Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Ελλάδα δεν μετέχει σις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά Γιουγκοσλαβίας.
- Δόθηκε η εντολή για έναρξη των επιχειρήσεων.
- Εντονότατη η αντίδραση της Ρωσίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
- Κύκλωμα επίορκων πανεπιστημιακών καθηγητών.
- Διατίθεται ήδη στα φαρμακεία το Βιάγκρα.
- Ικανοποίηση Σημίτη για τα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
- Ξεκίνησε το έργο της η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Οτσαλάν.
- Συνόδος κορυφής της ΕΕ, στο Βερολίνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 70-57 επι της γαλλικής Βιλερμπάν.
- Ο Κώστας Πετρόπουλος νέος προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών.
- Το διήμερο 6 και 7 Απριλίου θα γινουν οι αγώνες του Κύπελλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Ελλάδα δεν μετέχει σις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά Γιουγκοσλαβίας.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση των επιθέσεων του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση κήρυξε την χώρα σε κατάσταση άμεσης απειλής πολέμου. Σύμφωνα με πηγές του ΝΑΤΟ οι επιθέσεις αναμένεται να ξεκινήσουν απο τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε την κατηγορηματική της αντίθεση στη χρήση στρατιωτικής βίας και κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, αλλά θα πάρει μέρος μόνο σε πιθανή ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Δόθηκε η εντολή για έναρξη των επιχειρήσεων.

Ηδη ο γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέρ Σολάνα, έδωσε εντολή στον ανώτατο διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη να ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις ενανίον της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας υπέγραψε το διάταγμα, με το οποίο ανατίθεται στον αρχηγό του στρατού της χώρας του να θέσει σε εφαρμογή τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, είχε χθες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ηγέτες της Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, με τους οποίους συζήτησε τα σχέδια των επιθέσεων του ΝΑΤΟ.

Εντονότατη η αντίδραση της Ρωσίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Εντονη είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης του ΝΑΤΟ σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Βελιγράδι, όπως γίνεται για κάθε χώρα μέλος του ΟΗΕ, που δέχεται επίθεση. Επίσης, ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε οτι θα πληγεί η σταθερότητα στην Ευρώπη και θα αποσταθεροποιηθούν οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ. Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας προειδοποίησε οτι η εμπλοκή αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ενα άλλο Βιετνάμ.

Κύκλωμα επίορκων πανεπιστημιακών καθηγητών.

Δύο καθηγητές του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συνελήφθησαν επ' αυτοφώρο στην Ομόνοια να εισπράτουν χρήματα απο φοιτητές τους, προκειμένου να τους βαθμολογήσουν χωρίς εξετάσεις. Χθες πέντε εισαγγελείς έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία των καθηγητών του Πανεπιστημίου, αλλά και στα σπίτια τους, όπου κατέσχεσαν έγγραφα, βαθμολόγια κλπ., ύστερα απο καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλώματος, που χρηματίζετο, προκειμένου να βαθμολογούν με καλούς βαθμούς φοιτητές χωρίς να δίνουν αυτοί εξετάσεις.

Διατίθεται ήδη στα φαρμακεία το Βιάγκρα.

Περίπου 150.000 κουτιά Βιάγκρα έχουν εισαχθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας και υπολογίζεται να καλύψουν τη ζήτηση των τριών πρώτων μηνών. Το "θαυματουργό χάπι" έχει ήδη διανεμηθεί στα φαρμακεία της επαρχίας και της Αττικής. Το Βιάγκρα, τόνισε για άλλη μια φορά η εταιρία, δεν είναι αφροδισιακό, αλλά φάρμακο, που βελτιώνει τη φυσική ανταπόκριση στο σεξουαλικό ερέθισμα και πρέπει να χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή, αφού προηγηθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος. Κάθε χάπι θα πωλείται από 2.590 έως 3.800 δρχ, ανάλογα με την περιεκτικότητά του.

Ικανοποίηση Σημίτη για τα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, παρότι διακατέχετο αρχικώς από "προβληματισμό για τα οργανωτικά θέματα και τις διαδικασίες των σταυροθηριών", δήλωσε χθές ο γραμματέας του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης. Το συνέδριο, τόνισε, από τη μία επικύρωσε την ηγεσία του Κώστα Σημίτη, αλλά από την άλλη, "επέδειξε και μία σοφία σε σχέση με τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής", παρά τις "λίστες" και τα όποια προσχέδια.

Ξεκίνησε το έργο της η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Οτσαλάν.

Την προσεχή Τρίτη θα καταθέσουν ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, οι πρώτοι μάρτυρες για την υπόθεση Οτσαλάν. Η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει έξι άτομα, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρόκειται για τους Σάββα Καλιντερίδη, Χαράλαμπο Σταυρακάκη, Γιάννη Γεωργακόπουλο, Παναγιώτη Λουκόπουλο, Κώστα Μπαντουβά και Αντώνη Ναξάκη. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη και Τετάρτη απόγευμα και Πέμπτη και Παρασκευή πρωί.

Συνόδος κορυφής της ΕΕ, στο Βερολίνο.

Η "Ατζέντα του 2000" και η αντικατάσταση της Κομισιόν, μετά τη μαζική παραίτηση του προέδρου της και των επιτρόπων, θα είναι στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ, οι διήμερες εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα στο Βερολίνο. Στη σύνοδο θα πάρει μέρος ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος αναμένεται να δώσει διπλωματική μάχη, καθώς η "Ατζέντα 2000", παρουσιάζει τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η χώρα μας προσδοκά κονδύλια περίπου 20 δισ. Ευρώ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 70-57 επι της γαλλικής Βιλερμπάν.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο φάιναλ-φορ του Μονάχου, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, που νίκησε με 70-57 τη γαλλική Βιλερμπάν στο ΣΕΦ. Ηταν ο πρώτος αγώνας για τη φάση των ``8`` της Ευρωλίγκα κάτι που σημαίνει ότι οι Πειραιώτες χρειάζονται ακόμη μία νίκη, που θα προσπαθήσουν να πετύχουν μεθαύριο στη Γαλλία. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρουν, υπάρχει και ο τρίτος αγώνας, που θα γίνει την Πέμπτη 1 Απριλίου, στο Φάληρο. Αντίθετα ο Αρης έχασε με 70-64 από τη Βαλένθια στην Ισπανία, όμως διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Σαπόρτα, στη ρεβάνς του Αλεξανδρείου, που θα γίνει στις 30 Μαρτίου.

Ο Κώστας Πετρόπουλος νέος προπονητής της εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Ο Κώστας Πετρόπουλος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών. "Είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα", τόνισε αμέσως μετά τη συμφωνία του με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, που θα έχει ως συνεργάτες στην εθνική τους Λάκη Τσάβα και Ηλία Ζούρο, επεσήμανε ακόμη, ότι ελπίζει στη βοήθεια και του Γιάννη Ιωαννίδη.

Το διήμερο 6 και 7 Απριλίου θα γινουν οι αγώνες του Κύπελλου.

Το διήμερο 6 και 7 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης για το Κύπελλο Ελλάδος, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΟ. Πιό συγκεκριμένα, την Τρίτη 6 Απριλίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Παναθηναϊκός- Αθηναϊκός και την Τετάρτη 7 Απριλίου το παιχνίδι Ολυμπιακός-Ηρακλής.Οι επαναληπτικές συναντήσεις θα διεξαχθούν την Τετάρτη 14 Απριλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,16 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,26, γαλλικό φράγκο προς 49,87, λίρα Αγγλίας προς 487,32, ελβετικό φράγκο προς 205,17, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,89, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,56, τη λίρα Κύπρου προς 565,94 και το ευρώ προς 327,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με τοπικές καταιγίδες που στα ανατολικά θα είναι ισχυρές,ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.Τα φαινόμενα απο το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά και βόρεια βόρειοι πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι πολύ ισχυροί και τοπικα στο νότιο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 15 και στο Αιγαίο 11 με 17 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, αλλά αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 9 με 15 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 7 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 24 March 1999 - 8:00:11 UTC