Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απάτη ύψους τριών δις σε βάρος 300 Ελλήνων από ξένη εταιρία.
- Μέχρι τις 8 το βράδυ ανοικτές όλες οι εφορίες μέχρι την Τετάρτη.
- Νέα ταλαιπωρία αναμένει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας.
- Συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών για το 35ωρο.
- Τρεις νέοι έχασαν τη ζωή τους σε πλαγιά του Ολύμπου.
- Με τον Αμερικανό υπουργό Αμύνης Κοέν συναντήθηκε ο Κ.Καραμανλής.
- Το Εϊτζ στην Ελλάδα.
- Σε απολογία καλεί ο ανακριτής τους 18 για την υπόθεση Οτσαλάν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απάτη ύψους τριών δις σε βάρος 300 Ελλήνων από ξένη εταιρία.

Απάτη ύψους τουλάχιστον 3 δισ. δρχ σε βάρος 300 Ελλήνων, που είχαν επενδύσει τα χρήματά τους σε ομόλογα ξένης εταιρίας με έδρα τις ΗΠΑ εντόπισε και αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Η εταιρία μαϊμού, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα αμερικανικής εταιρίας, έδινε διαβεβαιώσεις για υψηλές αποδόσεις χρημάτων, στους υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν τους τόκους, αλλά και το κεφάλαιό τους. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν.

Μέχρι τις 8 το βράδυ ανοικτές όλες οι εφορίες μέχρι την Τετάρτη.

Μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι ανοικτές όλες οι εφορίες της χώρας μέχρι την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο μέτρο αυτό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην υποβολή των δηλώσεών τους.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας.

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας αναμένει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδι, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων που αντιδρούν στο νέο κανονισμό λειτουργίας, που προωθεί η κυβέρνηση.

Συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών για το 35ωρο.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών για το 35ωρο, αν και οι δύο πλευρές διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις. Το 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών είναι κοινωνική απαίτηση, που θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Η βιομηχανία δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που θα φέρουν την επιχείρηση σε δυσμενέστερη θέση, απάντησαν οι εργοδότες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο και η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις αρχές Μαίου.

Τρεις νέοι έχασαν τη ζωή τους σε πλαγιά του Ολύμπου.

Διακόπηκε αργά το βράδυ η γιγάντια επιχείρηση που είχε στηθεί από το πρωί για την ανάσυρση των τριών ορειβατών από τη Θεσσαλονίκη, του Αντώνη Βλάχου, του Θάνου Αδαμαντίδη και του Γιάννη Πεολίδη, οι οποίοι έπεσαν σε χαράδρα βάθους 800 μέτρων σε απόκρημνη πλαγιά του Ολύμπου. Οι προσπάθειες που καταβάλουν δεκάδες έμπειροι ορειβάτες, άνδρες των ΕΚΑΜ και του στρατού, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, καθώς επικρατούν αντίξοες συνθήκες, με ομίχλη και ισχυρούς ανέμους, που δεν επέτρεψαν σε ελικόπτερο να παραλάβει τις σωρούς των άτυχων ορειβατών.

Με τον Αμερικανό υπουργό Αμύνης Κοέν συναντήθηκε ο Κ.Καραμανλής.

Με τον Αμερικανό υπουργό Αμύνης Ουίλιαμ Κοέν, συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ολοκληρώνει την πολυήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρεθηκαν τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Το Εϊτζ στην Ελλάδα.

Εκκληση σε όσους δεν έχουν σταθερό σεξουαλικό σύντροφο και προτιμούν τις εφήμερες σχέσεις, να κάνουν συχνά τέστ για ανίχνευση του ιού του Εϊτζ, απηύθυνε ο υφυπουργός Πρόνοιας Θεόδωρος Κοτσώνης, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πορεία των νέων μολύνσεων στην Ελλάδα δεν παρουσιάζει μείωση, όπως στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σε απολογία καλεί ο ανακριτής τους 18 για την υπόθεση Οτσαλάν.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται ο τρίτος τακτικός ανακριτής να καλεί διαδοχικά για απολογία τα 18 μή πολιτικά πρόσωπα, στους οποία επιρρίπτονται ευθύνες για την υπόθεση Οτσαλάν. Παράλληλα θα προχωρήσει και η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε για να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της διαρροής στο Τύπο του απόρρητου εισαγγελικού πορίσματος. Εντός της εβδομάδος θα συγκροτηθεί σε σώμα και η εξεταστική επιτροπή της βουλής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τέρμα του Τόνι Σαβέβσκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πέτυχε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Πανηλειακού στον Πύργο, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 23η ημέρα του πρωταθλήματος στην Α' εθνική. Η Ενωση στάθηκε τυχερή, αν και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες και είχε δοκάρι με το Ζουμπούλη, παρά τη μέτρια εμφανισή της. Ετσι, η ΑΕΚ με 52 βαθμούς, παρέμεινε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό που προηγείται με 56, ενώ ο Πανηλειακός παρέμεινε στην 12η θέση με 25 βαθμούς.

Οριστικά απών από τον επαναληπτικό της Τετάρτης με τη Γιουβέντους, θα είναι ο Ιλια Ιβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού, δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και θα αποκλεισθεί από την αποστολή. Αντίθετα, ευχάριστα είναι τα νέα τόσο για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, όσο και για τον Δημήτρη Μαυρογενίδη. Οι δύο διεθνείς άσοι προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο μεταξύ, ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκους Μερκ θα διευθύνει τον επαναληπτικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Νίκος Οικονόμου ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 23ης ημέρας στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, συγκέντρωσε στην σχετική ψηφοφορία (πήραν μέρος εκπρόσωποι από 26 ΜΜΕ της χώρας) 33 βαθμούς και άφησε στην δεύτερη θέση τον Γιώργο Καράγκουτη του Πανιωνίου με 31 και στην τρίτη τον Ντέγιαν Μποντίρογκα του Παναθηναϊκού με 28.

Δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ο Αλιόσα Ασάνοβιτς και ο Ερικ Μίκλαντ, κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες της Κροατίας και της Νορβηγίας, αντίστοιχα, για τις υποχρεώσεις που έχουν στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Ασάνοβιτς κλήθηκε για τους αγώνες της Κροατίας με τη Γιουγκοσλαβία και τη Μάλτα, ενώ ο Μίκλαντ για το παιχνίδι της Νορβηγίας κόντρα στην ελληνική ομάδα, τo Σάββατο 27 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,79, γαλλικό φράγκο προς 49,73, λίρα Αγγλίας προς 483,64, ελβετικό φράγκο προς 203,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,99, τη λίρα Κύπρου προς 563,71 και το ευρώ προς 326,22 δραχμές.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με το γενικό δείκτη τιμών να "κατακτά" την "κορυφή" των 3.600 μονάδων, καταγράφοντας το 4-ο συνεχές ιστορικό ρεκόρ και το 19-ο απο τις αρχές του 1999. Εκλεισε στις 3.625,20 μόνάδες σημειώνοντας άνοδο 87,80 μονάδων ή σε ποσοστό 2,47%. Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύτηκε και απο σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Η αγορά κινήθηκε στο ρυθμό της Ιονικής Τράπεζας, με τις Τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν στη συνεδρίαση. Υψηλή ζήτηση εκδηλώθηκε για τις τραπεζικές μετοχές, Εμπορική, Ιονική και Εθνική, η τιμή των οποίων έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης το 8%. Ο δείκτης των Τραπεζών, ο οποίος τροφοδότησε και την άνοδο του γενικού δείκτη έκλεισε με κέρδη 5,30%, "σπάζοντας" το φράγμα των 8.000 μονάδων.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο και τη Θράκη, ενώ από το βράδυ παρόμοια φαινόμενα θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά τη νύχτα θα γίνουν νοτιοανατολικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 1 εως 12 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 17 και στα υπόλοιπα 6 με 16 βαθμούς Κελσίου. Για την Τετάρτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια ακόμη και στα πεδινά, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 16 και 4 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 15 March 1999 - 19:19:01 UTC