Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 12/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- ΝΑΤΟϊκός πύραυλος έπληξε επιβατική αμαξοστοιχία στη νότια Σερβία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 8 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.
- Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, εξαπέλυσαν το τελευταίο 24ωρο, νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων στη Γιουγκοσλαβία.
- Προτάσεις για ένα πολιτικό διακανονισμό της γιουγκοσλαβικής κρίσης διατύπωσαν στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
- Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Ελληνα ομόλογο της Γιώργο Παπανδρέου.
- Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος
- Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση έως αργά το βράδυ και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.
- Εννέα άτομα τραυματίστηκαν, απο τρείς διαφορετικές συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ αλλοδαπών, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο βασίλης Τσάρτας,συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του με την Σεβίλη.
- Ο Βασίλης Μπορμπόκης, υπέστη κάταγμα στο σαγόνι.
- Η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής πήρε τρία χρυσά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΝΑΤΟϊκός πύραυλος έπληξε επιβατική αμαξοστοιχία στη νότια Σερβία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 8 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

ΝΑΤΟϊκός πύραυλος έπληξε επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βελιγράδι-Ρίστοβατς, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 8 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 20 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με πηγές του σερβικού στρατού, ένα φλεγόμενο βαγόνι έπεσε σε χαράδρα, ενω στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία διάσωσης. Γιουγκοσλαβικές πηγές ανέφεραν, ότι στην αμαξοστοιχία, είχαν επιβιβαστεί και αλλοδαποί.

Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, εξαπέλυσαν το τελευταίο 24ωρο, νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων στη Γιουγκοσλαβία.

Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, εξαπέλυσαν το τελευταίο 24ωρο, νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων στη Γιουγκοσλαβία. Επλήγησαν ένα διυλιστήριο στο Πάντσεβο, η αυτοκινητοβιομηχανία ΖΑΣΤΑΒΑ, ένα αεροδρόμιο στο Βελιγράδι και άλλο ένα στην Πρίστινα. Στο μεταξύ σε κοινή συνεδρίαση της σερβικής βουλής, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, η προσχώρηση της Γιουγκοσλαβίας στην πολιτική ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας.

Προτάσεις για ένα πολιτικό διακανονισμό της γιουγκοσλαβικής κρίσης διατύπωσαν στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Προτάσεις για ένα πολιτικό διακανονισμό της γιουγκοσλαβικής κρίσης διατύπωσαν στις Βρυξέλλες με κοινό ανακοινωθέν τους, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Στη Σύνοδο χαιρετίστηκε η πρωτοβουλία της Γερμανίας, με την οποία προβλέπεται η αποστολή στο Κόσοβο διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης με τη συμμετοχή και Ρώσων στρατιωτών. Αρκετοί πρότειναν να περιληφθεί ο γγ του ΟΗΕ στην πολιτική διαδικασία. Αναγνώρισαν εξάλλου ότι και η Ρωσία έχει κοινό συμφέρον για μια πολιτική λύση της κρίσης, δηλώνοντας ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να συνεργαστεί με τη Μόσχα προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι στο Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Μιλόσεβτις πρόκειται να καταλογιστούν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Ελληνα ομόλογο της Γιώργο Παπανδρέου.

Πριν την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ συναντήθηκε με τον Ελληνα ομόλογο της Γιώργο Παπανδρέου. Η κ.Ολμπράιτ δήλωσε, ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο - κλειδί στην περιοχή, ενώ ο κ.Παπανδρέου είπε ότι "σεβόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΝΑΤΟ αλλά ως βαλκανική χώρα πρέπει να συμφιλιώσουμε τη στάση μας με το λαϊκό αίσθημα". Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο το οποίο θα αφιερωθεί στις προτάσεις του νέου προέδρου της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι και στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Στη σύνοδο θα μετάσχει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος την Πέμπτη θα μεταβεί στη Σόφια για συνομιλίες με τη βουλγαρική ηγεσία.

Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος

Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε οτι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία χωρίς χερσαία επέμβαση και αλλαγή συνόρων, είναι να υπάρξει ειρηνευτική δύναμη υπό τη σημαία του ΟΗΕ και όχι του ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση έως αργά το βράδυ και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση έως αργά το βράδυ και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων απο την ύπαιθρο προς τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ωστόσο, ούτε η φετινή έξοδος ήταν αναίμακτη, καθώς από τη Μ.Πέμπτη έως σήμερα, 41 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 438 τραυματίστηκαν, σε 312 τροχαία δυστυχήματα.

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν, απο τρείς διαφορετικές συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ αλλοδαπών, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά απο τρείς διαφορετικές συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ αλλοδαπών, ανήμερα του ΠΑΣΧΑ, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Στις δύο περιπτώσεις συνεπλάκησαν ομάδες Αλβανών, ενω στην τρίτη, άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο Γεωργιανούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο βασίλης Τσάρτας,συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του με την Σεβίλη.

Μπορεί ο Βασίλης Δανιήλ να άφησε και πάλι τον Βασίλη Τσάρτα εκτός εθνικής ομάδας, όμως ο διεθνής μέσος συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την Σεβίλη, στην β' κατηγορία της Ισπανίας. Σημείωσε δύο τέρματα γιά την ομάδα του στον εκτός έδρας αγώνα της με την Εϊμπάρ και την οδήγησε στη νίκη με 3- 1. Ο Τσάρτας έφτασε τα 11 τέρματα αυτή την περίοδο και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Ο Βασίλης Μπορμπόκης, υπέστη κάταγμα στο σαγόνι.

Ατυχος στάθηκε ο Βασίλης Μπορμπόκης, που κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός αγώνων μέχρι το τέλος της περιόδου, μετά το κάταγμα στο σαγόνι που υπέστη κατά την διάρκεια του αγώνα της Ντέρμπι με τη Νότιγχαμ (1-0), γιά την 33η ημέρα της πρέμιερ λίγκ. Ο διεθνής αμυντικός δέχθηκε αγκωνιά από τον Ολλανδό επιθετικό της Φόρεστ Πιέρ Φαν Χούιντονγκ στο 10ο λεπτό της συνάντησης και λίγα μέτρα από τον διαιτητή Γκράχαμ Μπάρμπερ, που όμως δεν καταλόγισε ούτε φάουλ.

Η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής πήρε τρία χρυσά.

Η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο διεθνές μίτινγκ που έγινε στην πόλη Τιέ της Γαλλίας με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου. Η εθνική μας ομάδα του Ανσάμπλ, πρώτευσε στο σύνθετο αλλά και στα δύο επί μέρους αγωνίσματα, δίνοντας αισιόδοξες υποσχέσεις γιά μία ανάλογη εμφάνιση στο παγκόσμιο, που θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου στην Οσάκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,44, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 488,76, ελβετικό φράγκο προς 206,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,13, τη λίρα Κύπρου προς 570,67 και το ευρώ προς 329,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στα ανατολικά και νότια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Πάντως μετά το μεσημέρι θα βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 6 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 8 έως 22 και στο Αιγαίο απο 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 12 έως 21 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 12 April 1999 - 18:00:13 UTC