Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

AΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ,11/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το ΠΑΣΧΑ, δε στάθηκε εμπόδιο για το ΝΑΤΟ, που συνεχίζει τους βομβαρδισμούς του στη Γιουγκοσλαβία.
- Συναντήσεις με τους ομολόγους της στο ΝΑΤΟ, θα έχει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, για το θέμα του Κόσοβου.
- Σχέδιο ανθρωπιστικής αποστολής στην Αλβανία, ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ.
- Μηνύματα ειρήνης και καταδίκης των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία απηύθηναν οι πολιτικοί αρχηγοί.
- Σε επιφυλακή τίθεται και πάλι η Τροχαία, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων από την ύπαιθρο προς τα αστικά κέντρα.
- Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μετάσχει στην πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
- Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Πατησίων 288 στην Αθήνα, προσπάθησαν να ληστέψουν άγνωστοι, με τη μέθοδο του "Ριφιφί".
- Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, ο ισοβίτης για εσχάτη προδοσία Κώστας Παπαδόπουλος, αδελφός του αρχιπραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου.
- Μητροκτόνος, την ημέρα της Ανάστασης, έγινε 45χρονος στο Ρέθυμνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την αποθέωση από τον Τύπο της Γιουγκοσλαβίας, γνώρισε η ΑΕΚ.
- Μεταγραφικό "στόχαστρο" της ΑΕΚ οι αδελφοί Ιλια και Βλάντο Ιβιτς.
- Ρίχνει τους τόνους ο Ολυμπιακός, στο θέμα του Γρηγόρη Γεωργάτου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το ΠΑΣΧΑ, δε στάθηκε εμπόδιο για το ΝΑΤΟ, που συνεχίζει τους βομβαρδισμούς του στη Γιουγκοσλαβία.

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το ΠΑΣΧΑ, δε στάθηκε εμπόδιο για το ΝΑΤΟ, που συνεχίζει τους βομβαρδισμούς του στη Γιουγκοσλαβία. Νέες επιθέσεις στο Κοσσυφοπέδιο και στη κεντρική Σερβία, εξαπέλυσαν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, ενω εκρήξεις ακούστηκαν και στην Πρίστινα. Οι Σέρβοι υποστήριξαν, ότι κατέρριψαν ένα ακόμη ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος, κάτι όμως που διέψευσε η Συμμαχία. Ο γ.γ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Μιλόσεβιτς αρχίζει να υποχωρεί στις θέσεις του για το Κοσσυφοπέδιο και εξέφρασε την ελπίδα για κάποια θετική διπλωματική εξέλιξη, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συναντήσεις με τους ομολόγους της στο ΝΑΤΟ, θα έχει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, για το θέμα του Κόσοβου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη γιουγκοσλαβική κρίση, εξετάστηκαν σε συνάντηση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, με το γ.γ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, στις Βρυξέλλες. Η κ. Ολμπράιτ, αναμένεται να συναντηθεί και με τους ομολόγους της στο ΝΑΤΟ, καθώς και με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνοφ. Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης Βουκ Ντράσκοβιτς, δήλωσε ότι το Βελιγράδι επιθυμεί να καταλήξει σε μία πολιτική συμφωνία για το Κόσοβο, ενω τόνισε οτι θα αποδεχόταν και μια "ξένη παρουσία" στην περιοχή, που θα αναλάμβανε να εγγυηθεί την εφαρμογή της.

Σχέδιο ανθρωπιστικής αποστολής στην Αλβανία, ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ ενέκριναν σχέδιο ανθρωπιστικής αποστολής στην Αλβανία, που προβλέπει τη μελλοντική ανάπτυξη στη χώρα αυτή, περίπου 8.000 στρατιωτών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ, περίπου 400.000 Αλβανοί πρόσφυγες κρύβονται στα βουνά του Κοσσυφοπεδίου. Εξάλλου, εφημερίδες της Αλβανίας αναφέρουν ότι Κοσοβάροι αντάρτες εξαπέλυσαν σειρά σφοδρών επιθέσεων σε αρκετές πόλεις του Κοσσυφοπεδίου, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στις σερβικές δυνάμεις. Στο μεταξύ, τα Τίρανα και τα Σκόπια, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Μηνύματα ειρήνης και καταδίκης των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία απηύθηναν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μηνύματα ειρήνης και καταδίκης των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία απηύθηναν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στα στρατευμένα νιάτα με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα, την αεροπορική βάση Δεκελείας και το ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ο κ.Στεφανόπουλος ευχήθηκε ειρήνη, ενω τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται βομβαρδισμοί στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε φυλάκιο στην ελληνοαλβανική μεθόριο, τόνισε ότι ο πόλεμος και η βία δεν οδηγούν σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε στρατόπεδα στην Τρίπολη, απ' όπου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την ειρήνη. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από την αεροπορική βάση Δεκελείας, ζήτησε να λήξει ο πόλεμος στα Βαλκάνια, αλλά με νίκη του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Από την ίδια μονάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, κάλεσε όσους αποφάσισαν τον πόλεμο να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να βάζουν πάνω από την ανθρωπότητα και το δίκιο, τα πολεμικά τους παιχνίδια. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ.Τσοβόλας επισκέφθηκε το νοσοκομείο και το Υγειονομικό κέντρο του στρατού στην Αρτα.

Σε επιφυλακή τίθεται και πάλι η Τροχαία, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων από την ύπαιθρο προς τα αστικά κέντρα.

Σε επιφυλακή τίθεται και πάλι η Τροχαία για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων από την ύπαιθρο προς τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η έξοδος, πάντως, για την εορτή του Πάσχα, ήταν για μια ακόμη χρονιά αιματηρή, καθώς σε 215 τροχαία που σημειώθηκαν από τη Μ.Πέμπτη έως σήμερα, 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 285 τραυματίστηκαν.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μετάσχει στην πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να μετάσχει στην πρώτη συνάντηση που θα έχει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σόφια, όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας.

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Πατησίων 288 στην Αθήνα, προσπάθησαν να ληστέψουν άγνωστοι, με τη μέθοδο του "Ριφιφί".

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Πατησίων 288 στην Αθήνα, προσπάθησαν να ληστέψουν άγνωστοι, με τη μέθοδο του "Ριφιφί". Οι δράστες, άνοιξαν τρύπα στον ημιόροφο της τράπεζας, από κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, αλλά τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν, όταν πήγαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και χτύπησε ο συναγερμός. Οι επίδοξοι ληστές το έβαλαν στα πόδια, πριν καταφθάσει στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, ο ισοβίτης για εσχάτη προδοσία Κώστας Παπαδόπουλος, αδελφός του αρχιπραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου.

Πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ηλικία 78 ετών, ο ισοβίτης για εσχάτη προδοσία Κώστας Παπαδόπουλος, αδελφός του αρχιπραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου. Ο θάνατος του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Μητροκτόνος, την ημέρα της Ανάστασης, έγινε 45χρονος στο Ρέθυμνο.

Μητροκτόνος, την ημέρα της Ανάστασης, έγινε 45χρονος στο Ρέθυμνο. Ο Δημήτριος Στρατιδάκης, μετά απο φιλονικία, χτύπησε με τα χέρια, το κεφάλι της μητέρας του Δέσποινας 81 ετών και την τραυμάτισε θανάσιμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αποθέωση από τον Τύπο της Γιουγκοσλαβίας, γνώρισε η ΑΕΚ.

Την αποθέωση από τον Τύπο της Γιουγκοσλαβίας, γνώρισε η ΑΕΚ για τον ιστορικό αγώνα του Βελιγραδίου, με την Παρτιζάν. ''Αδέλφια με αδέλφια κόντρα στον πόλεμο'', ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της αθλητικής εφημερίδας ''SPORT'', ''Ανάσανε η ειρήνη'' τιτλοφορείται η ''Σπόρτσκι Ζούρναλ'', ενώ η ''Πολίτικα'' αναφέρει: ''Η Ελλάδα απέδειξε τη γενναιότητα της και η ΑΕΚ μας υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως αυτή η χώρα αυτή είναι στο πλευρό μας και της οφείλουμε ευγνωμοσύνη''.

Μεταγραφικό "στόχαστρο" της ΑΕΚ οι αδελφοί Ιλια και Βλάντο Ιβιτς.

Στο μεταγραφικό ''στόχαστρο'' της ΑΕΚ βρίσκονται οι αδελφοί Ιλια και Βλάντο Ιβιτς. Εκπρόσωποι της ''Ενωσης'' κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στο Βελιγράδι γιά το φιλικό με την Παρτιζάν, ήλθαν σε επαφή με τον Βλάντο, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ θετικά το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην ΑΕΚ. Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι ο Ιλια Ιβιτς το καλοκαίρι εγκαταλείπει τον Ολυμπιακού και είναι πιθανό να φορέσει την ''κιτρινόμαυρη'' φανέλα.

Ρίχνει τους τόνους ο Ολυμπιακός, στο θέμα του Γρηγόρη Γεωργάτου.

Ρίχνει τους τόνους ο Ολυμπιακός, όσον αφορά στο θέμα του Γρηγόρη Γεωργάτου, ο οποίος αντέδρασε όταν αντικαταστάθηκε στο ματς κυπέλλου με τον Ηρακλή και είχε φραστικό επεισόδιο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ομάδα του Πειραιά θέλει να περάσει στα ''ψιλά'' το επεισόδιο, όμως ο Μπάγεβιτς δεν δείχνει να ξεχνά το περιστατικό και είχε συζήτηση με το διεθνή άσο, ο οποίος φέρεται μετανοιωμένος και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,44, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 488,76, ελβετικό φράγκο προς 206,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,13, τη λίρα Κύπρου προς 570,67 και το ευρώ προς 329,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά αργότερα στα δυτικά θα συννεφιάσει και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 17, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 9 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός, προβλέπεται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 21 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 8 με 17 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 11 April 1999 - 18:00:10 UTC