Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρωτοβουλίες κυβέρνησης σε διπλωματικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.
- Συνεχίζονται οι νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία.
- Δεν ικανοποίησαν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ οι προτάσεις Μιλόσεβιτς σε Πριμακόφ.
- Ξεκίνησε η κατάθεση μαρτύρων για Οτσαλάν στην Εξεταστική Επιτροπή.
- Η Τράπεζα Πίστεως θα εξαγοράσει και το υπόλοιπο 49% της Ιονικής.
- Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
- Ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε χθες δείπνο στα ζεύγη Σημίτη και Λαλιώτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής με τη Λετονία.
- Ο Αρης αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα.
- Σε νεα εγχείρηση υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Αδάμος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρωτοβουλίες κυβέρνησης σε διπλωματικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία, θα διεξαχθεί το απόγευμα στη Βουλή. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της σε διπλωματικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τους ομολόγους του στα Βαλκάνια και στο ΝΑΤΟ, ενω προωθείται σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια σε Σκόπια και Αλβανία για τους πρόσφυγες. Χθες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία έξω απο την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Συνεχίζονται οι νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται απο το ΝΑΤΟ οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στόχων στη Γιουγκοσλαβία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε οτι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν, ενω εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου παραδέχθηκε οτι το ΝΑΤΟ δεν έχει καταφέρει ακόμη ένα "χτύπημα νοκ-άουτ" στις γιουγκοσλαβικές δυνάμεις. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε οτι θέλει "πράξεις και όχι λόγια" από τον Μιλόσεβιτς, πριν σταματήσουν οι επιδρομές.

Δεν ικανοποίησαν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ οι προτάσεις Μιλόσεβιτς σε Πριμακόφ.

Αρνητικά αξιολόγησε ο Γερμανός καγκελάριος το αποτέλεσμα των συνομιλιών του Ρώσου πρωθυπουργού με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι βομβαρδισμοί, είπε, θα συνεχιστούν, γιατί δεν συντρέχει κανένας λόγος να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση. Επίσης ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε οτι οι προτάσεις Μιλόσεβιτς απέχουν πολύ απο αυτό, που απαιτείται για να σταματήσουν οι επιδρομές. Ο Ρώσος πρωθυπουργός μετά το Βελιγράδι επισκέφθηκε μόνο τη Βόνη και ματαίωσε τις επισκέψεις του σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Ξεκίνησε η κατάθεση μαρτύρων για Οτσαλάν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Μυστική συνάντηση με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, κ. Πάγκαλο, μία ημέρα μετά την έλευση του Οτσαλάν στην Ελλάδα, είχε ο απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ, κ. Ναξάκης, όπως κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Η συνάντηση έγινε μέσα σε αυτοκίνητο κοντά στο Λυκαβητό. Ο κ. Ναξάκης δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Επίσης, κατέθεσε οτι είχαν ενημερωθεί, τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ, Χαράλαμπος Σταυρακάκης, όσο και ο βουλευτής, Κώστας Μπαντουβάς, οτι θα πήγαινε στο Μίνσκ για να φέρει τον Οτσαλάν.

Η Τράπεζα Πίστεως θα εξαγοράσει και το υπόλοιπο 49% της Ιονικής.

Στην αγορά και του υπολοίπου 49% των μετοχών της Ιονικής, προτίθεται να προχωρήσει η Αλφα Τραπέζης Πίστεως, στην οποία ήδη ανήκει το 51%. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Τράπεζας, ο οποίος δήλωσε ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται προειδοποιητικά την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες, ζητώντας την ικανοποίηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Απειλούν, μάλιστα, οι εργαζόμενοι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αμέσως μετά το Πάσχα, έχοντας ήδη αποφασίσει κατ' αρχήν την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε χθες δείπνο στα ζεύγη Σημίτη και Λαλιώτη.

Δείπνο παρέθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τη σύζυγό του, Δάφνη, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη διαμόρφωση ενός κλίματος θερμών σχέσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Στο δείπνο παρέστη και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες. Στο δείπνο συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και θέματα, που αφορούν την εκκλησία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής με τη Λετονία.

Αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στον σημερινό κρίσιμο αγώνα με τη Λετονία, στη Ρίγα, για τα προκριματικά του EURO 2000, είναι οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών. O Βασίλης Δανιήλ αναφερόμενος στο κρίσιμο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δήλωσε σίγουρος ότι οι διεθνείς μας θα υπερβάλλουν εαυτούς για να φτάσουν στη νίκη. Επιθετικό δίδυμο της εθνικής μας θα είναι οι Νίκος Μαχλάς και Ντέμης Νικολαϊδης, ενώ θα παίξουν ακόμη και οι Ατματσίδης, Μαυρογενίδης, Κασάπης, Γεωργάτος, Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Ζαγοράκης ή Πουρσανίδης, Λυμπερόπουλος, Γιαννακόπουλος.

Ο Αρης αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα.

Ονειρο ήταν και πάει. Ο Αρης μετά από μια μέτρια εμφάνιση, γνώρισε την ήττα με 58-50 από τη Βαλένθια στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης και έτσι αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα, ο οποίος τελικά θα γίνει ανάμεσα στην ισπανική ομάδα και την Μπενετόν Τρεβίζο.

Σε νεα εγχείρηση υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Αδάμος.

Σε νεα εγχείρηση υποβλήθηκε ο Παύλος Αδάμος. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ που τραυματίστηκε πριν από δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το ένα νεφρό,παρουσίασε εσωτερικήαιμοραγία στην κοιλιακή χώρα. Οι θεράποντες ιατροί, αποφάσισαν ότι ο παίκτης έπρεπε να υποβληθεί αμέσως σε νεα χειρουργική επέμβαση, κάτι που έγινε χθες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο παίκτης που νοσηλεύεται στην εντατική, έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,81, γαλλικό φράγκο προς 50,33, λίρα Αγγλίας προς 497,67, ελβετικό φράγκο προς 206,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,20, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός, τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τη νύχτα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 16,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 17 βαθμούς.Νεφώσεις με ασθενείς βροχές θα εχει στην Αττική αλλά αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 17 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα έχει στη Θεσσαλονίκη,βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στη πόλη 8 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 31 March 1999 - 7:00:10 UTC