Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με ποσοστό 65,7% επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Κ.Σημίτης.
- Στο Βερολίνο την Τρίτη ο πρωθυπουργός για την Ατζέντα 2000.
- Ανασύρθηκαν τελικά οι τρεις σοροί από τον Ολυμπο.
- Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Κ.Καραμανλή.
- Με ταλαιπωρία έληξε η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
- Στα ίχνη μεγάλης σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα.
- Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας.
- Ζωντανός κάηκε τρόφιμος του Δρομοκαϊτείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ποσοστό 65,7% επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Κ.Σημίτης.

Την υποστήριξη του 65,7% των συνέδρων που προσήλθαν για να ψηφίσουν έλαβε ο Κώστας Σημίτης, ανακηρυσσόμενος εκ νέου προεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικότερα επι 5.868 συνέδρων στις κάλπες προσήλθαν 5.666 σύνεδροι εκ των οποίων οι 3.723 ψήφισαν τον Κώστα Σημίτη, 1708 έρριξαν λευκό ψηφοδέλτιο και 235 σύνεδροι προτίμησαν την άκυρη ψήφο. Ο κ.Σημίτης, αφού ευχαρίστησε τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους, τόνισε ότι τώρα αρχίζει μία νέα εποχή, μία νέα συλλογικότητα. Η καταμέτρηση των ψήφων για τα 180 μέλη που θα στελεχώσουν τη νέα ΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο Βερολίνο την Τρίτη ο πρωθυπουργός για την Ατζέντα 2000.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει την Τρίτη για το Βερολίνο για να πάρει μέρος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, όπου θα εξεταστεί η Ατζέντα 2000, αλλά και θέματα που αφορούν την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κομισιόν. Στη σύνοδο αυτή, η οποία θα εγκρίνει κονδύλια ύψους 26 δις Ευρώ, η ελληνική πλευρά αναμένεται να δώσει πραγματική μάχη, μετά και τις προτάσεις της Γερμανικής προεδρίας για περικοπές κονδυλίων στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου. Με την προετοιμασία των εργασιών της συνόδου, ασχολείται σήμερα στις Βρυξέλλες, το Κονκλάβιο των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ανασύρθηκαν τελικά οι τρεις σοροί από τον Ολυμπο.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλπινιστές του στρατού, άνδρες των ΕΚΑΜ και έμπειροι ορειβάτες, κατάφεραν τελικά, αργά το απόγευμα να ανασύρουν από τις απόκρυμνες πλαγιές του Ολύμπου τους τις σορούς των τριών άτυχων ορειβατών από τη Θεσσαλονίκη, που έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας σε χαράδρα 800 μέτρων.

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Κ.Καραμανλή.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Κρανίδι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία του στην Αργολίδα. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει καταστήσει την Ελλάδα ουραγό σε όλες τις εξελίξεις και να μη μπορεί να ανταποκριθεί στι προκλήσεις των καιρών. Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έκανε εκ νέου λόγο για κομματική νομενκλατούρα και υπολείμματα κομματικού στρατού τα οποία, όπως είπε, δεν έχουν καμία θέση και κανένα ρόλο να παίξουν σήμερα.

Με ταλαιπωρία έληξε η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε σήμερα έξω από τα δύο κεντρικά ταχυδρομεία της Αθήνας, από πολίτες που θέλησαν την τελευταία στιγμή να ταχυδρομήσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα η διεύθυνση των ΕΛΤΑ να καλέσει υπαλλήλους από το σπίτι τους για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, ενώ παρέτεινε τη λειτουργία των δύο κεντρικών υποκαταστημάτων μέχρι αργά το απόγευμα.

Στα ίχνη μεγάλης σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα.

Στα ίχνη μεγάλης σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα στην περιοχή της Αθήνας, βρίσκεται η ασφάλεια Αττικής, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου στον Ορχομενό. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προανάκριση, το άτομο αυτό, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν, αποκάλυψε μεγάλη αποθήκη στα Νέας Λιόσια, με κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες διέλυαν και τα πούλαγαν ως ανταλλακτικά. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται την προσεχή εβδομάδα, η διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή των τελικών και δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους. Τόσο η πώληση της Ιονικής, όσο και η δήλωση της κυβέρνησης για συνεπή προσήλωση στη πολιτική ένταξης στην ΟΝΕ, τροφοδοτούν ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο.

Ζωντανός κάηκε τρόφιμος του Δρομοκαϊτείου.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο τρόφιμος του Δρομοκαϊτείου Απόστολος Ζερβόπουλος, 52 ετών, ο οποίος απανθρακώθηκε πάνω στο κρεβάτι του. Το θύμα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο απο το 1967. Η φωτιά που εκδηλώθηκε, πιθανόν από αναμμένο τσιγάρο, περιορίστηκε μόνο στο κρεβάτι του, σε θάλαμο του πρώτου ορόφου, που ήταν μαζί με άλλους τρείς ασθενείς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αν και η ΑΕΚ νίκησε δύσκολ την Προοδευτική με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ομάδα του Μπλαχίν ξέφυγε με πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, που υπέστη ήττα σοκ χθες στην Καβάλα και πλησίασε στον ένα πόντο τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως έχει ένα αγώνα λιγότερο, καθώς παίζει αύριο με τον Εθνικό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανελευσινιακός-ΟΦΗ 1-2, Αρης-Εθνικός 4-0, Απόλλων- Πανηλειακός 5-0, Ιωνικός-Ηρακλής 0-2 και ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0. Ο αγώνας Βέροιας- Πανιωνίου θα γίνει αύριο.

Στους αγώνες της 25ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2, Αγιος Νικόλαος- Ιάλυσος 2-0, Πανσερραϊκός-Αθηναϊκός 1-0, Γιάννινα-Νίκη Βόλου 2-1, Απόλλων Καλαμαριάς-Λύκοι 2-0, Λάρισα-Πιερικός 1-1, Δόξα Βύρωνα-Εδεσσαϊκός 5-0, Καλαμάτα-Παναιτωλικός 1-0 και Τρίκαλα-Παναχαϊκή 1-0. Βαθμολογία: Καλαμάτα 47, Παναχαϊκή 46, Καλλιθέα 46, ΠΑΣ Γιάννενα 45, Τρίκαλα 44, Πανσερραϊκός 40, Αγιος Νικόλαος 40.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 298,49 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,95, το γαλλικό φράγκο προς 49,78, τη λίρα Αγγλίας προς 485,67, το ελβετικό φράγκο προς 204,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,42, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,53 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα με συνεφιά και σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά το απόγευμα στο Ιόνιο θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 3 έως 12 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο μηδέν με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο απο 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 15 και μηδέν με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν άυριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 21 March 1999 - 20:00:10 UTC