Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 04/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν αναφέρθηκαν θύματα, απο το νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν το πρωί οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο Βελιγράδι.
- Νατοϊκοί πύραυλοι κατέστρεψαν χθές δύο γέφυρες του ποταμού Δούναβη, με αποτέλεσμα, τουλάχιστον 7 άτομα να τραυματιστούν.
- "Απρόβλεπτες συνέπειες" θα έχουν οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις στη Σερβία, δηλώνει ο Γιουγκοσλάβος πρωθυπουργός Μομίρ Μπουλάτοβιτς.
- Περισσότερα απο 300 χιλ. άτομα, έχουν εγκαταλείψει έως σήμερα το Κόσοβο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
- Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει το πρωί το ΚΥΣΕΑ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κόσοβο.
- Στην Αθήνα αναμένεται το βράδυ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ.
- Στους βομβαρδισμούς κατά του Βελιγραδίου, αναφέρθηκε χθες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
- Συνεχίζονται στη χώρα μας, οι αντιπολεμικές αντιδράσεις. Σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να διευθετήσουν τις διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας, δηλώνει Τόμας Μίλλερ, στο "Εθνος της Κυριακής".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός επικράτησε χθές με 2-0 επι του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, σε αγώνα της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- ΑΕΚ και Ολυμπιακός, προκρίθηκαν στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν αναφέρθηκαν θύματα, απο το νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν το πρωί οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο Βελιγράδι.

Νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων στο Βελιγράδι, εξαπέλυσε τις πρωινές ώρες το ΝΑΤΟ, πλήττοντας στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και ένα νοσοκομείο. Ειδικότερα επλήγησαν, ένα διυλιστήριο πετρελαίου στο Πάντσεβο, μία μονάδα θερμοηλεκτρικής ενέργειας στις όχθες του ποταμού Σάβα, καθώς και η Ακαδημία της Αστυνομίας στα νότια του Βελιγραδίου. Η σερβική τηλεόραση μετέδωσε εξάλλου, οτι πύραυλοι έπληξαν και μία αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Κράλιεβο στα νότια της χώρας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για θύματα η τραυματίες. Το Γιουγκοσλαβικό Κέντρο Πληροφόρησης, κάλεσε τους κατοίκους του Βελιγραδίου να παραμείνουν στα καταφύγια, γιατί ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες επιθέσεις απο ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη.

Νατοϊκοί πύραυλοι κατέστρεψαν χθές δύο γέφυρες του ποταμού Δούναβη, με αποτέλεσμα, τουλάχιστον 7 άτομα να τραυματιστούν.

Το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, μετέδωσε χθές, οτι νατοϊκοί πύραυλοι κατέστρεψαν δύο γέφυρες του ποταμού Δούναβη, στις πόλεις Νόβι Σαντ και Μπάτσκα Παλάνκα, με αποτέλεσμα, τουλάχιστον επτά άτομα να τραυματιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά αυτοκίνητα βρίσκονταν πάνω στις δύο γέφυρες, τη στιγμή της επίθεσης. Ωστόσο, πηγές απο τη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα ανέφεραν, οτι η σερβική αεράμυνα κατέρριψε ένα αεροπλάνο του ΝΑΤΟ, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, απο τη Συμμαχία. Στο μεταξύ χθές τα μεσάνυχτα, σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις στην περιφέρεια των Τιράνων, ενω αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας, πέταγαν σε χαμηλό ύψος πάνω απο την αλβανική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής, οι αρχές της χώρας, δεν έχουν δώσει πληροφορίες για το συμβάν.

"Απρόβλεπτες συνέπειες" θα έχουν οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις στη Σερβία, δηλώνει ο Γιουγκοσλάβος πρωθυπουργός Μομίρ Μπουλάτοβιτς.

Ο Γιουγκοσλάβος πρωθυπουργός Μομίρ Μπουλάτοβιτς, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, προειδοποίησε, ότι αν δεν σταματήσουν οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις εναντίον της Σερβίας, πιθανόν να έχουν "απρόβλεπτες συνέπειες στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη". Το αμερικανικό Πεντάγωνο, ανακοίνωσε χθές, οτι δεν σκοπεύει να στείλει χερσαίες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο, ενω κάλεσε τους Αμερικανούς υπηκόους, να απομακρυνθούν άμεσα απο την περιοχή του Μαυροβουνίου, λόγω της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο η βρετανική εφημερίδα "Σάντεϊ Τάιμς", υποστηρίζει σήμερα, οτι η Δύση σχεδιάζει μια χερσαία επέμβαση στο Κόσοβο, μετά από μια επιχείριση αεροπορικών επιδρομών "ανεπανάληπτης αγριότητας", εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Περισσότερα απο 300 χιλ. άτομα, έχουν εγκαταλείψει έως σήμερα το Κόσοβο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στο μεταξύ περισσότερα απο 300 χιλιάδες άτομα, έχουν εγκαταλείψει έως σήμερα το Κοσσυφοπέδιο με προορισμό τις γειτονικές χώρες, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται, οτι ο αριθμός των Κοσοβάρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στην Αλβανία ξεπερνά τις 200.000. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε χθές την ίδρυση στρατηγείου στην Αλβανία, για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει το πρωί το ΚΥΣΕΑ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κόσοβο.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το πρωί το ΚΥΣΕΑ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κόσοβο. Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, εξεπέλυσε χθές οξεία επίθεση, κατά του Γιουγκοσλάβου προέδρου Μιλόσεβιτς, για τις εθνικές εκκαθαρίσεις στο Κόσοβο, τονίζοντας, οτι έχουν καταστήσει όμηρους τις υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής. Το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, χαρακτήρισαν θλιβερές και απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Τσοχατζόπουλου, ενω ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής τόνισε, οτι οι υπουργοί πρέπει να είναι πιό προσεκτικοί, όταν διατυπώνουν τέτοιες απόψεις.

Στην Αθήνα αναμένεται το βράδυ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ.

Στην Αθήνα αναμένεται το βράδυ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και θα εξετάσουν το θέμα των προσφύγων. Ο κ. Τάλμποτ θα επισκεφθεί σήμερα στα Τίρανα πρόσφυγες Κοσοβάρους, ενω στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τα Σκόπια.

Στους βομβαρδισμούς κατά του Βελιγραδίου, αναφέρθηκε χθες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στους βομβαρδισμούς κατά του Βελιγραδίου, αναφέρθηκε χθες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τώρα είναι η στιγμή για την ειρήνη, αφού υπάρχουν δύο δεδομένα, που έχουν αποφασιστική σημασία. Το πρώτο, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, οι βομβαρδισμοί δεν οδηγούν πουθενά, ενω το δεύτερο είναι ότι ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τους Γιουγκοσλάβους. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας περιόδου στα Βαλκάνια, όπου το θέμα των συνόρων μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει και να οξυνθεί το πρόβλημα των μειονοτήτων.

Συνεχίζονται στη χώρα μας, οι αντιπολεμικές αντιδράσεις. Σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Συνεχίζονται στη χώρα μας οι αντιπολεμικές αντιδράσεις. Σήμερα διοργανώνεται λαμπαδηδρομία απο τον Τύμβο του Μαραθώνα προς την πλατεία Συντάγματος, όπου το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε διάφορες περιοχές της χώρας και στη Λευκωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να διευθετήσουν τις διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας, δηλώνει Τόμας Μίλλερ, στο "Εθνος της Κυριακής".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να διευθετήσουν τις διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας σε Κύπρο και Αιγαίο, δηλώνει ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλλερ, σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής". Ο κ. Μίλερ τονίζει, οτι σε Ελλάδα και Κύπρο θα υπερισχύσουν ψύχραιμοι ηγέτες, ενω προαναγγέλει συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε χθές με 2-0 επι του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, σε αγώνα της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο, νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 2-0 τον Πανιώνιο. Τα τέρματα του Παναθηναϊκού, σημείωσαν οι Βαζέχα και Λαγωνικάκης, ενώ από το 81' έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κωνσταντινίδη. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην 3η θέση με 53 βαθμούς, ενώ προηγείται, με 59 ο Ολυμπιακός και ακολουθεί στη 2η θέση με 55 βαθμούς η ΑΕΚ.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός, προκρίθηκαν στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός προκρίθηκαν στο χθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών, το φάιναλ φορ του οποίου διεξάγεται στη Δράμα. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν με 3-1 του Πανελληνίου, ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,33, γαλλικό φράγκο προς 50,49, λίρα Αγγλίας προς 493,04, ελβετικό φράγκο προς 207,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,92, τη λίρα Κύπρου προς 573,35 και το ευρώ προς 331,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νότια. Απο το βράδυ και απο τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 16, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική σήμερα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδική βροχή και καταιγίδα το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 8 με 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 4 April 1999 - 8:00:18 UTC