισθησία, αξίες που πραγματικά σπανίζουν στη σημερινή εποχή``. Επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποια έκπληξη.

Ευχάριστα είναι τα μηνύματα που έρχονται στο "στρατόπαιδο" του Ολυμπιακού για τον Ιβιτς και το Μαυρογενίδη. Οι δύο παίχτες δείχνουν να ξεπερνούν τον τραυματισμό τους και όπως όλα δείχνουν θα μπορούν να αγωνιστούν στον κρίσιμο αγώνα με τη Γιουβέντους. Αν ο Ιβιτς είναι έτοιμος θα παίξει στην επίθεση μαζί με τον Γκόγκιτς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, παρτενέρ του θα είναι ο Γιαννακόπουλος.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, είχε η παγκόσμια πρωταθλήτρια, του κλειστού στίβου, Κατερίνα Θάνου, μαζί με τον προπονητή της, Χρήστο Τζέκο. "Ο Υπουργός στέκεται δίπλα στην προσπάθεια μας και μας στηρίζει για να φθάσουμε στις επιτυχίες. Και εμείς από την πλευρά μας τον στηρίζουμε σε μια κοινή προσπάθεια για να έρθουν και άλλες επιτυχίες για την Ελλάδα", δήλωσε το χρυσό κορίτσι των σπριντ. Στο μεταξύ, αν και ο κ.Φούρας δεν ανέφερε το ύψος του πριμ για τον άθλο της, αυτό θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 25 εκατομμύρια δραχμές.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος για την Λάρισα να μην αγωνισθεί στο Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Και όχι μόνον αυτό. Η ιστορική ομάδα της Θεσσαλίας κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα λόγω χρεών. Οπως είναι γνωστό, η ΑΕΛ είχε καταδικασθεί για οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές Ραντόϊκοβιτς και Κρούνιτς και η προθεσμία που είχε δοθεί από την ΕΠΑΕ για την καταβολή των χρημάτων έληξε. Αύριο αναμένεται να υπάρξει και επίσημη επικύρωση, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Λάρισας από το πρωτάθλημα.

Ο Ρόνι Γουίλαν έτριβε τα μάτια του, βλέποντας σήμερα μετά από πολύ καιρό, όλους τους παίκτες του Πανιωνίου να συμμετέχουν στη προπόνηση. Ετσι, όλοι στη Νέα Σμύρνη ευελπιστούν ότι από την Κυριακή η ομάδα τους θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, στον αγώνα κόντρα στην Καβάλα. Ο μοναδικός παίκτης που δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Γουϊλαν για το ματς της Κυριακής, είναι ο Μητσιόπουλος που αποθεραπεύθηκε μεν, αλλά είναι ακόμη ανέτοιμος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,49 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,92, γαλλικό φράγκο προς 49,77, λίρα Αγγλίας προς 486,49, ελβετικό φράγκο προς 204,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,33, τη λίρα Κύπρου προς 559,33 και το ευρώ προς 326,48 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με οριακή άνοδο 0,11%, στις 3.471,98 μονάδες επίπεδα που αποτελούν νέο ιστορικό ρεκόρ κλεισίματος. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες η αγορά σήμερα "χώνεψε" τα κέρδη των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων ο δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 7,3%. Στο άνοιγμα της αγοράς ο δείκτης κινήθηκε πάνω απο τα επίπεδα των 3.500 μονάδων για να εκδηλωθούν, όμως, στη συνέχεια περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις και να κινηθεί στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών σταθεροποιητικά, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα απο χθες. Το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώθηκε σε μετοχές μικρής κεφαλακοποίησης και η τιμή 30 μετοχών έκλεισε με άνοδο 8%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο μηδέν έως 21 βαθμούς και στα νησιά απο 6 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 21 και 3 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 11 March 1999 - 20:00:11 UTC