Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο για τη γιουγκοσλαβική κρίση.
- Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
- Εκατόμβη θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα απο τη Μ. Πέμπτη.
- Τερματισμό των βομβαρδισμών ζήτησε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία.
- Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη.
- Απεβίωσε ο πραξικοπηματίας Κώστας Παπαδόπουλος.
- Συνεδριάζει αύριο το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο βασίλης Τσάρτας,συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του με την Σεβίλη.
- Ο Βασίλης Μπορμπόκης, υπέστη κάταγμα στο σαγόνι.
- Η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής πήρε τρία χρυσά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο για τη γιουγκοσλαβική κρίση.

Πρωτοβουλίες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης διαφαίνονται στη γιουγκοσλαβική κρίση παρά τη συνέχιση των βομβαρδισμών απο νατοϊκά αεροσκάφη. Σχέδιο, που προωθεί η Γερμανία προβλέπει την ανάπτυξη στο Κόσοβο διεθνούς δύναμης του ΟΑΣΕ με συμμετοχή και Ρώσων, την απομάκρυνση των σερβικών δυνάμεων και την εγκατάλειψη κάθε ιδέας για ανεξαρτησία του Κοσόβου. Επίσης, οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Γαλλίας εξέφρασαν την ελπίδα να συνεργαστεί η Μόσχα σε "μια συντονισμένη προσπάθεια", ενίσχυσης της πρωτοβουλίας του γγ του ΟΗΕ.

Συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Νωρίς το πρωί επλήγη το διυλιστήριο πετρελαίου του Πάντσεβο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μπατάνιτσα, στο Βελιγράδι, καθώς και η αυτοκινητοβιομηχανία Ζάσταβα, στο Κραγκούγιεβατς. Επιθέσεις δέχθηκε και η Πρίστινα. Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τους ομολόγους της από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τον Καναδά. Αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Εκατόμβη θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα απο τη Μ. Πέμπτη.

Σε επιφυλακή τίθεται και πάλι από σήμερα η Τροχαία για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων από την ύπαιθρο προς τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η έξοδος, πάντως, για την εορτή του Πάσχα, ήταν για μια ακόμη χρονιά αιματηρή, καθώς σε 264 τροχαία, που σημειώθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και σήμερα, 36 άτομα σκοτώθηκαν και 369 τραυματίστηκαν.

Τερματισμό των βομβαρδισμών ζήτησε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία.

Μηνύματα ειρήνης και καταδίκης των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία απηύθηναν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί, με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε οτι είναι απαράδεκτο να γίνονται βομβαρδισμοί στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο πόλεμος και η βία δεν οδηγούν σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την ειρήνη. Η γγ του ΚΚΕ ζήτησε να λήξει ο πόλεμος στα Βαλκάνια, αλλά με νίκη του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατήγγειλε το ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προκειμένου να μετάσχει στην πρώτη συνάντηση, που θα έχει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Την Πέμπτη το πρωί, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σόφια, όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας.

Απεβίωσε ο πραξικοπηματίας Κώστας Παπαδόπουλος.

Πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ηλικία 78 ετών, ο ισοβίτης για εσχάτη προδοσία, Κώστας Παπαδόπουλος, αδελφός του αρχιπραξικοπηματία, Γιώργου Παπαδόπουλου. Οπως ανακοινώθηκε, ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Συνεδριάζει αύριο το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Αύριο συνεδριάζει υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να συζητήσει τις εξελίξεις στη Βαλκανική, αλλά και την τακτική του Κινήματος για τις ευρωεκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο βασίλης Τσάρτας,συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του με την Σεβίλη.

Μπορεί ο Βασίλης Δανιήλ να άφησε και πάλι τον Βασίλη Τσάρτα εκτός εθνικής ομάδας, όμως ο διεθνής μέσος συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την Σεβίλη, στην β' κατηγορία της Ισπανίας. Σημείωσε δύο τέρματα γιά την ομάδα του στον εκτός έδρας αγώνα της με την Εϊμπάρ και την οδήγησε στη νίκη με 3- 1. Ο Τσάρτας έφτασε τα 11 τέρματα αυτή την περίοδο και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Ο Βασίλης Μπορμπόκης, υπέστη κάταγμα στο σαγόνι.

Ατυχος στάθηκε ο Βασίλης Μπορμπόκης, που κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός αγώνων μέχρι το τέλος της περιόδου, μετά το κάταγμα στο σαγόνι που υπέστη κατά την διάρκεια του αγώνα της Ντέρμπι με τη Νότιγχαμ (1-0), γιά την 33η ημέρα της πρέμιερ λίγκ. Ο διεθνής αμυντικός δέχθηκε αγκωνιά από τον Ολλανδό επιθετικό της Φόρεστ Πιέρ Φαν Χούιντονγκ στο 10ο λεπτό της συνάντησης και λίγα μέτρα από τον διαιτητή Γκράχαμ Μπάρμπερ, που όμως δεν καταλόγισε ούτε φάουλ.

Η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής πήρε τρία χρυσά.

Η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο διεθνές μίτινγκ που έγινε στην πόλη Τιέ της Γαλλίας με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου. Η εθνική μας ομάδα του Ανσάμπλ, πρώτευσε στο σύνθετο αλλά και στα δύο επί μέρους αγωνίσματα, δίνοντας αισιόδοξες υποσχέσεις γιά μία ανάλογη εμφάνιση στο παγκόσμιο, που θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου στην Οσάκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,44, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 488,76, ελβετικό φράγκο προς 206,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,13, τη λίρα Κύπρου προς 570,67 και το ευρώ προς 329,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπου θα έχει λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 20, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά 7 με 22 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 12 με 21 και 8 με 19 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 12 April 1999 - 7:00:11 UTC