Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η εξεταστική επιτροπή για υπόθεση Οτσαλάν.
- Κυβερνητική διάψευση των πληροφοριών για κατάλογο υπόπτων "17Ν".
- Σήμερα η συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
- Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής στις ευρωεκλογές δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Ο πληθωρισμός θα περιοριστεί στο 2% μέχρι το καλοκαίρι.
- Το Βιάγκρα θα κυκλοφορήσει την προσεχή εβδομάδα.
- Πολύεωρες στάσεις εργασίας σήμερα σε τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεί παρελθόν για την εθνική μπάσκετ.
- Ο Πανιώνιος έχασε από τη Μπαρτσελόνα, για το κύπελλο Κόρατς.
- Συνάντηση υφυπουργού Αθλητισμού με Κατερίνα Θάνου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η εξεταστική επιτροπή για υπόθεση Οτσαλάν.

Συζητείται σήμερα στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στην υπόθεση Οτσαλάν. Το εισαγγελικό πόρισμα, που εστάλη στη Βουλή για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπουργών, καταλογίζει ποινικές ευθύνες για εννέα πλημμελήματα και ένα κακούργημα σε 18 μή πολιτικά πρόσωπα. Δέκατος ένατος κατηγορούμενος θα είναι - εφόσον αρθεί η βουλευτική του ασυλία - ο βουλευτής, Κώστας Μπαντουβάς. Η κυβέρνηση δήλωσε χθες οτι δεν τίθεται ζήτημα ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων ή υπηρεσιακών παραγόντων.

Κυβερνητική διάψευση των πληροφοριών για κατάλογο υπόπτων "17Ν".

Κατηγορηματικά διέψευσε και χθες η κυβέρνηση τις πληροφορίες περί ύπαρξης αμερικανικού καταλόγου με ονόματα 10 υπόπτων της "17 Νοέμβρη", με δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου, όσο και του υπουργού Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε επίσης οτι η συνέχιση τέτοιων πληροφοριών δημιουργεί ερωτηματικά για τους εμπνευστές τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Θέμα τρομοκρατίας έθεσε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, κατά τη συνάντηση, που είχε χθες στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

Σήμερα η συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Με το Γιουγκοσλάβο ηγέτη, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, συναντάται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στο Βελιγράδι, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του σε βαλκανικές χώρες, στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας για το Κόσοβο. Ο κ. Παπανδρέου χθες συναντήθηκε και με τον Αμερικανό απεσταλμένο, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Σήμερα θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης και τον υπουργό Εξωτερικών, με τον πρόεδρο της Σερβίας, ενώ ενδέχεται να συναντηθεί και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής στις ευρωεκλογές δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τη βεβαιότητά του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την επίσκεψή του χθες στα Ανω Λιόσια. Πρόσθεσε δε οτι "η μάχη των ευρωεκλογών δεν θα είναι μια εθνική δημοσκόπηση, όπως κάποιοι θέλουν, αλλά μια πολιτική αναμέτρηση για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας".

Ο πληθωρισμός θα περιοριστεί στο 2% μέχρι το καλοκαίρι.

Στο 2% θα έχει πέσει μέχρι το καλοκαίρι ο πληθωρισμός. Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασε ο υπουργός Eθνικής Oικονομίας, κ. Παπαντωνίου σε συνέντευξή του, στην "Βιρτσαφτς - Βόχε". Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε επίσης οτι η Ελλάδα δεν χρειάζεται λογιστικούς "καλωπισμούς" του προϋπολογισμού της, προκειμένου να συμμετάσχει στην ΟΝΕ. Ακόμη δηλώνει οτι ειναι αναγκαία η ανάθεση του μάνατζμεντ της Ολυμπιακής σε μια ξένη επιχείρηση.

Το Βιάγκρα θα κυκλοφορήσει την προσεχή εβδομάδα.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στα φαρμακεία το γνωστό χάπι Βιάγκρα, κατά της σεξουαλικής ανικανότητας. Σήμερα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης για να εγκρίνει και τυπικά την κυκλοφορία του και να καθορίσει την τιμή του, η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 3.500 - 4.000 δρχ ανά δισκίο.

Πολύεωρες στάσεις εργασίας σήμερα σε τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία.

Εξάωρη στάση εργασίας, απο τις 11 έως τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και τετράωρη στάση εργασίας απο τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα μπλέ λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεί παρελθόν για την εθνική μπάσκετ.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεί παρελθόν για την εθνική μας ομάδας μπάσκετ. Ο Γιαννάκης μετά από 2,5 χρόνια προσφορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο. Επικρατέστερος για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.Στο μεταξύ η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών τέθηκε επικεφαλής σε έναν από τους τέσσερις ομίλους του Ευρωμπάσκετ '99, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Γαλλία. Η κλήρωση θα γίνει σήμερα στο Παρίσι.

Ο Πανιώνιος έχασε από τη Μπαρτσελόνα, για το κύπελλο Κόρατς.

Το θαύμα κυνήγησε ο Πανιώνιος στο ``Παλάου Μπλαουγκράνα`` της Βαρκελόνης, όμως αντί γι'αυτό γνώρισε τη συντριβή με 91-61 από τη Μπαρτσελόνα, στον ημιτελικό του κυπέλλου Κόρατς. Οι ``κυανέρυθροι`` πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο,όμως στην επανάληψη παραδόθηκαν άνευ όρων. Ετσι, ο τελικός του κυπέλλου Κόρατς θα είναι ισπανική υπόθεση, αφού εκτός της Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί και η Εστουντιάντες.

Συνάντηση υφυπουργού Αθλητισμού με Κατερίνα Θάνου.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, είχε η παγκόσμια πρωταθλήτρια, του κλειστού στίβου, Κατερίνα Θάνου, μαζί με τον προπονητή της, Χρήστο Τζέκο. Αν και ο κ.Φούρας δεν ανέφερε το ύψος του πριμ για τον άθλο της,αυτό θα είναι,σύμφωνα με πληροφορίες, 25 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,49 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,92, γαλλικό φράγκο προς 49,77, λίρα Αγγλίας προς 486,49, ελβετικό φράγκο προς 204,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,33, τη λίρα Κύπρου προς 559,33 και το ευρώ προς 326,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά Ο με 21 και στα νησιά 6 με 18 βαθμούς. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 21 και 3 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 12 March 1999 - 8:00:09 UTC